Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szesziu

DIETA DUKANA - wspólnie do celu

Polecane posty

Zapraszam osoby, które już są lub dopiero chcą być na diecie Dukana. :)

Gość Lawendasia
Byłam na tej diecie zeszłej zimy i schudłam nie głodując. Skuteczna, choć trzeba uważać na nadmiar białka. Nie stosowałam jej tak drastycznie (rano owsianka obowiązkowo, do tego chude gotowane mięso i warzywa). Ponieważ bardzo lubię wszelki nabiał (serki wiejskie, homogenizowane, jogurty naturalne, maślanki...) dieta nie była dla mnie męcząca. Najgorsze są dni samych protein, potem już z górki...:) Wytrwałości! Pozdrawiam

Lawendasia, zgodzę się, że na tej diecie ciężko chodzić głodnym. Nie dalej jak wczoraj zrobiłam sobie sernik na zimno z galaretką, chłodziłam w lodówce całą noc, i dziś zjadłam na śniadanie z kawką. Na obiad dzisiaj placuszki z jajek, surimi i czosnku. A na kolacje już pewnie tylko jakiś serek wiejski albo jogurt bo pewnie nie będę głodna. Od jutra znów zaczynam 5 dni na warzywach, więc rano lecę do sklepu i będę robić szaszłyki. Dziś 27 dzień diety

Gość kolorowe bagienko
wiesz co laska! wymysl sobie nowa,inna diete,bo to jest kompletny bezsens;( Przykro mi.Ile chudlas!!!!! 2 razy wiecej przytyjesz,przeciez nie bedziesz sie tak odchudzac rzez cale zycie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

;] Jeżeli nie zastosowałabym się do zaleceń to pewnie bym przytyła. Ale dieta Dukana nie na darmo ma 4 fazy, do których zamierzam się zastosować. Faza stabilizacji wagi trwa 10 dni na każdy stracony kilogram, czyli wychodzi się z Dukana tak jak z każdej innej diety. Ja nie z tych, co robią dietę do połowy a później rzucają się na żarcie

Gość ja jeszcze
muszę chwilkę zaczekać, ale niedługo chętnie się dołączę

Gość kasiamamajasia
ja dzisiaj juz 2 dzień na tej diecie zobacze ile wytrwam !! musze zgubić kg po ciąży !! razem raźniej:) kiedys schudłam 10 kg przez 2 miesiące i czułam się wspaniale , więc wiem że dieta ta mi służy:) nie przytłam ani kg tej diecie tylko wiadomo ciąża to co innego :) razem raźniej

Witaj Kasia :) Może zaczernij sobie nick, i zrób stopkę w której będziesz przedstawiać efekty diety :) Ile musisz zrzucić?

Ja byłam rok temu. schudłam 12 kg. Przytyłam teraz pewnie z 1-2 kg ale stało się to ostatnio - zaczęłam żreć jak opętana na kilka dni przed rozpoczęciem mrozów. Od dziś zaczynam od nowa - na śniadanie trochę szyneczki i serek piątnicy 3%. Muszę sobie zrobić kilka dni białkowych bo po tych bułkach i ziemniakach po prostu się źle czuję. Jestem jakaś bez energii, chęci do życia i ogólnie z d... Polecam przepisy dukana na tipach http://goo.gl/eUXul

Aaa a na obiad mam już plan - filet pieczony w folii w piekarniuku posypany ziołami i do tego sos koperkowy (koperek zmiksowany z serkiem piątnica, sól, pieprz). I do tego z 3 plasterki sera białego posypanego solą czosnkową. Pycha!a

Cześć Alicja :) Czyli rozumiem, że masz do zrzucenia jedynie 2 kg? Zazdroszczę ;) Co do przepisów, ściągnęłam sobie wszystkie książki Dukana, więc już nawet nie szperam w internecie, szczególnie, że ludzie często dodają sobie jakiś zakazany składnik. W internecie wcześnie szukałam przepisu na chleb, ale znalazłam tylko taki z otrębami, który okazał się wstrętny. Nie dalej jak kilka dni temu znalazłam w książce Dukana przepis na chleb bez otrębów, i muszę się zebrać żeby upiec, może będzie lepszy.

