Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMA DOMINIKA

PRZEKAŻ 1% DOMINIKOWI NA WÓZEK Z OPRZYRZĄDOWANIEM

Polecane posty

Gość MAMA DOMINIKA

Zwracam się z prośbą o przekazanie 1% dla mojego syna Dominika chorego na mózgowe porażenie dziecięce . Dominik nie chodzi w chwili obecnej niezbędny jest mu nowy wózek z oprzyrządowaniem , który zapewni stabilną pozycje przed dalszą deformacją kręgosłupa . Dominik cały czas musi być rehabilitowany dlatego potrzebuje waszej pomocy . Fundacja Dzieciom Zdążyć z Pomocą udostępniła konto . Wypełniając roczne zeznanie podatkowe wystarczy wpisać KRS OOOOO37904 w polu cel szczególny 121 DOMINIK KRYSZCZAK

Gość hshsjbfdhebf
Ręce opadają na takich kretynów jak ganta stranta. Weź debilu sobie jebnij w łeb młotkiem pięciokilowym moze zmadrzejesz ale watepie.

Gość RAWA
Co to za cyferki 121 .

Gość MAMA DOMINIKA
Każdy podopieczny fundacji ma swój numer. Dominik ma 121 dlatego to bardzo ważne żeby został wpisany . Dziękuje za zainteresowanie się naszą prośbą .

Gość Lilka 6633
Gante wstyd !

Gość MAMA DOMINIKA
Dominik urodził sie 28 tygodniu ciąży . W drugiej dobie zacząl przechodzić żółtaczke, ale tak silną że miał 3 razy transfuzje krwi . Miał bardzo podwyższoną hemoglobine . Dopiero w 5 miesiącu jak nie podnosił główki dostałam skierowanie na rehabilitacje i dowiedziałam sie ze może to byc porażenie mózgowe . Jeździłam na rehabilitacje,konsultacje po lekarzach, cały czas był ćwiczony w domu .Umysłowo rozwijał się dobrze .W wieku 3 lat poszedł do przedszkola specjalistycznego gdzie tez miał rehabilitacje ,hydromasaż, zajęcia z logopedą ,muzykoterapie . Dowiedziałam się wtedy o leczeniu grasićą pojechałam do Sosnowca został zakwalifikowany do leczenia grasicą. Pielęgniarka nauczyła mnie robić zastrzyki, to było leczenie wieloletnie i bardzo kosztowne , ale mimo że były podzielone zdania na temat tego leku ja uważam ze Dominikowi pomagał . Robił postępy, był silniejszy stawał na czworaka, pełzał po całym mieszkaniu . W przedszkolu dostał przykurcze w kolankach i pachwinach trudno było juz mu prostowac nóżki ,ale postępy były . W szkole rehabilitantka mówiła zeby zdecydować się na operacje wydłużania ścięgna , już ładnie chodził na czworaka ,klęczał próbował wstawać . Pojechałam z Dominikiem na operacje do Buska Zdrój strasznie cierpiał tak go bolało. Po operacji był w gipsach pare tygodni , a potem rehabilitacja razem byliśmy w Busku 3 miesące . Po operacji zaczynał chodzić przy balkoniku, ale z pomocą, brał wtedy jeszcze grasice lekarze w Busku też twierdzili żeby nie dawać tego leku , ale ja dawałam widziałam postępy umiałam robić sama zastrzyki byłam niezależna . Wróciliśmy do Warszawy Dominik poszedł do szkoły ,tylko że w wózku miał dorobioną deske żeby nogi w kolanach były proste . Dochodził do siebie wolno ,ale było coraz lepiej rehabilitowany był cały czas .Rok puźniej pojechaliśmy na spacer do Zoo , już wracaliśmy do domu i niechcący uderzyłam wózkiem o krawężnik. Dominik wypadł z wózka tak niefortunie ze nogi mu się rozeszły na boki już go tu nic w pachwinach nie trzymało nogę złamał w udzie aż po biodro . Zaraz był operowany noga poskręcana na śruby znów gipsy leżał w szpitalu, potem 6 tygodni w domu był cały w gipsach więc nie dawałam mu grasicy . Po roku znów operacia wyciąganie śrub znów gipsy .W tych 2 latach tak osłabły jego mięśnie że już nie doszedł do stanu z przed operacji. Mimo że cały czas ćwiczy jest na etapie stawania na czworaki . Muszę kończyc bo idę po niego do szkoły .

