Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szesziu

DIETA DUKANA - wspólnie do celu

Polecane posty

mnie wyszlo wg testu poprzednio 1 dzien a teraz mam podobnie wiec 1 wystarczy chyba ze zrobie dwa jak poprzednio choc wyszlo mi 1

Mi według testu wyszło, że druga faza będzie trwać do maja :(

mnie wg testu ( ponad 2 lata temu) wyszlo ze 2 faza bedzie trwala ( nie pamietam ile) ale trwala o polowe mniej tak szybko lecialy kg wiec 2 faze robie tylko dotad dokad schudne ile chce a 3 faza 10 dni na kazdy utracony kg

A więc rozpoczęłam dietkę;) Mam nadzieje, że w niej wytrwam:) Wczoraj zjadłam 4 paczki więc na jakiś czas cukier mam dostarczony:) bo ze mnie jest duży łasuch jeżeli chodzi o słodkości:) Zjadłam na śniadanko jajecznicę a teraz pije kawę z mlekiem:) Nie mam pomysłu na obiad- zwłaszcza, że musi być szybki, ale poszukam czegoś na internecie:) A Wy jak tam?

A więc rozpoczęłam dietkę;) Mam nadzieje, że w niej wytrwam:) Wczoraj zjadłam 4 paczki więc na jakiś czas cukier mam dostarczony:) bo ze mnie jest duży łasuch jeżeli chodzi o słodkości:) Zjadłam na śniadanko jajecznicę a teraz pije kawę z mlekiem:) Nie mam pomysłu na obiad- zwłaszcza, że musi być szybki, ale poszukam czegoś na internecie:) A Wy jak tam?

Jak mam naprawdę mało czasu na obiad to robię sobie 5 jaj sadzonych, na wędlinie lub nie, posypanych przyprawą do ziemniaków Prymat, i odrobiną słodkiej papryki. Albo jem podsmażone surimi od którego jestem uzależniona.

A poza tym dziś mi wybija 30 dzień diety :D Za 4 dni się ważę

No brawo 30 dni to już powód do dumy:) Ja mam zamiar wytrwać 1 fazę a potem już będzie łatwo:) jako lepiej znoszę gdy mogę do dietki dodać warzywa, wtedy wszystko lepiej smakuje:) Dzisiaj już jadłam na śniadanie jajka więc obiad chciałabym mięsny. Chyba zrobię pałeczki z nóżek kurczaka w ziołach i z sosem czosnkowym. Musze kombinowac żeby zbyt szybko sie nie zniechęcić. dziewczyny żyjecie, czy przy diecie opadłyście z sił:)

Mi ta dieta jakoś nie doskwiera. Dawniej odchudzałam się dużo bardziej uciążliwie - głodówkami. Dlatego teraz jest mi jak w niebie ;) Boję się jedynie, że za 4 dni sprawdzę wagę i się okażę, że przez 2 tygodnie schudłam tylko 1 kg.

czesc ja mam dzis 2 dzien 1 fazy , ale jednak zrobie sobie jutro jeszcze 3 dzien a od poniedzialku pw, w pasie mam 1.5 cm mniej . zwaze sie w poniedzialek :)pozdrawiam

czesc u mnie 3 dzien 1 fazy , jutro wazenie i pw :) malo tu dzis osob :) milej nocki :)

szesziu GRATKI ZA WYTRWALOSC :) juz 30 dni , duzo :) i tzrymaj tak dalej ;)

32 w zasadzie, dzisiaj miałam ostatni dzień z warzywami, i od jutra znów 5 dni samych protein. Ale może to i lepiej bo mi się ostatnio chce przyrządzać wyłącznie jajka/surimi/zjeść serek wiejski. I teraz na dniach z warzywami, zagryzałam powyższe jednym pomidorem dziennie :D

Nie lubię tematów z brodą. Nie byłabym w stanie wszystkiego przeczytać, a poza tym wolę bardziej kameralną, i przede wszystkim znaną grupę osób. Nie wiem jak pozostali. :)

Niby 9 stron, to może i bym przeczytała :D Ale tu mi dobrze

Witam wszystkie. Coś się ze mną dzieję bardzo niedobrego:) nie mogę wytrzymać na tej diecie... dostałam @ i miałam wielka ochotę na słodycze..i nie wytrzymałam wczoraj zjadłam kawał ciasta czekoladowego i niestety 3 dni 1 fazy poszły sie paść. Ale jestem na siebie zła, bardzo zła... muszę rozpoczynać od początku....:(:(