Też mam ksiażki Dukana ale przepisy w nich nie są najlepsze - szczególnie ta "metoda doktora dukana - nowa książka autora Nie potrafię schdnąć" - przepisy z kosmosu a raczej składniki np. filet z molwy, muszle św Jakuba, riesling, aromaty maślane itp. Lepsze są już w ksiażce "nie potrafię schudnąć 350 nowych przepisów". A na necie zawsze się znajdą jakieś nowe przepisy ze składników, które można dostać w każdym sklepie. Aaa no i do zrzucenia niby 2 ale oczywiście chciałabym więcej - tak z 5 ;) Co do zakazanych składników to też czasami można sobie coś odpuścić. Ja na początku wszystko zgodnie z dietą ale potem mi się znudziło - zaczęłam jeść sosy słodko-kwaśne (oczywiście niedużo), trochę skrobi (normalnie niedozwolona), więcej jogurtów niż zalecane (jadłam nawet po 3 dziennie - jogobelle light). No a ciągle chudłam. Więc można sobie czasami pozwolić na małe co nieco.

Ja już teraz chudnę coraz wolniej, a mam do zrzucenia jeszcze z 13/12 kg. Za miesiąc kto wie, czy nie zacznę chudnąć po pół kg tygodniowo, albo jeszcze mniej. Wolę stosować się ściśle do diety, bo jak człowiek jest skazany na długotrwałe odchudzanie, i zacznie sobie robić wyjątek to tu to tam, to w końcu przyjdą dni, kiedy psychika się złamie i wyjątki będą coraz większego kalibru, no i na koniec wszystko się sypnie. Z książek, mam pierwszą Dukanową, drugą, czyli 350 nowych przepisów, i ściągnęłam sobie jeszcze Dukana "przepisy specjalnie dla polaków". I to naprawdę polecam, bo każdy składnik z tej książki jest dostępny w Polsce.

Pół kg tygodniowo to i tak jest dobrze. Nie powinno się chudnąć więcej niż 1kg/tydz aby ryzyko jojo było jak najmniejsze. Jednak nie przejmuj się że wolno chudniesz - możliwe że to przez te mrozy które były do wczoraj. Jak jest duży mróz to organizm woli zbierać tłuszcz na zapas niż się go pozbywać.

witam - ka tez zaczynam dukana ( juz 2 raz) ale od piatku lub poniedzialku moge do was sie przyłaczyc?

Każdemu wolno :) AlicjaAla - Wolno chudnę pewnie właśnie przez to co mówisz + przez brak ruchu. Choć jak jest troszkę cieplej to staram się wyjść na jakiś dłuższy spacer z psem.

No i pamiętajcie dziewczyny, żeby się nie ważyć przed i podczas okresu, bo organizm trzyma wtedy dużo wody i waga stoi albo nawet skacze

hahah, kurcze dziś zaczęłam Dukana a jutro jest przecież tłusty czwartek - znacie przepisy na dukanowe pączki? :)

Witam. Oj ja zaczynam Dukana po raz 2.. za 1 razem, super schudłam 8 kg za drugim nie wytrwałam. Teraz mam do zrzucenia 7 kg, ważę 67 kg przy wzroście 170cm. Oj chciałabym szybko to stracić ale brakuje mi mobilizacji i wytrwałości.l..

_MalgosiaGosia_---------- mamy podobny cel ja chce 5 kg ale zejdzie mi waga na 58 to będzie git :) ja zaczynam w poniedzialek , już po tych paczkach , po ostatkch :)

_MalgosiaGosia ja tez po raz 2 i tez 8 kg stracilam od kiedy zaczynasz?

Gość dzia23232Ma
już kiedyś byłam na Dukanie, schudłam 12 kilo i prawie wszystko wróciło :( nie stosowałam się do 3 i 4 fazy, natomiast teraz jak zaczęłam od nowa to nie mogę wytrwać na tej diecie. Strasznie te przepisy są problematyczne, np. pieczenie swojego chleba itd. Teraz nie wiem, jak wtedy wytrzymałam na tej diecie tak długo :D Zaczęłam od wczoraj dietę niełączenia :) zobaczymy ;) Powodzenia na Dukanie! :)

AlicjaAla- w tym linku co podalam jest pzrepois na dukanowskie paczki - wejdz w mufiiny i tam jest :)

Witam Was wszystkie:) No cóż ja zaczynam od jutra..dzisiaj sobie jeszcze musiałam odpuścić bo wiem, że nie oparłabym sie paczka;) zwłaszcza z adwokatem:) Lilka208 a Ty od kiedy? Kurde tak sobie myślę (chce sie w ten sposób zmobilizować:) że 7 kg, 5, 8kg to nie dużo! damy rade;)

Chciałam jeszcze zaznaczyć, że jest to dieta w miare łatwa. Jesz, nie jesteś głodna. Co prawda masz pewnie ograniczenia w składnikach przepisów ale i tak mozna robić fajne kulinarne wariacje:) Ile macie zamiar byc na fazie I?

zjadlam 3 paczki i mam dosc ;( mialam zaczac diete wq poniedzialek ale zaczynam jutro nie ma co czekac)