Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studeeeeeeeeeeeeentkaaaaaa

Cejrowski vs Czubaszek - po czyjej stronie jesteście?

Polecane posty

Gość Achmanpindżu
nie ejsets dla mnie autorytetem w tej kwestii - polegam na zdaniu mojego lekarza-ginekologa - a on wyraznie to rozgranicza - uzywajac terminologii med.: plod płód to określenie człowieka w łonie tak jak dziadek jest określeniem starego faceta. zabicie płodu to jak zabójstwo dziadka który nie może wstać z łóżka i sam siebie nakarmić

Gość mi mała niezalogowana
ROR mi mala niezalogowana - to rasistka (tak sama o sobie napisala) warto to wziac po uwage to rowniez "prowokatorka" o delikatnych nerwach (szybko w furie wpada tak trafnie piszę i tak cię wkurza mój nonkonformizm, że musiałaś zrobić wstęp i pokrótce nakreślić moją osobę niewtajemniczonym?;) a to dobre dziękuję za krótki profil 'tytułem wstępu', tylko wybitni ludzie mogą liczyć na bio na forum publicznym;) ja tam ciebie nikomu przedstawiać nie muszę - twoje posty mówią same za siebie, żeś prostak i tyle - bo szkoda szukać bardziej wysublimowanych okresleń, zwłaszcza już w łózku się relaksując co do podróży - nie ukrywam, że udanie się na inny kontynent to dla mnie podróż - a dla ciebie co nią jest? lot na księzyc?;) podróżą jest nawet krótki rejs po mazurach - i o tym też świetne ksiązki się pisze- rozumiem, że nie warto czytać, bo co to zbyt banalny temat?;) facet pisze barwnie i lekko się czyta, dobra lektura do samolotu - dlatego czasem sięgam ale ROR przekresla wszystkich całujących stopy jej domniemanego 'jezuska' (nie wiem wprawdzie kto zacz, ja znam tylko Jezusa Chrystusa z Nazaretu tzw), choćby byli wartościowi poza tym, choćby jako pisarz/gawędziarz w tematach neutralnych a taka niby tolerancyjna i niestereotypowa ach:)

"nic o matce nie wiemy znamy ja tylko z tv buahah czyli gowno wiemy bo tv moze sobie pokazac kazdego jak chce" a co sie tak rzucasz jak ukoszony/a?;-))) a skad wiesz co ja wiem o matce i skad....? " zreszta to cale zamieszanie to wygladalo na piekna rezyserie takich historii bedzie coraz wiecej zapotrzebowanie jest na takie katastrofy bieda musi sie czyms posiłkowac " co nie zmienia faktu ze laska spowodowala smierc wlasnego dziecka

Gość za PRLu nie kwitlo podziemie
achmanpidzu - to jest twoje zdanie, do ktorego oczywiscie masz prawo, ale zdanie autorytetow medycznych na swiecie jest inne ( inaczej nie byloby prawa do aborcji w krajach o najwyzszej wiedzy i kulturze medycznej).

Gość Achmanpindżu
kobieta ma nadrzedny stosunek wobec wlasnej macicy i jej wytworow gwałt - nadrzędny stosunek faceta wobec kobiety? :)

Gość mi mała niezalogowana
najlepsze jest to, że sama popieram aborcję w takich ustaleniach, jakie są obecnie - np z gwałtu, gdy zagraza życiu matki itd w koncu nikt nie ma obowiązku być bohaterem nie chadzam też na pochody, manifestacje religijne i pielgrzymki, bo zwyczajnie ma swoje prywatne zdanie nt takich spędów ale ROR wie, że jestem 'katolem', bo otwarcie popieram w pewnych aspektach Cejrowskiego i potepiam Czubaszek - a w sumie nie potepiam, tylko ubolewam, bo szkoda patrzeć, jak ciekawa osobowość kiedyś, teraz się ośmiesza na stare lata no i znów ten rzekomy brak stereotypów i pseudotolerancja... to juz wolę mój nieszkodliwy rasizm;) spadam