Do: _MalgosiaGosia_ - nie zaczynaj od początku tylko kontynuuj dietę. Im więcej będziesz jeść białka tym mniejsze będziesz mieć zachcianki na słodkie. Jak już będziesz musiała zjeść coś słodkiego to zjedz coś 'dukanowego' np - satino 0% (czekoladowe lub waniliowe) - jogurt jogobella light (można jeść ponoć 1 dziennie na Dukanie) - suflet czekoladowy dukana - http://goo.gl/mpAhE - waniliowy krem jajeczny dukana - http://goo.gl/EhlVQ - sernik dukana (pyyyycha) http://goo.gl/bxwO1 Przepisów na necie jest pełno. Ważne, abyś zawsze miała pod ręką coś słodkiego 'dukanowego' aby w chwili kryzysu móc to zjeść. Przygotowuj sobie zatem takie rzeczy "na zaś".

szesziu witaj :) nie zmuszam do przejścia ale jakbyś potrzebowała wsparcia albo czegoś innego to służe pomocą pozdrawiam Miłęgo dnia :) ;)

Więc tak też zrobię. Jeszcze dzisiaj ostatni dzień 1 fazy a później naprzemienną.. Coś cicho się zrobiło na forum...gdzie jesteście dziewczyny?

hej! Od jutra mam zamiar sie do Was przyłączyć będzie to moje drugie podejście za pierwszym razem zrzuciłam 10kg, ale niestety wróciło mi te 10kg bo nie doprowadziłam diety do końca i nie ograniczałam się w jedzeniu.

Gość ponowniedukanka24
hej minelo poł roku jak przestalam sie dukanowac i niestety nie przestrzegalam zalecen i wszystko wrocilo, od DZISIAJ ZACZEŁAM PONOWNIE chociaz juz nie jest tak optymistycznie jak zaczynalam pierwszy raz;-( na dukanie ktorego rozpoczelam 01.01.2011 i trwał do konca lipca schudłam 22kg, wygladalam fantastycznie, czulam sie swietne ale niestety zaniedbalam sprawe i wszystko wrocilo, na szczescie bez nadwyzki;-) od dzisiaj zaczelam walke od nowa, tym razem juz na zawsze;-) sniadanko mał mleczna kawka i filet z piersi kuraka wedzony niedawno duze latte na chudym mleku co bedzie dalejnie wiem, bo nie czuje glodu... lodowka zaopatrzona, nic zakazanego mnie juz nie podkusi;-)

ponowniedukanka24- a wcześniej byłaś może na topiku założonym przez płeć-wisni?

Witaj Kalinka oraz ponowniedukanka :) do Małgosi - na dukanie można zrobić przepyszny sernik, na biszkopcie i z galaretką. Upiecz sobie wielgachny, na zaś, jest rewelacyjny, a w dodatku możesz jeść go bez ograniczeń. Ja kocham serniki i ten mi naprawdę smakuje. A nie dalej jak za kilka dni będę robić wielki tort dla mojego faceta z okazji urodzin (on też jest na tej diecie). Znalazłam przepis w internecie, a tort na zdjęciach prezentuje się fenomenalnie i ponoć jest lepszy niż te wszystkie tuczące ciasta przez które między innymi musimy się teraz odchudzać ;) Jogobella wyłącznie jedna (można z niej zrobić loda w zamrażalniku),ale lepiej kupować 0% produkty od jovi. Np. przepyszne są jogurty pitne https://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/432/43235.jpg W niczym nie ustępują tym kalorycznym. Pamiętaj też, że jogurt zawsze możesz

zabrać ze sobą w świat, więc warto mieć ich mały zapas. Są sycące.

Witam, tez sie dolaczam. Od dziś zaczynam :) Waga startowa 70 kg;/ docelowa 60- 57 Powodzenia wam wszystkim zycze:)

Gość ponowniedukanka24
nie nigdy nie pisalam na zadnych topikach jak bylam na dukanie;-) teraz wypuscili aktivie 0% co mnie niesamowicie cieszy i serki danio light pomniejszone o zawartosc tluszczu i cukru;-) ja najczesciej zaopatruje sie w lidlu i na allegro;-) w lidlu jest mnostwo smakołyków idealnych na dukanie, na allegro kupuje mazeine otreby, make otrebowa i inne sypkie;-) ja robilam ptasie mleczko, mufinnki z nutella i sernik;-)