Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onanaluty

ciąża po terminie jak to jest?????

Polecane posty

Gość onanaluty

witam mam pytanie mam termin na 16 lutego czyli za dwa dni ale nic nie sprzyja temu bym urodziła do tego dnia więc mam pytanie czy 16 powinnam wstawić się w szpitalu? czy dzień po? Jak to wygląda gdyż nie orientuję się w tych sprawach

hej:) ja mialam na 12 lutego a z lekarzem jestem umowiona,ze dopiero za tydzien mam sie zjawic w szpitalu,tzn tydzien po terminie... ostatnio mialam wizyte 2 tygodnie temu. Pozdrawiam!

Gość od dnia terminu
co 2 dni chodziłam na KTG. Tydzień po mnie położyli na patologii i dali zastrzyk w tyłek. Zrobili KTG no i po kilku godzinach zaczęło się. Czasem wywołują kroplówką z oksytocyną. Nie wiem co ja dostałam w zastrzyku. Wszystkim po terminie to serwowali, a było nas trzy. Wszystkie urodziłyśmy w ciagu najbliższych 24 h wiec zastrzyk zadziałał dobrze.

Gość onanaluty
no właśnie bo u mnie to dziwna sytuacja była moja gin skierowała mnie na cesarkę a w szpitalu powiedzieli że wszystko jest ok i mam rodzić naturalnie z czego się cieszę bo pierwsza ciaża też była naturalnym porodem. wypisali mnie po 3 dniach do domu ...i kazali wrucić w dniu terminu porodu i zastanawiam sie jak to teraz jest gdyż ja nie chce wracać tam do szpitala bo jest brudny zaniedbany i wgl szkoda słów.... zastanawiam sie by wstawić się 16 w szpitalu w którym chcę rodzić ale właśnie nie wiem jak to wygląda

Gość normlanie wygląda
jedziesz do tego szpitala i mówisz ze masz na dziś termin porodu i prosisz o zrobienie KTG bo się zastanawiasz czy z dzieckiem wszystko dobrze i czy coś się już nie rozkręca. A najlepiej zadzwoń do tego szpitala i zapytaj w jakich godzinach działa ambulatorium położnicze i kiedy możesz podejść na KTG.

Gość amelkowa mamaaa
co 3 dni stawialam sie na ktg, tydzien po terminie stawilam sie do szpitala (czwartek to byl), w piatek zalozyli mi 1 raz foley, w sobote 2 raz. w sobote o 21 zaczely sie pierwsze skurcze, o 11 w niedziele odeszly mi wody, punkt 20 przyszla na swiat nasza corka :)

Gość wstawić...
to sobie możesz okno, albo drzwi, lub ewentualnie możesz się wstawić pijąc alkohol, w szpitalu, urzędzie etc. się STAWIASZ :)

Co szpital to obyczaj. W szpitalu, w którym rodziłam na ktg należy się stawić w dniu terminu porodu. U mnie KTG wyszło dobre, żadnych oznak porodu i miałam się zgłosić 8 dni po terminie. Stawiłam się, ktg znowu dobre i ostatecznie miałam się stawić 11 dni po terminie na ktg i wywoływanie. Poza tym dziwne, że lekarz dał skierowanie na CC, są do tego podstawy, których szpital nie powinien kwestionować i nie powinien w takiej sytuacji kazać rodzić SN. Pomyśl o innym szpitalu