Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziswnadziwnadziwna

ile trwają te najgorsze bole porodowe

Polecane posty

Gość dziswnadziwnadziwna

które ciezko wytrzymac? jak było u was?

Gość ms series
roznie-czasami 2 godziny, czasami 20

ja nie mogłam wytrzymać już z bólu jak zabrali mnie na porodówkę, to była północ, a o 5 rano urodziłam, a ogólnie bóle miałam od 7 rano, także wszystko trwało prawię dobę :o

Gość taka jedna co to lubi...
u mnie takie ktorych zniesc juz nie moglam i prosilam o morfine trwaly okolo 5 godzin z drugim dzieckiem tak bylo,z pierwszym mniej mnie bolalo,pewnie dlatego ze byly to bole naturalne a nie wywolywane.

Gość dziswnadziwnadziwna
jejku, to ja myslalam, ze jakies 2 godziny :(

kazda ma inaczej, moja mam np poczula skurcz pojechala do szpitala i odrazu urodzila, myslalam ze po niej to odziedzicze:P ale u mnie bylo trochę gorzej...

niektore maja naprawde lekkie porody, ja lezalam na porodowce 5 godzin, i gdyby mojego narzeczonego nie bylo wtedy przy mnie to nie wiem jak bym dala rade tam wytrzymac :(

Gość ms series
poprosilas o morfine? hahaha, przy porodzie nikt normalny nie podałby ci morfiny podaje sie ZZO-znieczulenie zewnatrzoponowe

mi nie dali zadnego znieczulenia, moj narzeczony chcial im zaplacic to jeszcze go opieprzyli... :/ i tak sie meczylam tyle czasu, ale jak juz maluszek wyszedl to byla najpiekniejsza chwila w moim zyciu, oboje z narzeczonym zaczelismy plakac, cos niesamowitego

Mieszkam w Anglii i dostalam morfine w zastrzyku

1) U mnie około 10 godzin. Z każdą godziną myślałam, że gorzej już być nie może. Okazało się, że może :D Poród sn. 2) Około 6 godzin. Poród zakończony cc z powodu braku postępu :O Ale to co dla mnie było najgorszym bólem, dla Ciebie może być jedynie dyskomfortem, więc się nie martw na zapas.

a tam znieczulenie ja bym sobie nigdy nie pozwoliła dać.bule zaczeły mi się 10 rano o 17 bardzo bolało a o 19 urodziłam,każda kobieta ma innaczej wiec nie wiadomo jak bendzie z tobą nic się nie martw jak urodzisz wszystko przestaje boleć

Gość paper clip222
opiaty przy porodzie to praktyka rodem ze sredniowiecza po podaniu morfiny rodzacej dziecko jest narazone na zaburzenia oddychania, praktycznie 95 procent noworodkow rodzi sie z twz"depresja oddechowa" oprócz tego dziecko jest nienaturalnie senne-po prostu nacpane

Dziecko jakos jest zdrowe :) przeciez to nie byla duza dawka,chyba lekarze wiedza ile moga zaaplikowac rodzacej prawda? wczesniej gaz wdychalam ktory w oogole mi nic nie pomagal glowa mnie tylko po nim rozbolala,a po morfinie poczulam pelny luzik nic nikomu sie nie stalo. Gdybym jeszcze raz miala rodzic w takich bolach to bez wachania znowu o morfine bym poprosila

Gość jklbvdzxcs
JA OSTATNIE 4 godziny przed wyjsciem dziecka ze mnie miałam dość...

Zapomniałam dodać, że wg mnie najgorsze są bóle rozwierające. Bóle parte przyniosły mi ulgę.