Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przykro miiii

Wbrew woli rodzicow ja i brat poszlismy do zawodowek! Mam 1 pokoj

Polecane posty

Gość przykro miiii

Ja mam 17 lat, brat 16 i zadne z nas nie ma swojego pokoju. Naprawde jest mi przykro z tego powodu nawet warunkow do nauki nie ma. Czy postapilam slusznie wybierajac zawodowke??? brat tak samo. Ja zawodowka kucharska, brat fryzjerska.

Gość no i co ze zawodowka
? zawsze jakis fach w reku, a do technikum czy liceum i po zawodowce mozesz isc tez :P

Gość uwazam rze takkkkkk
wystarczy nam juz bezrobotnych magistrow polonistyki ( rze uzyte swiadomie :P ) . Teraz w tych czasach lepiej miec fach w reku niz papier. Ja osobiscie zaluje, ze nie poszlam np do technikum czy zawodowki. .

Gość przykro miiii
Tylko ze najpierw pasowaloby sie wyprowadzic bo w domu nie da rady sie uczyc. Ojciec wraca o 15 z pracy, matka nie pracuje i wszyscy jestesmy w domu. Ojciec w pokoju przed TV matka w kuchni, tez ma swoj telewizor a nam mowia zebysmy sie uczyli nawet w lazience i ze jak bysmy poszli do szkoly sredniej to lepiej bysmy na tym wyszli.

Gość przychodnianr13
jaki związek ma wasz wybór wbrew woli rodziców z faktem, iż bytujecie w 1 pokoju? sugerujesz, że gdybyście wybrali inne szkoły, np. LO to uzyskalibyście odrębne pokoje w nagrodę? :O w zasadzie takiej sugestii nie doczytano tutaj, ale usiłuję znaleźć związek między jednym a drugim. więc?

Gość przykro miiii
Nie, nie to. Nie poszlismy do liceum ani technikum dlatego ze po prostu tam jest za duzo nauki a nawet nie mielibysmy sie gdzie uczyc. Ojciec po pracy do domu o 15, matka caly dzien w domu bo nie pracuje i po prostu, nie dalibysmy rady.

Gość przykro miiii
Dlatego jak bede miala okazje to zaraz po zawodowce wyprowadze sie bo nie mam innego wyjscia. A papierosy to czuc w calym mieszkaniu.

Gość sasssssssssssssssssssss
no ale chyba aż tyle nauki tam nie macie? może faktycznie uczcie się w łazience lub kuchni?? albo może macie jakąś biblioteke czy coś, gdzie można się pouczyć?

Gość przykro miiii
Kompletnie nic nie ma, przedpokoj maly, pokoj ma, lazienka z kiblem mala. Nawet balkonu nie ma, 26 m 2

Gość sassssssssssssssssss
trochę cię rozumiem, bo ja też miałam trochę cięzko. pokój z rodzeństem, każdy TV< muzyka itp ale nawet w małej łazience można sie uczyć!! a o której rodzice chodzą spać? moze mozesz rano wczesnie wstawać i wtedy się uczyć? albo po nocach? albo przed 15?

Gość pommmpek
a piwnice macie ??