Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlelelenka

Do świeżych Mamuś.

Polecane posty

Gość Marlelelenka

Zastanawiamnie przypuszczalny koszt wyprawkidla dziecka, w sklad której wchodzą: - wózek, - fotelik - przewijak - oliwka,krem, pampersy, chusteczki i inn do pielęnacji - łóżeczko -wanienka. Czyli to wszystko co potrzebne jest od razu po pojawieniu się dziecka w domu. Czy zmieszczę się w 4 tysiącach czy nie za bardzo? Nie chciałabym też rzeczy najgorszych jakościowo, raczej przeciętne.

Gość Mogę pomóc.....
Odnosnie wózka, najlepiej kupic 3 w 1 , masz tam gondole, spacerówkę i fotelik, koszt miedzy 1000 a 1700 zalezy od firmy, wybór jest ogromny, łóżeczko najlepiej odziedziczyc, jeśli nie masz od kogo, maluch w pierwszych tygodniach moze spac w gondoli od wozka. Przewijak -zwykly nie kosztuje duzo, taka zwykla mata, komoda do przewijania to juz koszt ok 500 zł. Wanienka kosztuje grosze, kremy oliwki dobre sa te z rossmana, chyba ze dziecko ma alergie, to trzeba aptekowe. Ja duzo pieluch dostalam od gości. jeśli bedziesz karmic piersia, to butelek, podhrzewaczy na razie Ci nie trzeba. Za 4 tysiace mysle że mozna kupic fajna wyprawkę.

Gość jakoś tak będzie
wózek ok 1000 jak kupisz bez fotelika to fotelik ją płaciłam ok 350 pampersy i kosmetyki ok 200 zależy jakie pieluchy czy duże czy małe jakie kosmetyki ubrańka sie nie orientuje bo mi siostra zagranicą kupowała z tego co oglądałam to u nas raczej drogie są... Zwykle łóżko z pościela osłonkami ok 600 do tego jakieś kocyki pieluszki tetrowe

Gość Marlelelenka
Dziękuję serdecznie :)

Gość jakoś tak będzie
co do chusteczek wilgotnych radZe nie robic duzych zapasow od razu... Mojego straszne poparzyly i nie moze uzywac

Gość Mogę pomóc.....
Dokładnie, lepiej kupic male buteleczki i testowac. jak nie bedzie alergii, to smialo robic wieksze zapasy. Pieluchy tetrowe tez sie przydadza, z 10-15 sztuk, dwa kocyki, jeden lekki, drugi grubszy. swoja drogą, kiedy rodzisz?

Gość Marlelelenka
Planuje kosmetyki jakieś lepsze,ale też po paczce wszystkiego,właśnie w takim przypadku,jakby uczulały.

Gość Marlelelenka
Wstyd się przyznać,daleko jeszcze,ale muszę mieć mniej więcej rozeznanie i kupować te rzeczy systematycznie abym nie odczuła szoku w wydatkach.

Gość jakoś tak będzie
wg wogole nie ma co robic duzych zapasow nawet pieluch. U nas po kilku tyg zaczely sie problemy skorne od pieluch.

Gość jakoś tak będzie
radze kupowac ubranka troszke wieksze:))

Gość Marlelelenka
No tak planuje,zeby sie nie okazaly od razu za male ;)

To teraz moja opinia :D - wózek: najgorszym gównem jest wózek 3 w 1, najczęściej jest ciężki, choyowy do składania, spacerówka do doopy, lepiej kupić głęboki używany (z 300 zł), spacerówka nowa do 150 zł - fotelik: też ok 150 zł - przewijak: z 50 (ja miałam używany) - oliwka,krem, pampersy, chusteczki i inn do pielęgnacji: pieluchy zależy jakiej firmy, ale myślę że 150 zł starczy (jak kupisz więcej jak 1 op.pieluch) - łóżeczko: kupiłam za 170 zł (ma szufladę na dole). Pamiętaj o materacyku za 80 zł i pościeli! -wanienka: 20 zł Także i w 1500 zł się zmieścisz.

Gość Marlelelenka
Macie podobne zdanie o wozkach 3 in 1?

