Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już wkrótce babcia

Czy zostać rodziną zastępczą dla wnuka?

Polecane posty

Ja bym wzięła do siebie dziecko wraz z matką. Jeśli okaże się, że nie da się tego wszystkiego jakoś poukładać, to jak sama piszesz za 1,5 roku zda maturę i wtedy ewentualnie możecie jej pomóc się usamodzielnić. Jeśli to rozsądna dziewczyna to skorzysta z tej szansy a jeśli nie to przynajmniej zrobicie co się da aby wasz wnuk miał kochających ludzi przy sobie.

Gość Kochana mamuska...
ja bym wzięła oboje do siebie - i matke i dziecko możecie ją przecież traktować jak córkę a nie synową i jesli nie będzie naprawdę źle na linii syn-dziewczyna, ale do tego stopnia, że wymusi to jakiś ruch powinna z wami mieszkać do matury wszystkie inne wyjścia wydają mi się kiepskie

Gość dokładnie dokładnie
Ja bym jednak zastanowiła się nad opcją z rodziną zastępczą-za to płacą ponad 600 zł na miesiąc,a może i dla niej byście zrobili rodzinę zastępczą-to już ponad tysiak! kapitał na przyszłość dziecka-można założyć lokatę i niech dzieciak ma przyszłość.

Gość ananasowy dom
tak jak juz wczesniej bylo wspomniane wezcie matke z dzieckiem do siebie tylko ze na meldunek czasowy. mlodzi i kwestia dogadania no coz moze jak dziecko sie urodzi to syncio poczuje sie ojcem zacznie dziewczynie pomagac to i ona zmieni zdanie a noz widelec sie dogadaja i stworza pelna rodzine

Gość anaianamana
Ja bym wziela i ja i dziecko. Dziewczyna stracila juz cala rodzine, niech teraz chociaz dziecka nie traci. Co do relacji jej i syna, to trudno, niech sobie jakos z tym radza. Nie musza przeciez byc ze soba. Nie powinni marudzic tylko byc wdzieczni, ze probujecie za nich to jakos zalatwic. Synowi to sie przyda, bedzie mial dziecko w tym samym domu i pozna co to rodzicielstwo. Moze to go zniecheci do seksu na pewien czas. To najlepsze wyjscie, oboje rodzicow bedzie mialo codzienny kontakt z maluchem a ty bedziesz spokojna o wnuka. Bedzie mial dach nad glowa i co jesc. Wydaje mi sie, ze teraz zraniona szczenieca milosc to najmniejszy problem. Byli na tyle dorosli zeby uprawiac seks to niech beda na tyle dorosli zeby wychowac dziecko i nauczyc sie komunikowania ze soba bo ten maluch na zawsze ich polaczy.

Gość do autorki tego topiku
sama mam 37 lat a mój syn w tym roku 16.widze jakie to dziecko.....gdyby to przytrafiło się nam...???? oj nie widze go równiez w roli ojaca. cóż z tego co piszesz to dziewczyna nie jest zła.należy jej pomóc. w pierwszej chwili przyszło mi do glowy weźcie wnuka do siebie ale nie boisz sie ,ze pokochasz to dziecko jak swoje? ona znajdzie sobie faceta zabierze dziecko a Ty bedziesz drżała o to nie? myslę ,że najlepszym rozwiązaniem bedzie gdy przygarniesz ich oboje do czasu gdy ona nie stanie na nogi. moze i syn jakos oswoi sie z sytuacją i z czasem sie zmieni? mój mąż miał 22 lata gdy został ojcem i jeszcze wtedy nie dorósł do tej roli a co tu wymagac od 15 latka?

Gość już wkrótce babcia
Dziękuję bardzo. My najbardziej się przychylaliśmy do zabrania jej i dziecka do nas i Wy mnie w tym utwierdziłyście i podsunęłyście kilka argumentów w rozmowie z dziećmi, gdyby się nie dogadywali między sobą. Dzisiaj pójdę do domu dziecka i powiem o naszej decyzji jej opiekunce i może za kilka dni pozwolą nam ją zabrać na tzw. przepustkę na zapoznanie rodziny . . . Dużo pracy przed nami, będzie ciężko, ale napewno damy radę. A to maleństwo to kocham od dnia kiedy się dowiedziałam, że będę babcią - może nie byłam zachwycona tą wiadomością, ale dziecko nie jest niczemu winne. Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam.

Gość do autorki tego topiku
życzę Wam wszystkiego dobrego. Myślę,że jakoś się wam ułoży.I Ty widać jesteś dobrą kobietą i ta dziewczyna.Wierzę ,że uda się Wam jakoś w miłości i zgodzie ulożyć to wszystko.Cieszę sie,że są jeszcze tacy ludzie jak Wy.Dobrzy i nie patrzący jednostronnie. Wiesz może to był jedyny sposób by ona znalazła kochającą rodzinę? Nic nie dzieje się bez przyczyny. A ten dom nie można wynająć i wpłacać na zadłużenie? Wtedy nie zabiorą jej tego domu i bedzie miała już swój kąt gdy stanie na nogi. A od syna cóż nie można się jemu dziwić.Nie sądzę by z nią właśnie ułożył sobie życie ale bedzie musiał zaakceptować to,że będzie mieszkała z Wami. powodzenia.

Gość gość
Moi wnukowie sa w niebespieczenstwie.Ich matka a moja corka zyje z mezem i kochankiem pod jednym dachem.Wnuki moi maja po 7 lat i 4.Dzieci calymi tyg.przebywaja u mnie maja alimenty i rodzinne ktore matka przeznacza na swoje potrzeby.Panowie bija sie krew tryska matka udaje ze nic sie nie dzieje.Mam 53 lata i wychowalam ponad 10 dzieci swoich 5 co mam robic boje sie aby moi wnukowie nie trafili na dom dziecka, Lidia