Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam. Mam takie pytanie. Czy są jakieś smoczki dla dzieci powyżej 18 miesięcy chodzi mi konkretnie o silikonowy ponieważ moja córka nie toleruje kałczukowych.

Gość może głupie pytanie ale
Po co dziecku w tym wieku smoczek?

18 miesięcy to półtorej roku. Nie umie zasypiac bez smoka nic na to nie poradzę teraz. Dopiero podobno 2latkowi można wytłumaczyć że smoczek nie jest mu potrzebny.

sluchal moj maly tez domagal sie smoczka mimo ze mial 1,5 roku . postaraj sie jak najszybciej oduczyc dziecko , moj niby bral tylko do spania i jak zasypial to mu zabieralam ale zauwazylam ze przednia szczeka mu sie do przodu zaczela wysuwać . i to byl od razu powod zeby mu zabrac , dwa dni plakal i teraz jest ok . a szczeka wrocila na swoje miejsce . odrzuc smoka jak najszybciej , bo robisz dziecku tylko krzywde (potem bedziesz placic za aparaty itp)

Nie chce niczego na siłę. Nie będę wyrywała dziecku smoka i go wyrzucała i mówiła że to wstyd dla takiego dużego dziecka. W ciągu dnia rzadko chodzi ze smoczkiem. Ale do spania obowiązkowo musi być smoczek i pieluszka tetrowa do przytulenia.

musisz byc zawzieta . wyrzucasz wszystkie smoczki do smieci i koniec . przemeczysz sie kilka dni i bedzie ok . moj tez mial 1.5roku . pojechalismy na kilka dni do mojej tesciowej , tam pokazalam mu jak wyrzucam smoka do smieci i juz . poplakal poplakal i zasypial

avantii - nikt ciebie zmuszac nie bedzie , mi tez wszyscy w kolo mowili ze to wstyd a ja ze jeszcze ma czas . az do czasu jak pewna osoba zwrocila mi uwage na zeby . po zamknieciu buzi gorna szczeka malego byla dosc mocno wysunieta do przodu . a niby tylko do spania dostawal smoka . rob jak uwazasz , to twoje dziecko . tylko zebys pozniej nie mowila a jednak ...

Gość może głupie pytanie ale
Wiem,że 18miesięcy to półtora roku,ale o tym,że dziecku dopiero w wieku 2lat można zabrać smoka to nie słyszałam-wymysł. Dziecko w wieku 2 lat zaczyna sobie zdawać sprawę z potrzeb fizjologicznych,ale o smoku pierwsze słyszę. Ja bym obcięła smoka i pokazała,że się zepsuł. Mój syn od smoka się odzwyczaił jak miał 6 miesięcy. Córka nie wie co to smok. Trzeba będzie przy dziecku trochę posiedzieć wieczorem,poopowiadać bajki,zaśpiewać kołysankę i dziecko zaśnie,a z czasem zacznie zasypiać samo.