Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patka1001

JAK WYGLĄDAŁY WASZE WIZYTY KONTROLNE U LEKARZA PROWADZĄCEGO WASZA CIĄŻE ? ?? ?

Polecane posty

Gość Patka1001

Hej! Chodzę do lekarza na kase chorych od 18 tygodnia(ponieważ wcześniej chodziłam prywatnie) i wydaje mi się że lekarz w ogóle sie niczym nie interesuje , mówie mu o czymś znacznie ważnym a on ciagle powtarza mi że to normalne, chociaż ja mam przeczucie że jednak nie jest. USG robił mi bardzo rzadko i ciągle o czymś zapomina tylko raz powiedział wagę dziecka itp. chociaż jestem już przy samym końcu ostatnio usg robiono mi 9 tygodni temu za 6 dni rodzę. Lekarz Strasznie się spieszy nie wiem nawet ile moje dziecko będzie ważyło itp. ;(. jestem ciekawa jak wyglądały wasze wizyty kontrolne ? Czy też miałyście może jakieś obawy po wizycie ?

Gość Błagam Cię
Z kasy z tego co się orientuje przysługuje ci 3 razy USG po jednym w kazdym trymestrze, więc nie wiem czym jesteś zdziwiona.

Gość jakkkkk
Chodzilam prywatnie, USG na kazdej wizycie, sprawdzanie szyjki macicy, ważenie, mierzenie ciśnienia I rozmowa :) Moglam dzwonic nawet w nocy, super lekarz, swietnie poprowadzil ciaza, a dziecko na USG wywazyl co do grama jak przy porodzie :)

Gość Patka1001
Może i 3 razy ale USG trwa minute i rozmowa to samo po 5 minutach wychodze z gabinetu.

Gość Patka1001
nawet jak miałam plamienia to nie wykonał USG a powinien z tego co słyszałam i czytałam.

Jak u koleżanki: za każdym razem rozmowa, potem badanie na fotelu, usg pomiary dziecka i kolana rozmowa:-) Zawsze wszystko tłumaczy i nie lekceważy moich lęków.

Gość Patka1001
Prywatna wizyta to zupełnie inaczej wygląda 40 minut w gabinecie. jak chodziłam na początku prywatnie to niczym się nie martwiłam. Ale jednak musiałam zrezygnować ze względu na dojazdy.

Gość Patka1001
Jutro mam ostatnią wizytę zobaczymy czy zrobi USG przed porodem . Bo przecież powinno się je wykonać. Ostatnio miałam w 30 tygodniu.

Powinien zrobić żeby zobaczyć jak dziecko się ustawiło do porodu.

Gość rozśpiewana roztańczonaaa
ja jestem w 23 tc. mój lekarz jest świetny. Co miesiąc wykonuje usg, waży małą, wcześniej mierzył, ale teraz jest już za duża aby zmieściła się w "kadrze". Poza tym, jestem taką trochę panikarą jeśli chodzi o dziecko, ciągle zapewnia mnie spokojnie że wszystko ok i rozumie moje obawy bo to moja pierwsza ciąża. Jutro mam usg3 D aby mieć pewność że wszystko ok. Nie wyobrażam sobie innej opieki w ciąży

autorko nie chcę być złośliwa ale czy bynajmniej nie za późno założyłaś ten post? wspomniałaś, że wg literatury którą czytałaś np przy plamieniach powinien był zrobić usg. jeżeli coś Cię zaniepokoiło to wtedy warto było podjąć jakieś kroki. jakiej teraz oczekujesz porady/opinii? jedyne co to teraz życzę Ci by dziecko było zdrowe.