Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana567

Mój mąż bije nasze roczne dziecko!

Polecane posty

Gość dla mnie remiza czy szkola to
tak malemu dziecku nawet nie daje sie klapsow kobieto!ogladalas nianie ile cierpliwosci trzeba wlozyc w wychowanie dziecka?!a ta byly o wile starsze dzieci.zabieraj sie poki jestescie cali.sa na pewno instytucje,ktore pomagaja takim rodzinom.bedziesz zalowac kieddy twoj maz tak chlapnie dziecko,ze juz sie nie ruszy.wybor nal do ciebie

Gość hbjkh
uciekaj od meza! do rodzicow, kolezanki , gdziekolwiek! nie wolno przeciez bic malego dziecka. zeby sie tatusiek czasem nie zdziwil jak synek dorosnie i bedzie go lal zeby sie odwdzieczyc. Twoje dziecko cale zycie bedzie mialo zal do ojca, juz nie mowiac ze w psychice mu to zostanie. przeciez on moze mu zrobic krzywde jakas powazniejsza, nawet przypadkiem. ja mam koty i nieraz moj facet sie wkurza jak w nocy halasuja. byly sytuacje ze chcial je 'klepnac' ale nigdy mu na to nie pozwolilam! nieraz sie poszarpalismy ale nie dalam mu ich ruszyc! a to koty a nie dziecko..

Gość hajajaj
Gdzie mieszkacie za granica,bo domniemam,ze tam prawa dziecka sa mocniej przestrzegane i jesli takie sytuacjie beda sie powtarzac i ktos to zauwazy to bedziecie miec kuratorke na glowie(w najlepszym przypadku). ja mieszkam w UK i ostatnio byla sytuacja,ze matce odebrali prawa do dziecka. przyszla po dziecko do przedszkola pod wplywem alkocholu. Wszystko odbylo sie sprawnie i natychmiastowo.

Gość do autorki tego topiku
mój mąż uderzył mojego syna 16-to letniego w głowę podeszłam i z całej siły uderzyłam go tak samo powiedziałam że jeżeli zrobi to jeszcze raz zgłoszę sprawdę na policję był to pierwszy i ostatni raz uderz go z otwartej ręki w twarz tak z nienacka gdy coś będziecie się sprzeczac i powiedz mu ,że tak samo czuje się jego syn gdy dostanie w twarz od ojca to jest skandal jak sie zachowuje twój mąż

Gość załamana567
Pokaże mu ten temat jak wróci z pracy i to będzie ostatnia szansa jeżeli to go nie ruszy wróce do polski ja po prostu chciałabym mieć normalną rodzine chciałam spróbować o nią walczyć zanim ją strace.

Gość Doris.....
i mysliscie ze autorka poslucha waszych porad i odejdzie od tego idioty? absolutnie , bedzie udawala ze nic sie nie stało albo poprzestanie na wytłumaczeniu ze probowałam przetlumaczyc męzowi ale on nie rozumie i dalej bije moje dziecko. No cóż naprawde sie starałam.

Gość Dadadadad
Wlasnie powiedzialam mojemu facetowi, policjantowi o tobie. Maja cie namierzyc. Trzeba dziecko ratowac za wszelka cene, jesli ma matke taka glupia. Jezeli jednak klamiesz to juz sie boj, bo do dupska ci sie dobiora!

Gość hajajaj
"co wam to male dziecko robi? jestes tak chora jak twoj maz " nie piszcie tak jakbyscie wszytkie rozumy pozjadaly. kazda z nas moze sie znalezc kiedys w takiej sytuacji. Kobieta przyszla tu po rade nie po osady jej osoby. autorko mozemy ci jedynie poradzic co masz zrobic,reszta zosatje w twoich rekach. Nikt za ciebie nie podejmie dzialania. Musisz sie w sobie zebrac i podjac jakas decyzje,bo z biadolenia nic nikomu nie przychodzi. Masz prace? z mezem nie rozmawiaj,bo nic mu nie przetlumaczysz. Masz przemoc w rodzinie(mimo,ze nie ty jestes ofiara) i musisz szukac fachowej pomocy.

Gość Doris.....
kobieto o co ty chcesz walczyc? o męza debila, ktory nie rozumie podstawowej zasady ze dziecka sie nie bije, zadnego dziecka, niewazne w jakim wieku. Że tak malutkie dziecko i tak nie rozumie za co i czemu oberwało? z tego co piszesz wynika, że to nie byl jednorazowy incydent ale raczej "praktyka", metoda wychowawcza twojego męża. I tak cudownie sie zmieni?

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja bym takiego gnoja zgłosiła na policje, sadysta pieprzony!!!

