Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem więc pytam

Jak rozpoznać skazę białkową?

Polecane posty

Gość nie wiem więc pytam

Witam, jak rozpoznać skazę białkową? Naczytałam się różnych objawów i już sama nie wiem :/ Córa ma szorstkie policzki i czasem mocno zaczerwienione. Bywa też że wokół kolan i łokci skóra jest szorstka. Czy to jest skaza?

Gość nie wiem więc pytam
Ktoś coś wie?

Gość mamma gamma
A może to AZS? Najlepiej zapytać pediatrę albo alergologa.

Gość nimesulika
moja ma azs i nic nie pomaga

Gość ta co wie /nie wie??????
moj synek ma skaze i powiem ci ze strasznie trudno sie cholerstwa pozbyc....dziecko nie moze jesc wielu potraw, pewnych skladnikow trzeba unikac jak ognia...skaza objawia sie czerwonymi wykwitami, ktore strasznie swedza moj maly czasami drapie sie do krwi...skorka staje sie taka chropowata, szorstka...mi pani alergolog poradzila stosowanie wzystkich dostepnych srodkow i stwierdzila ze ktorys musi pomoc...i tak robilamwykupilam chyba wszystko od zeli po pianki...i wielkie go***no...dopiero u innego lekaza dostalam recepte na masc robiona...po niej przechodzi jak reka odjal i maly sie nie morduje...ale nie podam nazwy bo ta masc nawet jej nie ma...a skladnikow nie odczytam namazgane jak lekarz

Gość izusia.87
Ja sie męczyłam ze skazą 8 miesiecy zaczeło się od policzek dziwnie sie świeciły i pózniej zaczeła być tam skóra czerwona i chropowata,na łokciach i też na zgieciach kolan czasem całe ciałko wysypuje idz do lekaza bo trzeba wprowadzić diete i zmnienic mleko bo puzniej bedzie co raz gorzej:(

Gość izusia.87
J astosowałam też w cholere maści robiona jest dobra bo natłuszcza i łagodzi swędzenie one sa chyba z mocznikiem ale te mocniejsze nie stety robia na sterydach.

Gość nimesulika
do ta co nie wie mozesz zrobic zdjecie tego co jest napisane na skladzie masci?? bardzo Cię prosze. odcztam to bo w aptece pracuje a moze by pomogla tez córci.

Gość jesli chcesz
z tą skazą białkową to ciężki problem. U mojego syna stwierdzili najpierw skazę białkową, zmieniali mleka, aż w końcu dziecko tak obsypało, że w końcu stwierdzili jednak AZS. U córki pani dr widziała potówki, dopiero jak zapytałam czy na pewno nie alergia to popatrzyła na dziecko i stwierdziła, że może jednak alergia. Tragedia. U koleżanki syna uznali, że ma skazę białkową jak miał ponad rok, tak żadna mądra pani dr nie wpadła na to i dziecko się męczyło

Gość ta co wie /nie wie??????
poczekaj jak pracujesz w aptece to moze kapniesz o co chodzi.... skladniki: 1.Dexameth 2. 3% sol Ac bon...dalej nie widac 3. Lanolini 4. Vaselini alli czy cos takiego i napisane na dole aa 10,0 moze to do 4 skladnika i jeszcze napisane M.f ung jak masz jeszcze jakies pytania to chetnie ci pomoge...a i napisze ile twoja cora ma bo dawki tych skladnikow sie dobiera do wieku ...my stosowalismy ta masc od 3 m i mam wszystkie te skladniki opisane dla kazdego wieku to bylo wlasnie na 3 m, 5m, 8m, i teraz na 1 rok

Gość Mama prywatnego aniołka...
nam mówił pediatra skaza białkowa i mimo stosowania diety poprawy brak:(( wizyta u alergologa i testy. wynik;skazy brak, winowjaca-roztocza:(( konsultacja alergologiczna i dermatologiczna powinny wyjaśnic sytuacje:))

Ja u córki tez podejrzewałam skazę białkową gdyż miała bardzo szorstkie policzka, jakby pumeksem ktoś ją drapał. Innych objawów nie było, a czytałam że ma się jeszcze bardzo suchą skórę na zgieciach łokci i kolan. Pojachałam z małą do pediatry - prywatnie i tam Pani Doktor wykluczyla skazę, a już Ci mówię po czym: - rozpięła małej pieluszkę i popatrzyła na krocze, zdziwiło mnie to - ale jak później powiedziała, że jeśli podejrzewa się skazę, a nie ma innych w/w objawów wtedy krocze ZAWSZE jest zaczerwienione, a mała krocze miała ładne. Przepisała maść robioną w aptece na te policzka, po tygodniu było okej. Diagnoza: bardzo delikatna skórka :)

Gość nie wiem więc pytam
Dzięki:) to juz sama nie wiem Krocze nie jest zaczerwienione, żadnych innych objawów - wysypek, uczuleń nie ma... No jedynie lekka ciemieniucha wraca raz po raz ale to może dlatego, że zbyt rzadko z nią walczę. Muszę wybrać sie do lekarza i zdecydujemy co dalej