o mala mi - jak zawsze nie zwiedzi - i po cichutku sledzi z wypeikami na twarzy co ja na to;-))))))))))))))))) chyba sie we mnie podkochuje;-) " [zgłoś do usunięcia] mi mała niezalogowana "ja tam ciebie nikomu przedstawiać nie muszę - twoje posty mówią same za siebie" dokladnie tak;-) " żeś prostak i tyle " zonaczcie jaka mal mi jest finbezyjna w swych wypowiedziach;-))) mowie ze ona mnie sledzi ;-)))) " bo szkoda szukać bardziej wysublimowanych okresleń, zwłaszcza już w łózku się relaksując" relaksujac i mysli o mnie.....?;-)))))) jakbys miala kochanka - to polecam bardziej przyjemna forme relaksu w lozku;-))) "nie ukrywam, że udanie się na inny kontynent to dla mnie podróż - a dla ciebie co nią jest? " to moj chleb powsezdni;/ "podróżą jest nawet krótki rejs po mazurach - i o tym też świetne ksiązki się pisze-" tu zgoda;-) chodzi o to ze ten cejrowki pisze tak o dzungli ze moze "chwycic" tylko ludzi kt niewile o swiecie wiedza - oni sa odbiuorcami jego ksiazek, nie znam globtroterrow - rowniez z pl - a jest ich masa - kt by choc jedna ksiazke jego szanowali;-))) to jest nerwowoy koles kt nerwowosc zaburza obiektywne chloniecie nowego swiata i to mnie tak bawi;-)) "facet pisze barwnie i lekko się czyta, dobra lektura do samolotu - dlatego czasem sięgam" nparwde nie tlumacz sie - jego kasiazki nie sa zakazane - podbnie jak "literatura" grocholi;-)) "ale ROR przekresla wszystkich całujących stopy jej domniemanego 'jezuska' (nie wiem wprawdzie kto zacz, ja znam tylko Jezusa Chrystusa z Nazaretu tzw), choćby byli wartościowi poza tym, choćby jako pisarz/gawędziarz w tematach neutralnych" tu masz racje - osoba o skrajnie-radyklanych podladach jest dla mnie nierzetelna w odbiorze swiata - cejrowski pasuje w 100% do tego "a taka niby tolerancyjna i niestereotypowa ach" chyba o sobie mowisz - rasistko?;-)

Gość Achmanpindżu
@ za PRLu nie kwitlo podziemie jeśli lekarze pozwalają na zabójstwo dlatego bo dziecko jest połączone z ciałem matki to ja nie uznaję tego za najwyższą kulturę w medycynie :) równie dobrze możecie chwalić hitlerowską eugenikę - to było nawet lepsze niż aborcja bo pożyteczniejsze dla społeczeństwa, zabijali na przykład chorych psychicznie. ciekawe ile potencjalnych wynalazców zostało już wyskrobanych?

"gwałt - nadrzędny stosunek faceta wobec kobiety?" w pewnych patriarchalnych kultiuracjh tak - obecnie prawo o tym stanowi "domyslam sie ze wiesz to co ci zaserwuja twoje dzienniki ktore ogladasz" to domyslaj sie dalej;-)) "ale ROR wie, że jestem 'katolem', bo otwarcie popieram w pewnych aspektach Cejrowskiego i potepiam Czubaszek" ror o tobie az tak duzo nie mysli - nie schlebiaj sobie slonko;-)) ja tylko mowie/przypominma ze jestss rasistka - bo sie na inny watku do tego otwarcie sama przyznalas;) as easy as its is;-) ach mowilam ze ta mala mi - za bardzo sie liczy z moim zdaniem?;-) "to juz wolę mój nieszkodliwy rasizm" nieszkodliwy?! chyba dla bialtyhc i takich jak - calujacych stopki jezusa;-)) "spadam" slusznie czynisz;-)