Gość jakoś tak będzie
tak kosztuja... Ja mam uzywany... 2w1:) i tez jest dobrze;) w gondoli kilka mcy a w spacerowce albo bedzie chcial jezdzic albo nie... Wolalam lepszy fotelik kupic

Gość mala muszka w ciazy
ja mam już jedno dziecko i teraz jestem z 2 w ciąży. Na początku miałam wózek 3w1 i po kilku miesiącach go sprzedałam. był bardzo ciężki niewygodny dla dziecka. moja córka nie chciała w nim siedzieć. Później kupiłam spacerówkę Quinny Buzz 3 i jestem zadowolona. córka uwielbia ten wózek. Wydałam 1200zł za nowy teraz wystarczy dokupić gondolę i fotelik. Za 2500tys możesz kupić już dobry wózek z wyjmowaną gondolą i montowaną spacerówką. łóżeczko mam z ikei jest dobre jakościowo i wytrzymałe. przewijak miałam nadmuchiwany za 30zł z ikei ale i tak mi się nie przydał wolałam przewijać na łóżku podkładając ręcznik.

jakoś tak będzie za ile go kupiłaś? Ja tez miałam używany i za wózek + fotelik daliśmy 200 zł. Gdy mały skończył 8 m-cy wyrósł z niego i kupiliśmy porządny fotelik za 400 zł :) a na roczek dostał spacerówkę :)

Gość Mogę pomóc.....
Ja mam x-landera i jestem zadowolona. z tym ze fotelik i gondole dostalam po bracie, za 700 zl kupilam spacerówke, zeby miec stelaż. Wozek swietny, dobrze sie składa, ale jak kto lubi. Dla mnie to po prostu wygoda, bo mam z glowy wozkek na 3 lata co najmniej.

Gość Mogę pomóc.....
Co do wozka, to wszystko zalezy jakie macie warunki. jesli wozek bedziesz nosic w bloku, 3w1 moze byc za ciezki faktycznie. Ja duzo spacerowalam po lesie, wiec bardzo sobie chwalilam duze dmuchane kola. Z wsadzaniem do auta tez nie bylo problemu. zalezy tez czy scecie nowy czy używany. adsadsa, moze dla Ciebie 3w1 to gowno, ale nie musiasz od razu tak krytykowac. ja pisze ze swojego doswaidczenia, nikomu nic nie narzucam.

Gość Marlelelenka
Będę musiała go znosić z 2 piętra..

Jak ktoś kupił ważący 20 kg czołg to się nie dziwie że ma taką opinie o wózkach 3 w 1. Jak kupisz porządny lekki składny aluminiowy wózek 3 w 1 lub 2 w 1 to będziesz zadowolona. Sama też się przymierzam do wyprawki dla małej i dużo oglądam. Mam wybrany wózek 3 w 1 który waży 12 kg w wersji najcięższej. Do tego fotelik i 10 kg spacerówka. Kosztuje niecałe 1200 zł. na łóżeczko z pościelą wydam ok 500 zl. Przewijak ok 70 zł kosmetyki z nivae baby Wanienka to grosze jakieś 50 zł.

Gość Mogę pomóc.....
Aha, no to moze 3w1 byc faktycznie za ciezki. ja mieszkam w domu, wiec wozka nie wynosze, wiec ciezar nie ma znaczenia. Wiec faktycznie, albo poszukaj 3w1 ale lekkiego, albo kupuj osobno. tu juz musza sie wypowiedziec mamy, ktore takowe posiadaja :)

Mogę pomóc..... czemu nie mam krytykować? To jest forum. Autorka prosi o opinie to odpowiadam. Czemu mam zachwalać skoro nie podobał mi się?

Gość mala muszka w ciazy
mój wózek 3w1 ważył ok 13kg ale dolicz sobie do tego wagę dziecka i wszystkie akcesoria jakie trzeba ze sobą mieć. Nikomu nie życzę dźwigania 20kg po schodach

Gość Mogę pomóc.....
Krytyka z używaniem słów gowno i chooj to jedno a wyrażanie opini to drugie :)

Gość Marlelelenka
:) Fajny ten wozek. Ma wszystko co trzeba i jest leciutki.