Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyKolkowa

Delicol pomaga na kolke..ale na gazy i kupke juz nie.

Polecane posty

Gość antyKolkowa

W zwiazku z tym pytam jak rozwiazac ten problem. Podaje synkowi Delicol i widze poprawe w sprawie kolki. Co prawda Delicol zaczelismy stosowac od wczoraj wiec moze dlatego nie rozwiazuje jeszcze wszystkich problemow tzn. Syn ma problem z gazami, robieniem kupki. Pcha, meczy sie..Delicol podaje przed kazdym karmieniem. Farmaceutka polecila rowniez polecila Bobotic. I teraz zastanawiam sie czy niezaleznie od stosowania Delicolu podac doraznie Bobotic by mu ulzyc.. co radzicie?Dodam, ze syn ma 6 tygodni.

Gość polecam najzwyklejszy
majeranek suszony-z niego zrob napar(1 mała łyzeczka na szklanke),dosłodz lekko i podaj dziecku-gazy murowane!!:)) aaa odcedz przez droben sitko lub pieluszke tetrową

Gość antyKolkowa
Z tym majerankiem to troszke szamancki sposob ale dziekuje za rade. Moze ktos jeszcze mi cos poradzi?

Gość mama babelkow
Wiesz wazne jest skad jest kolka bo delicol to ezym laktazy czyli enzym pomagajacy w trawieniu laktozy z mleka jesli twoje dziecko nie ma problemow z trawieniem laktozy to delicol nie pomoze.Moje blizniaki mialy nadmiar gazow bo cukier mleczny zle sie trawil i u nich delicol jest wyjsciem zamiast podawania nutramigenu. jesli dziecko ma takie "zwykle"problemy i potrzebuje sie odgazowac to raczej podaj cos innego.Na moich wcale np nie dzialal sab simplex i po tym sie polapalismu ze to nie jest taka zwykla kolka gazowa.

Gość potrzebujeradywsprawiekarmieni
a moze espumisan??? poza tym na podstwie 2 moich dzieci: kolka to kolka i niezaleznie co jem, co podaje to i tak do 3 miesiecy po prostu musi byc. Po 3 miesiacach jak reka odjal. Wiem, ze to male pocieszenie, ale u nas tak bylo

Gość mama babelkow
Moije starsze dzieci nie mialay kolek i teraz blizniaki tez nie mialy takiej normalnej kolki bo byli zagazowani cala dobe i cala dobe byl placz i kompletny brak snu zmienialam mleko kombinowalam ale nic nie pomoglo nawet probowalismy zmienic mleko na nutramigen ale nie chcieli tego pic mimo ze mieli wtedy 3 mce i lekarz zapewnial ze "nie poczuja roznicy":)dopiero jak znalazlam delicol to wszystko ustalo i podaje go od ponad miesiaca teraz powolutku zmniejszam ilosc kropli przed posilkiem i poki co jest ok.Delicol uratowal nas przed tak chetnie dawanym "mlekiem bez mleka" a dlaczego uratowal bo organizm pozbawiony calkowicie laktozy nigdy nie nauczy sie jej trawic tak mi powiedziala znajoma neonatolog:) chlopcy sa wczesniakami i te problemy trawiene sa u nich calkowicie normalne ale nie znaczy to ze mam im dawac specjalne mleko bo to tylko zatuszuje problem a go nie rozwiaze. Co ci moge jeszcze polecic to cos takiego odgazowuje w naturalny sposob i pomaga zrobic kupke. http://www.petronela.pl/higiena-dziecka-i-mamy/windi-kateter-rektalny-dla-niemowlat-10-sztuk.html