Gość Achmanpindżu
chodzi o to ze ten cejrowki pisze tak o dzungli ze moze "chwycic" tylko ludzi kt niewile o swiecie wiedza - oni sa odbiuorcami jego ksiazek, nie znam globtroterrow - rowniez z pl - a jest ich masa - kt by choc jedna ksiazke jego szanowali to prawda niewiele wiem o świecie, ale jak oglądam film na you tube na którym Cejrowski mówi o przeludnieniu na ziemi (a raczej braku przeludnienia) to mu wierzę widząc te piękne widoki za jego plecami, nieskalane ludzkością :)

"jeśli lekarze pozwalają na zabójstwo dlatego bo dziecko jest połączone z ciałem matki to ja nie uznaję tego za najwyższą kulturę w medycynie" a to twoj problem;-)) mnie naprawde twoje zdanie i rozkminki niepsecjalnie interesuja;-)) kazde zycie jest "cudem" - patrz na hitlera;-))))) toz to cud jakich malo;-)))))

"to prawda niewiele wiem o świecie, ale jak oglądam film na you tube na którym Cejrowski mówi o przeludnieniu na ziemi (a raczej braku przeludnienia) to mu wierzę widząc te piękne widoki za jego plecami, nieskalane ludzkością" zwykla manipulacja na kt sie nabierasz co mnie nie dziwi - bo w innych watkach tez wykazujesz sie naiwnoscia;-)))

Gość Achmanpindżu
w pewnych patriarchalnych kultiuracjh tak - obecnie prawo o tym stanowi i dlatego te kultury są przez nas wyśmiewane jako barbarzyńskie. prawo to prawo, można ustalić dowolne. nad prawem trzeba się zastanawiać tak jak my tutaj sobie ględzimy

wracajac do tematu - Czubaszek nikomu niczego nie narzuca Ona sama nie chce i nie lubi dzieci - jej prawo,ale przecież nie buntuje przeciew dzieciom innych ludzi. Poza tym dostatecznie duzo dala z siebie pisząc, moze mniej czasu mialaby na to, jako matka. Cejrowski uwaza swoja moralnosc za jedynie sluszną, wciska ją innym i, a jesli maja inne zdanie- potepia. Nie lubie ludzi nietolerancyjnych. Zeby nie bylo,ze jestem stronnicza - mam dzieci, uwazam,ze to genialna sprawa, ale szanuje wybory innych .

Gość Achmanpindżu
zwykla manipulacja na kt sie nabierasz to znaczy to połacie etiopskiej ziemi to są ostatnie niezaludnione terytorium na ziemi? :D kazde zycie jest "cudem" - patrz na hitlera nie chodzi o korzyści i straty tylko o zasady. chociaż jakby Beethoven miał się urodzić w dzisiejszych czasach to by go wyskrobali

acvhmanpindzu - a nie martwoisz sie,ze tylu wspanialych wynbalazcow nie ostało w pogole poczetych? Poza tym nie wiem dlaczego obroncy zycia poczetego nie placza nad zadnym plodem ( dzieckiem?) lktore traci zycie podczas samoistnego wczesnego poronienia - a takich jest bardzo wiele!, kobiety czesto uwazaja je za obfitsza miesiaczkę. Powinny wg tego bacznie obserwowac okres , czy nie ma skrzepów i dbac,zeby przypadkiem dzoiecko nie splynelo w klozecie . Tak nie robia -a to przeciez czysta hipokryzja, jesli uwazaja, ze czlowiek zaczyna sie od zaplodnienia.Kosciól tez jakos nad tym nie placze- nie mowiac o mozliwosci pogrzebu. Kazda wieksza krew miesiaczkowa powinnoi sie dawac do analizy, jesli sie chce byc konsekwentnym

