Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciezarna38tc

Naciecie krocza, boli?

Polecane posty

Gość Ciezarna38tc

Witam, napiszcie mi prosze czy naciecie krocza boli, ja jestem w 38tc i na sama mysl o porodzie i nacieciu ryczec mi sie chce, jestem tak przetazona ta mysla ze w kazdej chwil moge rodzic, najchetniej chcialbym miec cesarke;((( jak jest pozniej ze stosunkiem seksualnym po porodzie??

Gość jak jest bogaty
naciecie niezbyt- szycie- bardziej niz poród- pomimo znieczulenia

Gość jak jest bogaty
stosunek po porodzie- troche tak jakbys była drugi raz rozdziewiczana- taki bonus- drugi pierwszy raz

Gość Ciezarna38tc
i to mnie wlasnie przetaza...

Gość Ciezarna38tc
przeraża*

Gość blue two
porod tak boli kobieto, ze nacinanie krocza przy tym to totalne nic ja nawet nie poczulam ze mnie nacieli, szycia tez nie czulam nie nakrecaj sie.....

Gość lekarz pogotowia
nie.. jestes tak rozciągnięta, że tego akurat nie czujesz

Gość doloressss
zgadzam sie z kolezanka ze szycie boli bardziej niz sam porod-tez mam takie odczucia:/ ja rodzilam ze znieczuleniem i wszystko spoko,skurczy nie czolam,ale na skurcze parte nie ma znieczulnia musisz czuc i juz,ale to bbylo nic w porownaniu z szyciem:(:(:( a naciecie nawet nie poczujesz:) ja jestem baaaaardzo starchliwa i wszystko mnie zawsze boli i nic nie czolam:)

Gość mamuska mama
naciecie to uszczypniecie- ja widzialam jak biora nozyczki i ze beda cieli a mialam to gdzies, tak mnie bolalo wszystko inne ze nie bylo wielkiego halo; rodzila bez znieczulenia; nastepnym razem bedzie cesarka!

Gość mamuska mama
szycie tez mnie nie bolalo; 1 stosunek po w 7 tyg po porodzie i bylo ciezko- sucho i ciasno ale powoli powoli i bylo ekstra

Gość hihihahamamamamamamamamamama
Kiedy natną ci krocze w trakcie skurczu nawet tego nie poczujesz musisz tylko słuchać położnej, szycie też wcale nie jest takie bolesne. Nie słuchaj nikogo i nie czytaj bzdur. Jak podadzą Ci maleństwo, to o całym bólu zapomnisz. Nie wiem czy cesarka jest lepsza, przecież to operacja i blizna z którą mogą być (ale nie muszą) związane bóle.

Gość tikal
mi dali znieczulenie miejscowe,wiec dopiero po porodzie dowiedzialam sie ze mnie nacieli:) porod wywolywany wspominam bez traumy,bolalo ale to tylko bol-mija

Nacięcie to jest nic w porównaniu do porodu... A jak zszywali to nawet o tym nie myślałam tylko się przyglądałam mojemu skarbowi :)

Gość gt5hy
dziekuje autrk za ten temat..ja jestem w 5 miesiacu i az sram ze strachu na mysl o porodzie....mieszkam w uk wiec mam opcje wybrania cc i chyba t zrbie

Gość luizaaaaaaaaaaa
Naciecie krocza nic ne boli, szycie moze odrobine ale dostajesz znieczulenie , zreszta porod tak boli ze szycie to pestka. Pozniej jest problem przy siadaniu , cholernie ciagna szwy wiec kup sobie takie kólko do nauki pywania dla dzieci 2 , 3 zł kosztje a ratuje zycie. Boli tez sciaganie szwow i patrz czy polozna ma wszystko jednorazowe ( pensete i rekawiczki czy wyciaga z zapakowanej saszetki) bo mnie tak zakazila i skonczylo sie w szpitalu. Nie zwrocilam uwagi ze wyciagnela rekawiczki "jednorazowe" z piorniczka gdzie trzymala dlugopis.

nacięcie nie bolało, bo skóra była mocno napięta, do szycia dostałam zastrzyk znieczulający i też było ok, nic nie czułam. sex jak przed porodem, troszkę luźniej, ale na prawdę minimalnie. a synek wylazł bardzo duży, więc też się bałam :) nie martw się, wszystko boli, ale da się to znieść :) trzymam kciuki!

Gość luizaaaaaaaaaaa
u nas cc robia wtedy gdy jest zagrozenie i chyba dobrze bbo po cc moga byc wieksze komplikacje....przeczytaj sobie o negatywach cesarki to raczej zmienisz zdanie :)

gt5hy a po co Ci to CC? Żebyś później pół roku dochodziła do siebie po porodzie!? Przecież to jeszcze gorsze:/ W dodatku najlepiej jak się dziecko urodzi siłami natury...

Gość gt5hy
no w sumie masz racje,,,,jest tez pcja w wdzie i chyba ta jest najlepsza...bo i naturalnie i lagodzi bol...

Gość jak jest bogaty
szwów nie sciagaja bo daja rozpuszczalne!

Gość lekarz pediatra wwa
boleć to może i boli ale potem zeby miec orgazm to mąz będzie ci musiał wpychać obie nogi do pochwy

Gość luizaaaaaaaaaaaaaa
nie zszywaja rozpuszczalnymi .....bo tam jest zbym wilgotno i zaszybko puszczaja

Gość jak jest bogaty
a gdzie daja zwykłe nici? zdziwiona jestem mocno

Gość jak jest bogaty
i w srodku rozpuszczalnymi zszywaja i na zewnatrz- normalne sa tylko jesli kobieta jest po cc a na dole rozpuszczalne!