Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddddddsssss

czy można dyscyplinarnie zwolnić kobietę w ciąży przebywającą na zwolnieniu?

Polecane posty

Gość ddddddsssss

na zwolnieniu lekarskim?? wie ktoś może?

Gość fghyjhyu
a za co chcesz ją zwolnić? za to że zaszła w ciąże czy coś przeskrobała wcześniej

Gość ddddddsssss
ja jestem tą kobietą w ciąży

Gość fghyjhyu
a za co chcą cie wywalić?

Gość ddddddsssss
pracuję w księgowosći, w tamtym roku niektóre raport prowadziłam nie tak jak trzeba, bo rzucili mnie na głęboką wodę po odejściu głównej księgowej, teraz szefowa odgraża mi się, że zwolni mnie za to dyscyplinarnie i jeszcze prokuratora na mnie naśle.

Można jeśli udowodni sie jej kradzież albo rażące zaniedbanie wykonywanych obowiązków, które spowodowało straty dla firmy.

Gość Inikka
Jeśli masz zwolnienie i jest wpisane w Twoje papiery, na grafiku itp, to raczej nie można.

Gość ech..................
Jak jesteś w ciazy dój ile wlezie bo potem i tak wylecisz. Najpier zwolnienie lekarskie potem ginekologiczne potem poloznicze potem rodzinne. A potem do nowej pracy innej rady i opcji nie ma. Podzieszi 2 lata na chorobowym. A tak jak byś wróciła i nie masz układów i tak cie wyleją a w okresie ciazy i zaraz po nie moga :)

Gość fghyjhyu
nie wiem czy ciąża chroni przed odpowiedzialnością.

No cóż, moim zdaniem mogą Cie za to zwolnić bo nie powinnaś była podejmować sie pracy, której nie potrafiłaś wykonać.

Gość ddddddsssss
to co mi zarzuca ani kradzież ani straty dla firmy tylko burdel w papierach. nie mam powyprowadzanych wszystkich raportów tak jak trzeba. od dwóch tygodni jestem na zwolnieniu, teraz mam do piątku, ale ginekolog już mi powiedział, że w poniedziałek mam przyjśc po następne.

Gość miedzynarodowka 32666666666666
ABSOLUTNIE NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NIE SLUCHAJ GLUPOT

Gość dfvgdfbvdfb
dyscyplinarkę mogą ci wlepic, ale to tez zalezy jak sytuacja wyglada, zawsze mozna sie odwolywac do sądu pracy

Gość ddddddsssss
a jakie miałam wyjście? jakbym się nie podjęła to by mnie wywalili. to się podjęłam. trochę mi nie wyszło, fakt. nie twierdzę, że szefowa bzdury wymyśla. zawaliłam, wiem. ale pytanie brzmi, czy może mnie teraz zwolnić?

Gość fghyjhyu
burdel w papierach - bałagan , nieporządek czy niewłaściwe prowadzenie tzn niezgodne z zasadami księgowości??

Gość ddddddsssss
na zwolnieniu jest zaznaczany kod, że w ciąży jestem.

W takim razie to zależy do czego doprowadził ten bałagan. Jeśli to zwykły nieporządek i firma przez to nie ma zaległości finansowych to raczej nie zwolnią Cię dyscyplinarnie, ale jeśli mają przez to kłopoty a Ty sie pod tym podpisywałaś i za to odpowiadasz wtedy wylecisz jak nic, najwyżej mozesz prosić żeby nie dyscyplinarnie.

Gość ddddddsssss
bałagan. prowadzone jest tak jak trzeba, tylko nieuporządkowane. no może jakieś błachostki są nie tak jak trzeba. głównie z braku czasu.

Gość dfvgdfbvdfb
miedzynarodowka kobieta w ciazy nie jest swieta krowa ktorej wolno wszystko, dyscyplinarke moga jej dac :O tylko pytanie: czy sa podstawy?

Gość fghyjhyu
można zwolnić dyscyplinarnie pracownika przebywającego na zwolnieniu lekarskim

Gość ddddddsssss
kobity, ale już nie roztrząsajmy czy są podstawy czy nie. chcę tylko wiedzieć, czy można dyscyplinarnie zolnić kobietę w ciąży przebywającą na zwolnieniu. jak stoi wg prawa?

W takim razie, jeśli nie musisz leżeć na tym zwolnieniu, na Twoim miejscu poprosiłabym szefową żeby pozwoliła mi w czasie zwolnienia nieodpłatnie naprawić to co namieszalam, o ile umiesz oczywiście i o ile zależy Ci na pracy na przyszłość.

Gość fghyjhyu
to skoro tylko jest tzw nieporządek a zasady księgowości nie zostały naruszone a liczby się zgadzają, to zwolnienie dyscyplinarne jest dużą przesadą. może szefowa wkurzyłaa się że będziesz na długim zwolnieniu?

Gość ddddddsssss
tylko żeby rozmawiać tak z moją szefową to ona najpierw musiałaby być człowiekiem :/

Według prawa stoi tak jak napisałam wyżej :) jeśli mają konkretny powód mogą Cię zwolnić dyscyplinarnie i pomimo ciąży podać do sądu i zamknąć w więzieniu też Cie mogą o ile zasłużylaś.

ale zapytaj ich czy oni ci dali przeszkolenie przy rozpoczęciu pracy tak abyś wiedziała jak tę pracę wykonywać? czy poprzednia księgowa ci odpowiednio przekazała swoje zadania? No a poza tym do zwolnienia potrzeba jakieś dokumenty mieć, dowody, to nie jest takie "widzimisię" bo możesz pójść do inspekcji - która czesto stara się chronić pracownika.