Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tym razem to znowu ja + ban x2

Polska jest ostatnim krajem w europie gdzie kobieta pracuje do 60 r zycia

Polecane posty

wszedzie indziej albo wlaśnie wydłużają albo już wydłużyli do 62 a docelowo do 67 r zycia. mężczyźni w polsce mają zgodnie z planem pracować 2 lata dłużej,. mnie osobiście do wisi bo u mnie w rodzinie rak prostaty itd zawijał dziadków i wujków wcześniej tak że tego 🖐️:O (na szczęście odbywa się to szybko i bez niepotrzebnych cierpien, bez lat z chemi itd tylko poprostu, wykrycie wczesne, wycięcie raka, 3 lata spokoju i przerzuty do mózgu i wszedzie gdzie może się przenieść i 3 miesiące i nie ma człowieka) i patrząć na śmiertelność szybką u mężczyzn to mały pikuś. ale dla kobiet to szok:DD::D:D) nagle o 7 lat dłużej zapierdalać:D w kazdym razie możemy zostać jedynym państwem w europie z niżem demograficznym gdzie ludzie będa pracować najkrócej, np kobiety o 7 lat krócej, tylko niech kto mi powie skąd kase n doplacanie do zusu? podniosą składki dwókrotnie. bo tylko taka alterntywa. nigdzie w europie nie wymyślono jak sobie poradzić z niżem demogrficznym i obciążeniem tzw zusu, dlatego wszedzie podnosza. w irlandii kobiet do 68 zapierdalać będzie.

taaa a ile w japoni:D ty się ośmieszasz bo porównujesz z krajami które nie miały komunizmu lub/i gdzie usa wpompowało miliardy dolarów na odbudowe po wojnie porównuj z krajami wschodniej europy gdzie zarobki zbliżone i podnoszą wiek emerytalny lub już podniesli. !!!

Gość tu prawdziwy Polak, mówi
i to jest poważny błąd. Te kurva leniwe Polki zamiast, rodzić zapierdalać do roboty, to protestują. A prawdziwe kobiety, pracują i modlą się, jak arabki, anie piedolą farmazonów.

no o ile? wiesz ile średnio zarabiają w tych krajach? czechy na pewno. zarobki sa zbliżone! a podnosza wiek emerytalny. o to mi chodzi. biedniejsze i bogatsze państwa podnoszą wiek emerytalny kobiet do 62-67 r życia. tylko polska jako jedyna miałaby nie podnieśc? to skąd wezmiesz kase na załatanie dziury? coraz większej w zusie z racji coraz wiekszej ilosci emerytó a coraz mneijszej podatników?

a prawda jest taką, że można się zesrać, a ze wszystkich, pracoholików, nie da się zrobić. Bo sa ludzie, którzy zamiast pracy wola sobie poleżeć i chujem gruchy zbijać niz zapierdalać do pracy, jakby to był sens życia protestanckich pojebańców.

Gość dummmmna
Proszę znieść umowy smieciowe będą wpływy do Zus i nie oglupiac społeczeństwa .A ty kolego idź na papieroska .

jak to gówno da, stresy i wydłużenie pracy, spowoduje zwiększenie zgonów i niewypłacanie emerytur, czysty zysk.

da da, podneiienie wiekuemerytalnego ale na niezbyt dlug przy pogłębiający się niżu demograficznym wklejam zarobki w europie i bezrobocie http://powrotnik.eu/wp-content/uploads/2011/08/Bezrobocie-i-zarobki-w-Europie.jpg i powtarzam że ci na poziomie polski podnosza wiek emerytalny...ci o zblizonych zarobkach

Gość askoskla
tak tylko w polsce jak osoba pracuje to pracuje za dwoch,trzech ... a w UK np. malarz ma pomocnika i ten pomocnik ma pomocnika, w marketach maja wozki elektryczne - u nas to rarytas, manualnie sobie ciagnij towar na wozeczku :) sprzataczka jak sprzata korytarz dlugosci 50m potrzebuje na to kilku godzin i nikt oczu nie robi, u nas jak nie zrobi tego w kilkanascie minut to szok, czemu tak dlugo ;) ehhh mozna wymieniac bez konca. ja tam moge pracowac do 67 tylko niech mi zapewnia nowoczesne warunki pracy, bym nie nadwyrezala swojego zdrowia. a taka prawda, ze wykorzystuje nas sie jak da, a pozniej jestesmy dziadami w wieku 60 lat.

