Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghjkjhgfdfghjkl

brak uzebienia .... PYTANIE

Polecane posty

Gość ghjkjhgfdfghjkl

nie mam 5 zeba chcialabym wstawic sobie implant iz wiem ze to wiaze sie ze sporym kosztem moze ktos z Was mial wstawainy implant badz tez koronke i moze na ten temat co pwoiedziec? bylabym wdzieczna

Implant, lub koronkę mocuje się do korzenia. Jeśli miałaś ten ząb wyrwany, nie wstawisz koronki.

Gość brak uzębienia........
to duże braki w uzębieniu a nie brak jednej piątki koronki Ci nie wstawią zostaje implant,mostek,lub dostawienie zęba na mini protezce ja mam proteze ale ja mam liczne braki tz 8 zębów brak i nosze protezke brak jednego zęba to nie koniec swiata..... jak stac cie na implant to bedzie najlepszym rozwiazaniem

Gość most szkieletowy
implant to koszt około 4-6 tysięcy, a most szkieletowy około 1200 zł MOSTY KONWENCJONALNE Most to uzupełnienie na stałe osadzone w jamie ustnej. Takie rozwiązanie zapewnia pacjentowi doskonały efekt estetyczny, czynnościowy oraz wygodę użytkowania. Główną niedogodnością w przypadku mostów konwencjonalnych jest konieczność szlifowania przynajmniej dwóch zębów sąsiadujących z luką. W zależności od lokalizacji braku zębowego, upodobań pacjenta oraz wymagań estetycznych stosuje się mosty pełnoceramiczne - najlepszy efekt kosmetyczny lub złożone, w których metalowy "szkielet" pokryty jest materiałem estetycznym (porcelaną, kompozytem) imitujący barwą i kształtem brakującą część uzębienia. Uzupełnienia te mogą być wykonywane zarówno na zębach naturalnych, jak i implantach.

Gość ghjkjhgfdfghjkl
wiesz nie mam 5 gornej i 7 dolnej .... hmm na implnat mnie nie stac wiec pozostaje mi?

Gość most szkieletowy
ka nie mam 5 i nie mam korzeniakoleżanka miała korzeń to jej jakoś zrobiła zęba za 160 zł, a ja pytałam to niby ten most, ale koszt 1200 zł bo to opiłowują dwa sąsiadujące, i nakładaja koronki na te 2 z 3 koronką w mscu brakującego, tak zrozumiałam

Gość ppppppppppppppppppp
a czemu ejzeli nie mam zeba nie moge miec koronki?

Gość most szkieletowy
a na co chcesz koronkę założyć ?

Gość koronkę nakłada się
na zniszczonego zaleczonego kanałowego zęba lub korzeń jak nie ma zęba i korzenia to koronki nie da sie zrobic