Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielona____żabka

Solarium - pierwszy raz.

Polecane posty

Gość Zielona____żabka

Cześć dziewczyny! :) Wiem, że to dość głupie, ale nigdy nie byłam na solarium, a chciałabym się wybrać. Nie bardzo wiem jak się zachować i czego się spodziewać. Powinnam powiedzieć, że jestem po raz pierwszy? na ile minut? poratujcie doświadczeniem, błagam! :)

powiedz, ze jestes pierwszy raz. Podejrzewam, ze Pani doradzi 5 minut na poczatek:) i bardzo dobrze zrobi z reszta

To, ze nigdy nie bylas na solarium wcale nie jest glupie. tak wiec pierwszy raz najlepiej na 3 min idz, pozniej za tydzien na 5 i potem mozesz chodzic raz, dwa razy w tyd na 5,6,7 i 10. no i efekt bedzie widoczny juz po tych paru razach. na wiecej niz 10 nie polecam bo nie mam pojecia jak to jest gdyz nigdy nie bylam na wiecej niz 10. chyba.. no moze na 12 z raz nie pamietam dawno nie chodzilam. i jesli chodzi o to kiedy isc. polecalabym zaczac w kwietniu-maju, nie widze sensu w opalaniu sie teraz ... ja zawsze chodzilam tylko w lato a i polecalm lozka lezace, stojace sa jakies dziwne przyjemniej sie lezy niz stoi zwlaszcza jesli ma to byc 10 min ja bym nie wytrzymala tyle stania :P pisz co jeszcze chcesz wiedziec :D

nie polecalabym na 5 min. w te wakacje poszlam na 5 min pierwszy raz po rocznej przerwie i poparzylam brzuch tak ze zemdlalam z bolu w nocy. lepiej na 3 jesli cialo nie bylo dawno opalane.

A jaki sens jest chodzenia do soloarium latem jak jest słońce?? Właśnie teraz jest odpowiednia pora. Wystartuj od 5 min, później po 10-15 zależy od skóry.

Ja też w tym roku sie spaliłem bo pierwszy raz wystartowałem od 10min, a lampy jakieś nowe i.... Skóra schodziła(mój błąd) ale nastepnym razem już żadnych efektów ubocznych po 10min nie było.

taki jest sens ze malo kto ma czas by pare godzin dziennie lezec plackiem i oplalac sie, to po 1. a po 2 nawet jesli uda sie troche opalic naturalnie to dobrze jest wzmocnic efekt poprzez solarium, lub wyrownac opalanie jesli np opalalo sie w bluzce na ramiaczkach i spodenkach i zostaly biale miejsca to wtedy idzie sie na sol i wszystko sie wyrownuje- ja wlasnie tak robie. wg mnie nie ma sensu chodzic teraz kiedy jest sie ubranym od gory na dol i cale opalone cialo chowa sie pod ubraniami. warto isc tak jak mowilam keiwcien maj kiedy zaczyna sie stopniowo odslaniac cialo. i wtedy nie pokazuje sie bialego poz imie ciala tylko jzu lekko opalone po solarce, a potem na zmiane slonce(jesli ma sie mozliwosc) i solarium.

Gość lajna
najpierw idz na 5 no i powiedz ze 1raz jestes I dopilnuj zeby pani w solarium wyczyscila dobrze łóżku ja nie zwróciłam na to uwagi i nabawilam sie lupieżu pstrego na szczęście już nie mam ale teraz to solarium omijam szerokim łukiem

Gość Zielona____żabka
Ok, dzięki dziewczyny... ;**

a i najlepiej na wlosy nakladaj chuste. po 1 uchroni cie to od wymienionego wczesniej przez kogos lupiezy czy innych rzeczy, a po 2 jesli farbujesz wlosy kolor nie wyblaknie. i zaklejaj sutki. wlasciwie sama nie wiem po co ale ja tak robie :P i mozesz opalac sie w majtkach no chyba ze nie chcesz miec odbitych to wysamruj tylek faktorem ale nie za mocnym. skora na tylku i w okolicahc bikini jest wrazliwa na opalanie przynajmniem u mnie . mnie zawsze piecze tam i czerwone sie robi (posladki i bikini tu przy udach)

Dobrze radzi Elisa, trzeba uważać na pieczone udka :p