Gość czakaraka
powiedz czy to go urodzilas! a nie on i to ty zdecydujesz jak go karac to raz po drugie ja bym postraszyla policja a tak w ogole to wrocila do polski do rodzicow.

Patlogia!!!!!!!! Jak moglas dac sobie zrobic drugie dziecko,wiedzac, ze pierwsze tak traktuje...piszesz ze jestes w 8 miesiacu a synek ma rok,wiec zaszlac 4 miesiace po urodzeniu dziecka,wtedy tez je tak trakotowal??????Czy teraz mu bije jak syn jest wiekszy,Co z Ciebie za matka,ze pozwalasz na takie rzeczy,powinien jeszcze Ciebie zaczac lac po pysku wtedy moze bys sie opamietala...w co watpie...bo zazwyczaj jesli maz bije zone a nie tyka dzieci,ona wszystko znosi ...ale jesli dotknie dziecko odchodzi natychmiast!!!!Malo bylo i jest przytpadkow gdzie od takich sytuacji dzieci znajduja sie w szpitalu albo i gorzej....pomysl...jesli wpadnie w szal i zrobi malemu krzywde,lub spowoduje uszczerbek na zdrowiu do konca zycia malego...To Ty jako matka zgnijesz z wyrzutami sumienia ....!!!!!!!!!!!!!!

Gość hajajaj
"Wlasnie powiedzialam mojemu facetowi, policjantowi o tobie." co ty jaja sobie robisz? Polska policja nie umie ratowac dzieci w PL to co oni chca wskorac za granica?? normalnie cyrk.

Gość muamanua
mówisz, ze "jak wrocisz do polski", on jest polakiem? co za swinia :o

Gość hbjkh
no i wszyscy mamy nadzieje ze Twoj maz to przeczyta. bicie to metody wychowawcze ze sredniowiecza. i nie jestem za bezstresowym wychowaniem ale bicie to nie metoda! dziecko jest male, ciekawe swiata, wiec sie wierci i kreci i usiedziec w wozku nie moze itd. i dorosly czlowiek - ojciec kochajacy swoje dziecko - nigdy w zyciu nie pozwolilby skrzywdzic swojego dziecka, a tym bardziej sam nie powinien go bic. jak Twoj maz lubi bicie to niech sobie sam stanie przy scianie i w nia glowa napier...ala.ale dziecka niech nie rusza!

Gość ciotuniamamunia
jaki kochający? nikt kto kocha nie bije bije się kogoś z nienawiści i kompleksów

Gość guy
Mam 1,5 roczne dziecko i w zyciu bym syna nie uderzyl ani nie pozwolil na to zonie. Droga mamo mowie Ci to jako facet SPIEPRZAJ OD TEGO SWIRA

Gość ciotuniamamunia
jak mój mąż krzyknie na nasze 2 letnie dziecko, co zdarzyło mu sie w sumie ze 3 razy, to ja raban podnoszę, a o biciu to nawet nikt nie myśli owszem bezstresowe wychowanie jest nie najlepszym wyjściem, ale krzyki i bicie to są metody dla osób, które nie radzą sobie same ze sobą

Gość hajajaj
ja na twoim miejscu zglosialbym sprawe na policje i poprosila o pomoc. A zaraz po uderzeniu w twarz to powinnas leciec do lekarza z malym,zeby miec na pismie wszystko.Nie mieszaksz w PL wiec mozesz byc pewna na 100%,ze pomocy udziela szybko i sprawnie. Lepsza rodzina rozbita niz pelna gdzie jest przemoc. I wiem jak sie teraz czujesz,bo mam pare kolezanek,ktore byly w podobnych sytuacjach(to one byly bite nie dzieci) i wszystkim zwiazki sie rozpadly ale ciagnely to dlugo zanim ostatecznie zrozumialy,ze trzeba sie ewakuowac. Teraz niektore poznajdywaly sobie partnerow,inne dalej sa same i naprawde daja sobie rade. Nie boj sie,ze sobie nie poradzisz,bo strach to najgorszy doradca.

Gość Dadadadad
Oj duzo moze... Ostatnio babke namierzali, ktora po klotni z mezem uciekla gdzies do kolezanki i napisala mu smsa, ze sie zabije. Maz zglosil to na policje. Zeby ja namierzyc uzyty byl nawet helikopter. Kobiete znalezli, okazalo sie, ze byla pijana i dlatego tak mezowi napisala ale wcake nie miala tego w zamiarze... Tylko o takich rzeczach sie nie pisze..