Gość MAMA DOMINIKA
Dominik urodził sie 28 tygodniu ciąży . W drugiej dobie zacząl przechodzić żółtaczke, ale tak silną że miał 3 razy transfuzje krwi . Miał bardzo podwyższoną hemoglobine . Dopiero w 5 miesiącu jak nie podnosił główki dostałam skierowanie na rehabilitacje i dowiedziałam sie ze może to byc porażenie mózgowe . Jeździłam na rehabilitacje,konsultacje po lekarzach, cały czas był ćwiczony w domu .Umysłowo rozwijał się dobrze .W wieku 3 lat poszedł do przedszkola specjalistycznego gdzie tez miał rehabilitacje ,hydromasaż, zajęcia z logopedą ,muzykoterapie . Dowiedziałam się wtedy o leczeniu grasićą pojechałam do Sosnowca został zakwalifikowany do leczenia grasicą. Pielęgniarka nauczyła mnie robić zastrzyki, to było leczenie wieloletnie i bardzo kosztowne , ale mimo że były podzielone zdania na temat tego leku ja uważam ze Dominikowi pomagał . Robił postępy, był silniejszy stawał na czworaka, pełzał po całym mieszkaniu . W przedszkolu dostał przykurcze w kolankach i pachwinach trudno było juz mu prostowac nóżki ,ale postępy były . W szkole rehabilitantka mówiła zeby zdecydować się na operacje wydłużania ścięgna , już ładnie chodził na czworaka ,klęczał próbował wstawać . Pojechałam z Dominikiem na operacje do Buska Zdrój strasznie cierpiał tak go bolało. Po operacji był w gipsach pare tygodni , a potem rehabilitacja razem byliśmy w Busku 3 miesące . Po operacji zaczynał chodzić przy balkoniku, ale z pomocą, brał wtedy jeszcze grasice lekarze w Busku też twierdzili żeby nie dawać tego leku , ale ja dawałam widziałam postępy umiałam robić sama zastrzyki byłam niezależna . Wróciliśmy do Warszawy Dominik poszedł do szkoły ,tylko że w wózku miał dorobioną deske żeby nogi w kolanach były proste . Dochodził do siebie wolno ,ale było coraz lepiej rehabilitowany był cały czas .Rok puźniej pojechaliśmy na spacer do Zoo , już wracaliśmy do domu i niechcący uderzyłam wózkiem o krawężnik. Dominik wypadł z wózka tak niefortunie ze nogi mu się rozeszły na boki już go tu nic w pachwinach nie trzymało nogę złamał w udzie aż po biodro . Zaraz był operowany noga poskręcana na śruby znów gipsy leżał w szpitalu, potem 6 tygodni w domu był cały w gipsach więc nie dawałam mu grasicy . Po roku znów operacia wyciąganie śrub znów gipsy .W tych 2 latach tak osłabły jego mięśnie że już nie doszedł do stanu z przed operacji. Mimo że cały czas ćwiczy jest na etapie stawania na czworaki . Muszę kończyc bo idę po niego do szkoły .

Gość Adam78
Przekaże 1% drobna suma ale zawsze coś .

Gość MAMA DOMINIKA
Dziękuje .

Gość Ninka 91
ŻYCZE WYTRWAŁOŚCI.

Gość RAWA
1% przekazany .

Gość RAWA
Może jakiś kontakt do siebie powinna pani dać. Wiele osób by mogło synowi pomóc , każdy wie jaki to trud jest w opiece nad takim chłopcem niechodzącym pozdrawiam .

Gość MAMA DOMINIKA
Sama wychowuje Dominika nie pracuje jestem na świadczeniu pielęgnacyjnym z tytułu rezygnacji pracy w związku z opieką nad dzieckiem 520 zł . Mieszkamy sami nie mam żadnej pomocy ze strony rodziny najtrudniej jest gdy sama go muszę dźwigać . Syn dobrze się uczy , ale wymaga pomocy we wszystkich czynnościach . Cały czas musi być rehabilitowany żeby nie miał przykurczów i dalej nie krzywił mu się kręgosłup . Kontakt tel. 888 757 005

