Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddddddsssss

czy można dyscyplinarnie zwolnić kobietę w ciąży przebywającą na zwolnieniu?

Polecane posty

Gość fghyjhyu
wg prawa można zwolnić dyscyplinarnie pracownika będącego na zwolnieniu lek

poza tym może mogłabyś po prostu naprawić te błędy? ale jeżeli szefowa to taka zołza, to szkoda gadać... ona cię po prostu chce nastraszyć, terroryzuje cię - i to w dodatku jak jesteś w ciąży - trochę to nie fair....

Gość ddddddsssss
na jakby nie było zostać teraz bez jednej wypłaty to spore obciążenie dla rodziny.

Gość Oczywiście że
ciąża przed głupotą nie chroni.

Gość dfvgdfbvdfb
w razie czego to sąd pracy, jeśli nie masz uchybień formalnych, takich, które powodują konsekwencje, to nie ma podstaw do dyscyplinarki, sąd pracy się przychyli i możesz być przywrócona jego decyzją do pracy. gorzej, jak są poważniejsze niż bałagan uchybienia.

Gość ddddddsssss
żadnego szkolenia nie miałam, poprzednia księgowa nic mi nie przekazywała, bo odeszła z dnia na dzień bo miała taki kaprys. zostawili mnie z tm samą i kazali prowadzić. z kasjerki księgową zrobili ot i tyle.

Gość ddddddsssss
miła w dotyku - a dla ciebie by nie był obciążaeniem? mieć dwa tysiące a nie mieć to chyba jest różnica.

Niestety księgowa to odpowiedzialne stanowisko i nie możesz siew sądzie tłumaczyć że Ciebie nie przeszkolili bo skoro sie podejmujesz ponosisz odpowiedzialność. Dlatego właśnie dobra księgowa ma często pensję drugą po szefie:classic_cool:

Gość fghyjhyu
sąd pracy. nikt inny tego nir rozstrzygnie , chyba że sie dogadacie

Gość ddddddsssss
zapytał ktoś to odpowiedziałam. nie twierdzę nigdzie, że nie zawiniłam, a szefowa się czepia. napisałam - moja wina. pytanie moje brzmiało jak na wstępie, odpowiedź już otrzymałam, dziękuję.

Gość Bułka z masłem i szyką
MIła w dotyku => piątka pociech? Szczerze podziwiam. Jak dajesz radę?

"miła w dotyku - a dla ciebie by nie był obciążaeniem? mieć dwa tysiące a nie mieć to chyba jest różnica." Nie. Nie odczułabym nawet braku 2 tysięcy. Co to jest mając dzieci ? Trzeba mieć jakieś oszczędności i kilka źródeł dochodu. To co ty zrobisz jak dziecko zachoruje ? Strach myśleć.

Gość walentynkowy_potfur
miła eciepecie... ale z Ciebie zgryźliwa zołza jest dzieci tyle masz a piszesz jak zawistna wiedźma no ale cóż, wrednych nie sieją propozycja: skup się na swoich dzieciach jak nie potrafisz doradzić

Gość Bułka z masłem i szyką
Miła w dotyku => mało teraz licznych rodzin, ja nie znam żadnej takiej :) Powodzenia i wszystkiego dobrego!