Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szesziu

DIETA DUKANA - wspólnie do celu

Polecane posty

Nie wytrzymałam i się zważyłam już dzisiaj. 61,5 kg. Czyli w miesiąc ubyło mi 8 kg. Jestem zaskoczona, bo w ogóle się nie ruszam.

Gość ponowniedukanka24
szesziu waga spada bez wysiłku fizycznego, jednak warto cwiczyc bo skóra strasznie wiotczeje i traci jedrnosc

Używam codziennie oliwki, jak na razie nie zauważyłam żadnego wiotczenia. Skórę mam w dobrym stanie (może to też zasługa młodego wieku). Ale zgadzam się, że warto zainwestować w ruch. Ja zazwyczaj spełniam ten obowiązek na spacerach z psem (po 2 h dziennie). Ale ostatnio było bardzo zimno i tylko 2 czy 3 razy udało mi się dłużej przejść.

Cześć, niedawno zaczęłam dietę Dukana, widzę już pierwsze efekty jak to w fazie ataku, ale mam pytanie. Bardzo lubię ser feta, w kolejnej fazie bardzo chciałabym używać go do sałatek, bo dzięki temu praktycznie nie potrzebuję do nich sosów, nie ma nic o nim w poradniku, więc chciałam zapytać, czy mogę go używać, gdyż są niby sery feta light: Pierwszy jaki znam: Wartości odżywcze:100g/ml kcal 215 kJ 900 Substancje odżywcze 100g/ml białko 16,0 węglowodany 3,6 tłuszcz 8,5 albo Wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna kJ (kcal) 733 (176) Białko 14g Węglowodany 3g Tłuszcze 12g czy jest to dopuszczalne? a może znacie jakiś feta, który można używać? będę wdzięczna za odpowiedź

Gość ponowniedukanka24
feta jest pyszna ale niestety dla nas za tłusta, nawet ser feta light maja wysoka wartośc tłuszczu a dukan w swojej diecie dopuszcza produkty z max. zawartością tłuszczy do 3% w niemieckim netto widziałam kiedys fete z 2% ale to było dawno temu, nie wiem czy takowa jeszcze istnieje

Gość wtrące się...
do 4% jeżeli chodzi o dokładność.

Gość ponowniedukanka24
dlaczego do maja?

kółko hula-hop z tymi metalowymi kulkami do masażu jest rewelacyjne skóra nie jest taka zwiotczała ani obwisła ,rozstępy się zmniejszają (jeśli ktoś ma:) ) no i wygląd talii się poprawia zamiast ćwiczeń jest naprawdę super.

Słuchajcie, jak byście miały jakieś niezawodne wypróbowane pyszne przepisy, to całkiem wskazane byłoby je tu powklejać :D Chętnie wypróbuję coś poleconego, inni pewnie też :) Pozdrawiam i wytrwałości dukanowiczki

ok widzę że wszyscy uciekli i przeszli do tematu gwiazdeczki. W takim wypadku żegnam was dziewczyny, szkoda, że nie uzbierałam wiernej grupy wsparcia, byłoby na pewno łatwiej. No trudno, pozdrawiam, życzę powodzenia, na szczęście sama też sobie poradzę ;)

Hej:) Ja nigdzie nie uciekłam, po prostu mam urwanie głowy w pracy:) Ale zaglądam tutaj w przerwach...właśnie zjadłam pyszny serek wiejski ze szczypiorkiem i jajka w sosie tatarskim:) A wy co macie dobrego?

Hej:) Ja nigdzie nie uciekłam, po prostu mam urwanie głowy w pracy:) Ale zaglądam tutaj w przerwach...właśnie zjadłam pyszny serek wiejski ze szczypiorkiem i jajka w sosie tatarskim:) A wy co macie dobrego?

Dziewczyny, zróbcie sobie stopkę, ile ważycie, z jakim wzrostem, z wagą docelową i efektami diety. Będzie więcej motywacji.

Gość majjutka
dieta dukana niszczy organizm, udowodnione naukowo

Gość szieszu
majjutka, każdy kij ma dwa końce. Jak ktoś jest w pełni zdrów i młody, dużo pije, i nie stosuje drugiej fazy ponad pół roku, to nie powinno być żadnych problemów. Kalinka widzę, że mamy podobny wzrost i od teraz całkiem podobną wagę do zrzucenia. :)

źle wpisałam swój nick :) majjutka, każdy kij ma dwa końce. Jak ktoś jest w pełni zdrów i młody, dużo pije, i nie stosuje drugiej fazy ponad pół roku, to nie powinno być żadnych problemów. Kalinka widzę, że mamy podobny wzrost i od teraz całkiem podobną wagę do zrzucenia.

hej !' czy mogę się przyłączyć do grupy? chcę spróbować od jutra, kiedyś już stosowałam tę dietę i wiem że nie jest drastyczna, można jeść tylko oczywiście wytyczone produkty. Po zimie przybyło trochę dużo, czuję się żle, wiecznie ospała, nic się nie chce, jak słoń. Moja waga 81kg przy wzroście 162cm. Mam nadzieję że się uda i na wielkanoc już będę w lepszej formie.

Witaj Ania :) jasne, że możesz się przyłączyć, nie ma nas tu zbyt wiele. Do jakiej wagi dążysz?

ja też się dołanczam , zaczynam od jutra tak mega a teraz mykam na steperek póki jest siła jeszcze

Cześć Asiulka27 :) kalinka, Ty pewnie szybko schudniesz, ja już swoje "szybkie kilogramy" mam niestety za sobą, teraz pewnie będę chudła 3 kg/m-c Będę musiała sobie zaserwować więcej ruchu, żeby to przyspieszyć trochę. Marzy mi się za 2 miesiące już przejść na fazę 3.

mnie to by wystarczyła waga 70kg, bo o 65 mogę tylko pomarzyć. Jutro środa popielcowa chyba trzeba będzie jakąś rybkę, najgorzej że chłopakom będę musiała gotować w miarę normalnie.