Gość hajajaj
"mowie Ci to jako facet SPIEPRZAJ OD TEGO SWIRA " dokladnie. Czlowiek,ktory stosuje przemoc fizyczna sam potrzebuje pomocy,bo potocznie mowiac jest swirem. Ma skrzywiona psychike i nic do niego nie dotrze chodzbys zyly z siebie wyprola. albo powie Ci,ze ok,ze masz racje,ze sie wiecej nie powtorzy,a za jakis czas znowu zrobi to samo. Taka jest smutna prawda niestety. Moze terapia cos by pomogla ale to niemalze niemozliwe. Prawie nigdy sie to nie zdarza,zeby taki czlowiek zaczal sie leczyc,bo jest swiecie przekonany,ze robi dobrze,ze on jest dobry:/ Zycie z takim czlowiekiem to ciagla udreka,do tego dochodzi zniszczone zycie dzieci,ktore tez maja uczucia i bedac juz dorosle maja problemy w swoich rodzinach. Badz madra i przerwij lancuszek.

Gość dla mnie remiza czy szkola to
nie wyobrazam sobie,zal mi twojego dziecka.sama mam synka w takim wieku,tez jest rozrabiaka,ciekawski i niegrzeczny czasami,ale nigdy nie pozwoiliabym mezowi chocby na klapsa

Gość hajajaj
"Oj duzo moze... Ostatnio babke namierzali, ktora po klotni z mezem uciekla gdzies do kolezanki i napisala mu smsa, ze sie zabije. Maz zglosil to na policje. Zeby ja namierzyc uzyty byl nawet helikopter. Kobiete znalezli, okazalo sie, ze byla pijana i dlatego tak mezowi napisala ale wcake nie miala tego w zamiarze... Tylko o takich rzeczach sie nie pisze.." dobrze ale to bylo na terenie polski.

Gość Dadadadad
Po ip ja informatycy namierza, skad pisze wogole. Obawiam sie niestety, ze to marma prowokacja. Ale to juz by bylo swinstwo i komus odechce sie zartow

Gość Dadadadad ma racje..
Chyba to na szczescie prowokacja. Autorka po jej wpisie nagle znikla ze strachu

Czy Twój mąż to kompletny idiota?Przecież roczne dziecko mało co jeszcze rozumie i dlatego gdy robi coś zle to tłumaczenie zazwyczaj nic nie daje! I on niby tak chce go wychować? Szkoda mi waszego malucha - ojciec tyran a matka tylko na to patrzy.

Gość mama 2,5 latka
Wiesz co?Dziwie sie,ze jeszcze zaden z sasiadow nie zadzwonil na policje!Mmam wielu znajomych za granica i nie raz opowiadali,ze tam nie ma tak jak u nas,wystarczy,ze sasiad zadzwoni na policje,ze dziecko czesto za sciana placze i wpadaja ci na chate!wszysto bardzo szybko sie odbywa,oni sie nie cackaja,natychmiast robia porzadek w takiej rodzinie.Znajomej coreczka jak miala trzy tygodnie(oni mieszkaja w holandii)miala straszne kolki,calymi wieczorami plakala,nic nie pomagalo.Sasiedzi naslali na nia policje,bo sie niepokoili.Wpadli na chate,ocenili sprawe,moi znajomi wytlumaczyli,ze malutka ma kolki,policja wezwala prywatnego lekarza,ktory to potwierdzil i doradzil jak sobie radzic z tymi jej kolkami.Do was na chate jak wpadna to dszybciutko sie zajma,jeszcze bedzie tak,ze ci dzieci zabiora i tyle!

Gość c.d.n..
NO TO LADNIE.. CIEKAWE ILE RAZY ZAMIERZASZ TLUMACZYC JESZCZE SWOJEMU MEZOWI ZE TAK SIE NIE ROBI... TAK DLUGO AZ W KONCU UDERZY WASZEGO SYNKA ZE STRACI PRZYTOMNOSC!!?? ZE WYLADUJE W SZPITALU!? NIE BIJE SIE DZIECI A SZCZEGOLNIE TAKICH MALYCH!!! A PO ZA TYM JEST TO KARALNE! Z CHECIA SAMA BYM CI ZAJEBALA W TWARZ ZEBYS SIE OCKNELA I COS Z TYM ZROBILA A TWOJEMU MEZOWI ZYCZE TEGO BY KTOS MU TAK WPIERDOLIL ZEBY SIE NIE PODNIOSL!

Gość takie szmaciska to tylko dupy
nadstawiaja zeby im kolejne zmajstrowac ale zeby sie zajac dzieciakiem jak matka to juz nie!

Gość wwaaa
to trzeba gdzie zgloisic