Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewyspanaaa

pieciomiesieczne niemowle ktore sie budzi za czesto w nocy

Polecane posty

Gość niewyspanaaa

Hej wam mam Synka który ma teraz 5 miesięcy i chodzi o to ze w nocy budzi się tak 3-4 razy tzn idzie spać ok 22 i tak co dwie godz się budzi na jedzenie karmie butelką. I mam pytanie co robić żeby on np spał w nocy dłużej i był najedzony?

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
nie wiem czy jest jakiś sposób...możesz spróbować z kleikiem na noc ale...ale mój syn ma 13 msc a dalej się budzi, fakt odstawiłam mleko jakiś tydzień temu ale to nie rozwiązało problemu z pobudkami ,dalej budzi się o 1 i nie śpi godzinę...

Gość Aga 20
Moja 7 mies corka tez czesto sie budzi sie. Mleko podaje z kleikiem. Jedno dziecko sie budzi a drugie nie...

Gość nic nie zrobisz ..
moja siostra ma dwójke ,jedno śpi spokojnie od 20 do rana drugie budzi sie co godzine z rykiem , lekarz twierdzi ze to taki nerwus i tak własnie bedzie robił najprosciej tłumaczac [ zjebana psychika] i nie obrazajcie sie mamuski za ostre słowo ale taka prawda nie ma co ubierac tego w wyciumkane słówka

Gość brekfaet
no ten sam klopot. a jak podaac sinlac? od razu czy stopniowo?

Gość Ekspert.Nestle
brekfaet, podając Sinlac po raz pierwszy tak, jak w wypadku wszystkich nowych posiłków w diecie dziecka powinnaś robić to stopniowo. Kaszkę Sinlac zawsze przygotowuj na wodzie. Zacznij od 2-3 łyżeczek kaszki i obserwuj reakcje dziecka. Jeśli wszystko będzie w porządku, możesz stopniowo zwiększać porcje kaszki Sinlac, aż do pełnej, zalecanej na opakowaniu. Taki pełnowartościowy posiłek może pomóc dziecku przespać noc bez budzenia się na dodatkowe karmienie. Możesz też wypróbować kaszki mleczno-ryżowe na Dobranoc Nestle z dodatkiem owoców, które świetnie sprawdzają się jako posiłek na kolację, a zawarte w nich węglowodany zapewniają uczucie sytości. Na bazie kaszek możesz przygotować także obiadki czy deserki. Zbiór przepisów dostosowanych do wieku Maluszka znajdziesz na naszej stronie internetowej. Ekspert.Nestle --- Ekspert.Nestl, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTL, a także kwestiami dotyczącymi żywienia. Zapraszam do dyskusji.