Gość ptasiek nastroszony
od lat polska rozkradana , tumiwisizm wszedzie brak inwestycji , myslenia długofalowego , teraz przestarzałe technologie zacofanie to i brak pracy , ucieczka z kraju i tam płacenie ubezpieczenia a matematyka jest tylko jedna! skąd wziąć na te emerytury skoro staruchów pełno a pracujących brak

Gość faja wes sie uspokoj
😠 sam se tyraj do 70 siatki

problem sam sie rozwiaze jestesmy slabym pokoleniem co 5 osobnik moze dozyje tej emerutury nie patrzmy na rankingi, ze srednia zycia sei wydluza :classic_cool: natura sama nas wyeliminuje teraz siedz i czekaj :classic_cool: i nie pal :D

nie zgodze się. matka natura reaguje na sprawy takie jak np wyludnienie europy po wojnie - ludzie mnożą się jak króliki...ale na pray ekonomiczne, praa ekonomii to natura ma wyjebane:P ze jakiś zus w jakimś kraju nad wisłą zbankrutuje:D:D:D: ponadto kobiety zyją coraz dłużej... np męzczyzna żyje o iele krócej średnio a pracuje 5 lat dłużej musi. to sprawiedliwe?:D tak wiem, kobiety rodzą dzieci. i wychowuj że praca na dwa etaty, w pracy i w domu ale to WINA kobiet że wszystko biorą na siebie i pozwalaja by bylo jak w srendiowieczu ze facet nie pomaga. pozatym kobiety ktre nie chca meic dzieci jakim prawe pracują 5 lat ktrócej niz facet? np na TYM SAMMYM STANOWISKU????

bredzicie kolezko :classic_cool:

polityka Tuska, jest bardzo przemyślana i ma na celu uderzenie w radio Maryja i gnębienie ubogiego zakonnika. Kobiety, zamiast chodzić na msze powinni pracować, nawet niedziele, albo co gorsze wszędać sie po supermarkietach. Powinni szybko umierać, by młode ładne dupki mogły podrywać starych pryków. Amen.

kobieta to delikatne stworzenie wrazliwe nie to co chłop wy mozecie tyrac do 80 hormony wami nie rzadza jak mozesz nas sawiac na rownoi z wami opamietaj sie :classic_cool:

blondyn szacun :classic_cool:

Gość MaryśkaKryska
Kurwa 40 lat wpłacam do zusu to na 20 lat emerytury powinno być!!!! Niech oni mi to co wpłacam dają na moje konto osobiste i niech kurwa tego nie ruszają!!!!nawet nie chce żeby inwestowali!!! Złodzieje pierdolone!!!

" 12:39 [zgłoś do usunięcia] MaryśkaKryska K**wa 40 lat wpłacam do zusu to na 20 lat emerytury powinno być!!!! Niech oni mi to co wpłacam dają na moje konto osobiste i niech k**wa tego nie ruszają!!!!nawet nie chce żeby inwestowali!!! Złodzieje pie**olone!!!" nie kumasz że ty nie wplacasz na swoja emeryturę tylko na tych starszych od ciebie?:D::D:D:D:D::D:D tak jest wszedzie bo ktoś kiedyś dał pierwsze emerytury BEZ SKLADEK!!!! na tzw kredyt:D i młodzi wplacaja skladki na emeryture starszych...a ci za tobą będa wplacć na twoją...a jak tych za tobą zabraknie bo jest niz to gówno dostaniesz a nie emeryture

ic sie lepij poseksuj ze swoja lalka do emerytury nie dociagnniesz :classic_cool:

a co ? zebami rwala wlochy z Twojej klaty ? :classic_cool:

pomysl, ze jeszcze iwle przed Toba :classic_cool: opisz te zajebiste walentynki az mnie skreca

bo ktoś musi wreszcie przypomieć Polako, że kobieta to trzy "K" . dzieci, kuchnia, i kościół, dzieci, bo po niemiecku, dzieci to Kinder