Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witajcieeeee

W JAKIM WIEKU WYPADAŁY, WASZYM MALUCHOM MLECZAKI?

Polecane posty

Gość witajcieeeee

Dzisiaj wypadł mojemu synowi pierwszy mleczny ząb,dolna jedynka,nie było by(chyba) to dziwne gdyby nie fakt,że 13,02 skończył 5 lat! czy to aby nie za wcześnie???????trochę mnie to martwi.....do dentysty chodzimy od roku,na bieżąco ma robione zęby(plombowane),kolejna wiztya 22.02,napiszcie proszę jak to u Waszych dzieci było

Mojemu synowi pierwsze mleczaki zaczęły wypadać jak miał 6 lat a mojej kumpeli córce jak nie miała nawet 5 lat zresztą nie tylko jej tak wcześnie ,a ja wciąż czekałam kiedy mojemu wypadnie pierwszy ząb a jak już wypadł to reszta bardzo szybko się posypała .

Gość witajcieeeee
czyli teraz posypią się jeden po drugim.....szkoda,że tak szybko bo bardzo ładne ma ząbki,no i dopiero 5 lat

a jeszcze ci powiem że mleczaki mojego syna też były ładne ,równe ,krótkie a te co mu teraz wyrosły to jest tragedia wielkie zębiska z ogromną przerwą pomiędzy jedynkami ,nie wiem czy aparatu nie będzie musiał nosić .

Gość witajcieeeee
no to mnie pocieszyłaś:(ciekawe dlaczego tak jest?jeśli mleczaki są piękne, białe,równe i powiedzmy w miarę zdrowe(ma małą próchnice ale wszystkie zęby wyleczone)już myślałam,że chociaż jemu będzie łatwiej,bo ja przeszłam koszmar w jego wieku,do tej pory ponoszę tego konsekwencję(moi rodzice do tej pory uważają,że mleczaków się nie leczy i że wydaje w błoto kasę),już nawet mnie mam czego leczyć:(do tego doszły nerki,korzonki(we wczesnym dzieciństwie) i antybiotyki wyniszczyły mi zalążki stałych zębów,tak więc obiecałam sobie,że zapłacę każde pieniądze aby mój syn nie miał takich problemów jak ja z zębami:(