Gość N ooo!
ROR Dawno nie spotkalam tak , zacietej i zapieklej w swoich pogladach osoby!! Ty jestes gorsza od Czubaszek i Cejrowskiego do kupy wzietycha ha ha... Widzisz , moj ginekolog, ma zupelnie odmienne zdanie od Twojego....Dzwne?! jeden tlmaczy ze ciaza to zlepek komorek....drogi.... ze to poczatek zycia... Ale jakos niechce mi sie z toba dyskutowac, chyba nie chcialabym miec Ciebie wsrod znajomych! a man ich duzo, wierzacych i nie wierzadzych, gejow i lesbijki...ale ja mieszkam w kraju , gdzie takie zeczy sa na porzadku dziennnym...a nawet ....miszkajac w polsce, moim najlepszym kumplem byj GEJ!! wlasnie ha ha...wspanialy czlowiek. Zycze Ci kobieto wiecej sedecznosc, dla drugiego czlowieka. Bo po postach jakie piszesz.....jestes poprostu podlym czlowiekiem....Nie wspomne juz o tym...ze koniecznie chcesz uchodzic za ALFE i OMEGE....zapominajac, ze ten pzywilej nalezy sie tyllko jednej istocie...BOGU!! Pozdrawiam serdecznie.

Gość jestem za Cejrowskim
ma zdrowe twarde poglady.

tylko pizdy moga opowiadac sie po stronie jakiejs starej prukwy ktora pierdoli od rzeczy :D a tak na marginesie to jest nowa gwiazda tvnu wiec co sie dziwicie ze takie cipy ktore popieraja PO co angle o niej moga cos zlego powiedziec?? 90% gamoni to nie wie nawet kto to jest wazne ze dla tvnu pierdoli te swoje kocopoly

Czubaszek bo reprezentuje przykład kobiety samodzielnej mającej coś do powiedzenia i nie unikającej tematu taby. Cejrowski to kmiot i homofob nic ze sobą nie reprezentuje poza humorem klozetowym

Gość nie warto rozmawiać
wawcia nie no ROR cudownie jest teraz ogladac hordy pedałów biegających i krzyczących o swoich prawach normalnie teraz to jest normalnie Rozumiem, że prawa tzw. "pedałów" do zawarcia cywilnego związku uniemożliwiają ci sakramentalne poślubienie kobiety i stworzenie z nią tradycyjnej, konserwatywnej, katolickiej rodziny. Czy czujesz się w jakiś sposób zobowiązany, żeby podzielać poglądy czy pociąg do tej samej płci tzw. "pedałów"? Boisz się, że w końcu ulegniesz "gejowskiej propagandzie"?:D

Gość starodawna
ZA CZUBASZEK. jestem lesbijką i cejrowski niejednokrotnie obrażał osoby homoskeksualne...

Gość nie warto rozmawiać
Wawcia co nam jako panstwu da to ze bedzie tutaj legalna aborcja? A czy państwo musi coś z tego mieć? Jest tak, jak pisałam wcześniej. Osoby o poglądach narodowo-konserwatywnych chciałyby ograniczyć wolność osobistą innym ludziom w imię dobra państwa lub narodu, a to zaczyna być już totalitaryzm.

