Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastaaanawiam sieee

zamieszkać samej

Polecane posty

Gość zastaaanawiam sieee

czy zarabiając na reke 1500zł dam rade sama sie utrzymać przy założeniu, że: - wynajem 800zł + opłaty nie pije, nie palę, nie imprezuje, czasem kupuje ubrania, kosmetyki, fryzjer, samochodu nie mam, więc nie tankuje, nie płace ubezpieczenia, jem w domu, czasem w knajpie, ale rzadko myślicie, że dam radę? Miasto około 40.000 mieszkańców

1500-800=700 zl zada sobie pytanie czy dasz rade zyc za tyle mi by wystarczylo

Gość a co ja mam powiedziec
wynajem 800 zl, ciekawe gdzie

Bez problemu dasz radę, ale nic nie odłożysz. A wypadałoby mieć parę groszy na nowe buty czy wakacje

Gość no jasne ze tak
jw

Gość zastaaanawiam sieee
1500zł- 800zł- opłaty dla 1 osoby, ja tak myslę że wyjdzie z 300-400zł w sumie nie wiem ile opłat miesiecznie ma 1 osoba. Myje sie codziennie, chodzę spać do 24.00, kaloryfery mam na 2/3, no nie wiem

Gość zastaaanawiam sieee
w mieście są mieszkania/kawalerki za min. 700zł a max to i za 1500zł. Jak poszukam to znajdę.

Gość dfhncghnvcgn
u mnie same opłaty wynoszą 700 zł, a mam małą kawalerkę. Jestem ciekawa co będziesz jadła i w co się ubierzesz. Może lepiej wynajmij pokój jak studenci, wtedy będziesz płacić około 700 zł (choć pewnie i tak mniej) ale już ze wszystkim.

Gość opiopi
Wg mnie się nie utrzymasz. Albo będzie to bardzo, bardzo skromne życie, bez wyjść gzdiekolwiek, bez kupowania leków w razie choroby itd.

Gość zastaaanawiam sieee
czyli za wynajem 800 + opłaty, te moje 1500zł nie starczy. Pomijając warunki, bo wolę mieć brzydko w domu niz mieszkać z wariatem

koszty wynajmu sa rozne w zaleznosci od miejscowosci - w mniejszej na pewno cos bedzie za ta kwote. zawsze jest taniej w 2 osoby - moze z jakas kolezanka? mysle, ze powinnas dac rade sie utrzymac. tylko zawsze cos sie moze wydarzyc, kiedy bedzie potrzebna kasa - np choroba

wystarczy to 1500 zl ale bedziesz zyc jak dziad. wlasnie lepszym pomyslem bylo by wynajecie samego pokoju w jakims mieszkaniu studentckim co by cie wynioslo jakies 500 zl razem z oplatami. i tysiaczek by ci zostal w kieszeni

Gość yhtrsy
oplaty.. my na 2 osoby mamy 90zl za prad za 2 miesiace i 150 za gaz za pol roku

Gość cvzczfa
Zostanie Ci 400zł. 10 zł dziennie na jedzenie=300zł. To 100 zł zostanie Ci na środki czystościowe, kosmetyki i ciuchy. Mało. Spróbuj znaleźć współlokatorkę lub nie wynajmuj kawalerki, tylko pokój.