Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Róża123

Czy ktoś z Was studiuje na Roehampton University w Londynie?

Polecane posty

Gość Róża123

Hej, Dostałam się na owy uniwersytet i szukam jakiegoś kontaktu, kogoś kto mógłby mi powiedzieć coś więcej na temat zakwaterowania na campusie, ewentualnie pomóc bądź podpowiedzieć coś w sprawie załatwienia kredytów etc. Byłabym bardzo wdzięczna, dziękuje.

Gość akurstna. ojg
nie

Gość Róża123
Chodzi mi o polskich studentów, ponieważ mam pewne watpliwosci w sprawie kredytow dla international students... ale dzieki za linki :)

Gość aj tam tam ojtam
ja pierdole. ty nie jestes international student idiotko!!!!!!!! FACEPALM

Gość Róża123
aj tam tam ojtam jak to? P.S. nie jestem w 100% poinformowana o tym wszystkim, dlatego szukam pomocy, jeżeli był/abyś tak miły/a i mogła mi to wytłumaczyć bez zbędnych epitetów byłabym wdzięczna.

Gość i jak mozesz nie byc poinformo
wana? dostalas sie juz i nawet sie nie zainteresowalas ile bedziesz musiala placic????

Gość Róża123
Deposits All international applicants (except those from the US and Norway) to undergraduate programmes who accept an offer from Roehampton University are required to pay a deposit. For those starting in 2011, the amount to pay is 2,500. You must pay the deposit within 15 working days of accepting your offer. On receipt of your deposit we will send you a final acceptance letter providing you have met all of the conditions attached to your offer. The deposit will be deducted from your first tuition fee instalment. i gdzie tu jest napisane, ze nie musze placic? chyba nie jestem w US czy Norwegii? Mogł/a byś jaśniej?

Gość Róża123
dostalam sie, ale jeszcze nie zaakceptowalam, czekam na inne uniwerki, niby posiadam troche informacji ale paru rzeczy nie jestem pewna.

How much will my programme cost? Will I be able to get a scholarship? The tuition fees vary, depending on the programme and whether you are home/EU or overseas student. Roehamptons programmes will vary in fee structure depending on which programme you are hoping to study. Please click on the relevant link below: http://ws1.roehampton.ac.uk/admissions/international/Frequentlyaskedquestions/FAQs.html

Gość Róża123
The tuition fees vary, depending on the programme and whether you are home/EU or overseas student. Nadal nie wiedze odpiwiedzi. mowia o home, eu albo overseas, a informacja o depozycie jak byl mowi o international. szukam juz w necie i nigdzie nie moge znalezc. wyslalam juz maila do nich z pytaniem.

Gość o boze ja studiuje na Nottingh
am Univeristy i ty sie nie liczysz jhako international. normalnie jak anglicy - studenci z UE. zadne oversees ani nic w rym stylu cie nie bchodzi

Jezu Swiety nie widzisz do **** nedzy tego znaczku '' / '' home/EU??????? nie rozumiesz co to znaczy???

Gość do polska rzeczywistosc
Kobieto, przeciez wyraznie pisze home/EU. To sa rownoznaczne terminy :D

Gość do polska rzeczywistosc
Trzeba by sie nieco douczyc czytania ze zrozumieniem albo tzw. umiejetnosci studiowania :P

Gość goooose
Ja studiuje na tym uniwerku niestety (na szczęście dla mnie) jeszcze za 3 tys rocznie. :) Studenci z z EU na sto procent płacą tą samą kwotę co home students. O to się nie martw. A tak w ogole co będziesz studiować? Jak chcesz to mogę ci odpowiedzieć na pytania jeśli jakieś masz.

Gość Róża123
goose, ja wiem, ze place taka sama kwote, chodzi o to, ze bede musiala chyba wplacic depozyt ( o czym sie dowiem na dniach bo napisalam do nich) za pierwszy rok studiow (potem mi to odejma od pierwszego roku) powiedz mi jak Ci sie tam studiuje? co studiujesz? mieszkasz w akademiku czy off campus? :)

Gość Róża123
aaa i do tych wszystkich wyzej, nie chodizlo mi o tuition fees a o depozyt jak musze wplacic!

Gość goooose
Mieszkam poza campusem jestem home student. Wiem że dość trudno jest dostać miejsce a akademiku i nawet drożej wychodzi niż wynajęcie np jakiegoś domu na spółkę z przyjaciółmi gdzieś w okolicy. No ale wiadomo że w akademiku przynajmniej masz wszystko zapewnione. No i wlasnie dlatego że mieszkam poza campusem nie za bardzo jestem zorientowana w tych sprawach. To jest ok uczelnia, jest bardzo mało Polaków. Znam 1 tylko. Widziałam może 3ech innych ale się z nimi nie zapoznałam. Napisz czy będziesz na głównym campusie czy w Whitelands. Jeśli w tym drugim to się zobaczymy :) W Whitelands są przedmioty ścisle, sport sciences i psychologia. Czyli campus naukowy. Aha u Napisz czy przychodzisz na open day moglabym ci pokazać uniwerek :)

Gość Róża123
Jezeli zdecyduje sie tam studiowac to bede na Froebel College. A na ktorym roku jestes? Bralas moze kredyt na utrzymanie? Ponoc jezeli w dniu rozpoczecia mojego roku bede zatrudniona wtedy dostane status migrant worker i kredyt na zyciue - czesciowo bezzwrotny. Jak Ty robilas? Na open days bylam w sobote;p