Gość Annegi
KANCELARIA ODSZKODOWAWCZA "REFUNDUM", ul. Tuwima 10/7,95-100 Zgierz, Zgłoszenia: tel. 512 610 442, e-mail: annegi@interia.pl ODSZKODOWANIA MEDYCZNE: Błąd lekarza Błąd w diagnozie zdrowia płodu Błędna diagnoza lekarza (także brak skierowania) Porażenia mózgowe Zakażenia w placówce medycznej: -zakażenia hcv, hbv, hiv i inne - zakażenia gronkowcem, sepsą ODSZKODOWANIA WYPADKOWE: Dla uczestników wypadków komunikacyjnych Wypadek w miejscu publicznym ( np. przewrócenie na chodniku) Wypadek przy pracy Wypadek w rolnictwie ODSZKODOWANIA DOTYCZĄCE MIENIA: Dla powodzian Szkody górnicze Błąd w pozwoleniu budowlanym Słupy, linie energetyczne na działce ( średnie, wysokie , najwyższe napięcie) UWAGA! wstrzymane do odwołania Zwrot kosztów budowy wodociągu ODSZKODOWANIA DOTYCZĄCE PRAW AUTORSKICH, ZNAKÓW TOWAROWYCH, PATENTÓW ODSZKODOWANIA ZA UCIĄŻLIWOŚĆ HAŁASU ( lotniska, drogi ) Nowości: niesłuszna decyzja ZUS w sprawie nieprzyznania renty, wadliwe endoprotezy, mniejsze obroty przez remonty dla osób prowadzących działalność gospodarczą. Kancelaria Odszkodowawcza „Refundum jest współzałożycielem Polskiej Izby Odszkodowań. Mamy ogromne doświadczenie w swojej branży. Współpracujemy tylko z fachowcami. Specjalizujemy się w konkretnych dziedzinach . Nie pobieramy opłat wstępnych. Pobieramy prowizję tylko po wygraniu sprawy. Dochodzimy odszkodowań za zdarzenia, które miały miejsce nawet wiele lat temu, także za te, za które ubezpieczyciel wypłacił zaniżoną kwotę. Działamy od kilku lat na rynku odszkodowań. Zgłoszenia (Polska + Europa): tel. 512 610 442, annegi@interia.pl

Gość ssssssssss2248
Zdrówka Zdrówka Zdrówka

Gość faer323
A nadwyżkę przekażesz innemu potrzebującemu, czy zachowasz dla siebie?

Gość MAMA DOMINIKA
Nadwyżkę , a myślisz że ja bym tyle pieniędzy uzbierała . Wózek inwalidzki musi byc robiony na wymiar z oprzyrządowaniem koszt ponad 10 000 zł 4500 dostane PCPR , ale ponad 5500 tys brakuje . Rehabilitacja tez jest kosztowna 60 zł godz . Dominik musi byc codziennie ćwiczony jego życie to szkoła i rehabilitacja . Pieniądze przekazane na konto trafiają w całośći na subkonto dziecka są do wykorzystania na leczenie rehabilitacje sprzęt rehabilitacyjny. Potrzebny mu jest jeszcze gorset bo z tego co ma wyrasta i go gniecie . Dominik jak by zaczął chodzić to oddała bym wszystko nawet wózek .

Gość MAMA DOMINIKA
Wracając do pytania dwa lata temu uzbierałam z 1% 1600 zł , a w zeszłym roku 360 zł to niewiele przy tak wielkich potrzebach .

Gość wojjtek 0755
520zl . ale smieszny jest ten kraj.

Gość LILA 222
Smutne , ale prawdziwe .

Gość wsrfda
Co byście zrobili w sytuccji tej mamy .

Gość MAMA DOMINIKA
Witam wszystkich .

Gość LILA 222
Miłego wieczoru ,myśle o was . Wszystkiego dobrego .

Gość LILA 222
BUZIAKI

Gość LILA 222
hej

Gość MAMA DOMINIKA
Witam

Gość LILA 222
PRZEKAZAŁAM 1% DLA DOMINIKA.

Gość a w jakim wieku jest dziecko b
o mama chyba jakos o tym wieku nie napisala.jezeli chlopiec jest dorosly to nalezy mu sie renta socjalna!

Gość MAMA DOMINIKA
Dominik jest pełnoletni oczywiście ma rente 540zł i 153zł zasiłku pielęgnacyjnejnego i rodzinne 98 zł, alimenty 390 zł . Mieszkamy sami syn potrzebuje opieki 24 godz na dobe. Dominik nie jest w stanie sam np skorzystać z toalety we wszystkich czynnościach potrzebuje mojej pomocy . Na wózek z NFZ dostane 1800 zł z PCPR 2700 ZŁ ,ale wózek to koszt ponad 10 000 zł . nie jestem w stanie sama odłożyć takiej kwoty . Dominik musi być cały czas rehabilitowany .Turnusy rehabilitacyjne też są bardzo drogie . Pozdrawiam

Gość a w jakim wieku jest dziecko b
bardzo malo masz pieniedzy na Twoje dziecko.sama jestem osoba niepelnosprawna wymagajaca opieki i wiem jak trudne jest zycie.na szczescie mieszkam z rodzicami bo jakbym miala zyc sama zdechlabym z glodu.zaloz konto na facebooku,moze tam znajda sie ludzie dobrej woli ktorzy Ci pomoga...wejdz tez na fora ofon i ipon...tam rowniez mozesz prosic o pomoc...zycze Tobie oraz Twemu dziecku duzo sil i zdrowia!