Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cristhoperka25

Dziwne uczucie(ból, mrowienie brzucha) po orgazmie, przy podnieceniu!

Polecane posty

Gość cristhoperka25

Hej. Piszę do Was, zanim wybiorę się do lekarza ginekologa. Otóż jakieś 3 miesiące temu, po 5 latach odstawiłam tabletki antykoncepcyjne(Yasmin).Okres dostałam tak jak trzeba, po 27 dniach i od odstawienia mam bardzo regularne krwawienie, czyli tak jak powinno być. Ale niepokoi mnie to, ze odczuwam takie dziwne uczucie podczas podniecenia, a pozniej po orgazmie dziwny ból brzucha, tak jakby mrowienie, zdrętwienie...bolą mnie też jajniki od odstawienia tych tabletek dosc mocno od czasu do czasu! Może któraś z Was ma lub miała podobnie?Jest to objaw po odstawieniu tabletek czy coś poważniejszego? Mam 25 lat, chciałabym już niedlugo zacząć starać się o dziecko, i tak mnie to martwi, a wizytę u ginekologa odwlekam, bo nie mam czasu...ciagle praca i praca! Pozdrawiam

Gość cristhoperka25
:> nikt nic nie wie?

Gość cristopherka25
podnoszę

Gość ale ktorym
ale o ktorym mowisz

Gość nie brzmi to dobrze
nie chcę krakać ale takie bóle pojawiają sie przy zrostach a zrosty są wynikiem infekcji wbrew pozorom tabletki anty to nic dobrego, wywołują różne zaburzenia hormonalne i dopiero skutki ich działania wychodzą po odstawieniu tebletek opisz problem lekarzowi

Gość Do nie brzmi to dobrze
Nie do końca się zgodzę. Pigułki antykoncepcyjne regulują zaburzenia hormonalne już istniejące-np. regulują cykl-po odstawieniu staje się on regularny, wyrównuje poziom hormonów u kobiety (wiele kobiet ma za mało swoich naturalnych estrogenów lub ich poziom "skacze" nienaturalnie w ciągu cyklu, przed co pojawia się wiele problemów), ponadto progesteron również odgrywa dużą rolę w organiźmie kobiety. Wreszcie-pigułki wyłączają pracę jajników, przez co u kobiet z problemami-nie tworzą się torbiele, niepęknięte jajeczka, co zapobiega wyrzutowi androgenów, zapobiegają łysieniu (chyba że kobieta sama z siebie ma więcej estrogenów niż w pigułkach). W moich przypadłościach pigułki okazały się dla mnie zbawienne. Niestety kiedy organizm sobie nie radzi trzeba wkroczyć z lekami. Co do kłucia w jajnikach-może to być spowodowane owulacją lub pękaniem zaległych niepękniętych jajeczek. Możesz mieć policystyczne jajniki. Radzę usg dośrodkowe. Mogą to też być gazy lub jakaś infekcja.Wizyta u gina też wskazana.