Gość testełełe
WC Kowboj 🖐️

Gość nie warto rozmawiać
Wytłumaczę wam o co chodzi. Chodzi o to, że w tym kraju nie wolno człowieka nawet ukłuć igłą bez jego zgody, nawet jeśli chodziłoby o ratowanie życia innego człowieka. Takie jest prawo. Mężczyzny, pod groźbą kary, nikt pod żadnym pozorem nie może zmusić, żeby poddał się jakimkolwiek zabiegom medycznym. Dlaczego więc państwo podobno demokratyczne w majestacie prawa zmusza kobietę, żeby przez 9 miesięcy przechodziła przez trudy i niebezpieczeństwa ciąży, a następnie zmusza się ją żeby poddała się procedurom medycznym związanym z porodem. A zaznaczam, że ciąża może mieć śmiertelne konsekwencje dla kobiety: zatrucie ciążowe, zatorowość płucna, zakrzepica żylna, cukrzyca ciążowa i wiele innych. Poród też może mieć tragiczne konsekwencje: śmiertelny krwotok, pęknięcie macicy i konieczność jej usunięcia (a to już wyczerpuje definicję ciężkiego uszkodzenia ciała, bo jest to pozbawienie zdolności płodzenia), nie mówiąc już o cesarskim cięciu, nacięciu krocza itp. W praktyce kobieta, która nigdy nie chciała urodzić dziecka jest zmuszana przez prawo państwowe, żeby poddać się procedurom medycznym, którym ona poddać się nigdy nie chciała. Powiecie, że ciąża jest konsekwencją uprawiania seksu.W tym kraju nie można uśmiercić seryjnego zabójcy ani obciąć ręki złodziejowi, w konsekwencji przestępstwa. Uprawianie seksu nie jest przestępstwem, nie jest nawet wykroczeniem. Poza tym, seks należy do sfery prywatnej obywatela i ta kwestia, jak również kwestia konsekwencji urawiania seksu nie powinna być regulowana przez prawo państwowe. Załóżmy, że podczas porodu realizuje się najczarniejszy scenariusz i kobieta umiera. Czy nie jest to zbyt duża kara w stosunku do "przewiniena"? Oczywiście, stan ciąży musi mieć jakiś finał. I właśnie tu, aby szanować nietykalność cielesną kobiety, nalezy pozostawić jej wybór w jaki sposób chce tą ciążę zakończyć. Czy świadomie zgadza się poddać zabiegom związanym z porodem, czy zgadza się na zabieg przerwania ciąży. W każdym przypadku jest to jej świadoma decyzja i to ona świadomie podpisuje zgodę na zabieg.

Gość nie warto rozmawiać
Uprzedzając wasze twierdzenia, że kobieta nie decyduje o własnym ciele, ale o ciele innej osoby. Jest to czysta demagogia. Po pierwze, do czasu porodu nie może być mowy o istnieniu osoby. Takie jest nasze prawo. Nasze prawo nie uznaje podmiotowości płodu. Płód nie ma nadanej tożsamości, nie nie ma prawa do ubezpieczenia i zasiłków, ogólnie rzecz biorąc nie jest podmiotem praw i obowiązków. Dla państwa i prawa nie istnieje. Nawet odziedziczyć majątek może tylko po urodzeniu. Po drugie, płód znajduje się w ciele kobiety i wszelkie decyzje dotyczące ciała płodu, dotyczą automatycznie ciała kobiety. Wszystkie zabiegi na ciele płodu muszą być przeprowadzone przez powłoki ciała kobiety, wszystkie leki które musi przyjmować płód, muszą przejść przez ciało kobiety. Do pewnego czasu płód nie jest w stanie przeżyć poza ciałem kobiety, a więc jej częścią jej ciała. Z tego powodu jest to bardziej kwestia ciała kobiety, bo bez jej ciała, nie byłoby płodu. To jej ciało dostarcza płodowi substancji odżywczych i tlenu swoim kosztem, a więc to kobieta powinna decydować o tym, czy nadal chce ten płód w swoim ciele gościć.

11:09 [zgłoś do usunięcia] nie warto rozmawiać Z tego również można wyciągnąć wniosek, że np godzinę przed narodzinami to nie jest jeszcze człowiek.

Gość nie warto rozmawiać
Mervin Na dzień przed swoimi 18 urodzinami nie mogłeś kupić piwa, a osobie, która ci piwo sprzedała groziła kara. Czy to znaczy, że 24 godziny przed twoimi 18 urodzinami byłeś jeszcze dzieckiem,a 24 godziny później zaszła jakaś cudowna zmaina w twojej świadomści i stałeś się psychicznie dorosły? Granice są wyznaczane zawsze. Co do twojego stwierdzenia: wystarczy ustalić granicę na 25 tygodniu ciąży, bo według dzisiejszego stanu medycyny nie jesteśmy w stanie utrzymać przy życiu płodów urodzonych przed tym terminem.