Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

biszkopcik.

DOKTOR OZ RADZI - odcinek z 15 lutego

Polecane posty

Witam. Dzisiaj oglądałam na polsacie " Doktor OZ Radzi". Zainteresował mnie wirus HPV - brodawczak. Ponoć dużo kobiet jak i mężczyzn cierpi na niego. Wywołuje on ( jeżeli dobrze zapamiętałam ) 7 różnych nowotworów. Nie oglądałam odcinka od początku więc nie wiem czym on moze być wywołany. Ktoś miał z nim do czynienia? Opiszcie wasze historie z tym paskudztwem. [zły]

Gość Sinquarte
ostatniego stolca miałam w momencie, gdy sikorka-bogatka przysiadła na brzózce pod którą przykucnęłam, by owego stolca oddać. chwilę później wspomniana sikorka zwróciła się ku mnie z lubieżnym uśmiechem i filuternym błyskiem w oku zatykając nos głośno zakasłała achu-kachu, kha-kha..!!

Gość ZAPAMIĘTAJ NA ZAWSZE
czym może być wywołany wirus ? co za pytanie, wirusem zaraża partner, moze być nosicielem i nawet o tym nie wiedzieć, dlatego warto robić badania i sie zaszczepić niestety koszt badania to 150 zł a szczepionki (3 dawki) ponad 1000 zł

Tylko poprzez stosunek można się zarazić? Trzeba jakiś wymaz zrobić, ale jeżeli ja i partner nie współżyliśmy jeszcze to jest ryzyko, że możemy być zarażeni?

Gość ona nieszalona 2333
szczepionka nie działa , chroni tylko w 15 % przed wirusem ,a przyczyną nowotworow jest nie tylko wirus. Szczepionka na hpv jest bardzo szkodliwa, wiele osob zmarło po niej , pelno powikłan ale o tym nikt nie mowi ,radze poczytac w internecie. Do Polski sprzedali gardasil - badziewie bo w usa nikt tego nie chcial , istnieje inna szczepionnka ktora daje 3x mniej skutkow ubocznych. prestancie wierzyc lekarzom bo oni powiedzą wszystko dla pieniedzy

można sie zarazić przez kontakt z wydzieliną, niekoniecznie stosunek zresztą z partnerami to jak z innymi kierowcami, zasada ograniczonego zaufania niby mu wierzysz ale czy możesz mieć pewność że mówi prawdę ? w jego głowie nie siedzisz i nie wiesz czy był z kimś wcześniej i z kim test robi się z wymazu, u gina, ale do tego potrzebują specjalną fiolkę do zrobienia preparatu, więc lepiej uprzedzić gina przed wizytą że chcesz zrobić takie badanie

Jestem tego pewna, że jestem jego pierwszą :) Nawet jeśli chodzi o pocałunek. Czyli można się zarazić poprzez ludzi którzy zarazili się od innych ludzi itd? Boże, aż 7 nowotworów 😡

tak właśnie zarażamy się zarażają ludzie, któryz zarazili się od innych, którzy zarażali

Gość chora po raku !!!
Właśnie jestem po tym raku.Ale, ale.....dr Oz mówił jak sprawdzić u mężczyzny czy jest zarażony brodawczakiem czy nie - nie usłyszałam do końca co i jak.Jeżeli ktoś oglądał ten odcinek to bardzo prosze o odpowiedz, usłyszałam tylko, żeby sprawdzic to trzeba umoczyć gaze w sodzie lub occie(i tu problem, ocet, czy soda)i otulić na kilka minut członka, póżniej pod lupą obejrzeć, czy nie ma malutkich bąbelków, czy wypryskow......