Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malo je

moje dziecko mało je i słaboprzybiera. pomocy!!!!!

Polecane posty

Gość malo je

poradzcieproszę coś bonie wiem co mam robić!!!!

Najważniejsze chyba żebys napisała w jakim wieku jest to dziecko :)

Gość hsjfbjkhf
a ile ma?

Gość malo je
ma 5 m-cy, waga urodzeniowa 2960,teraz waży 5750. jest poza siatką centylową. je różnie ale mniejn więcej 500ml na dobę. czasami zje zupkę,owoców nie chce, pić nie chce.... masakra co ja się z nią namęczę...

Gość ,mk
a co na to pediatra?

Gość malo je
kazała zmienić mleko na smaczniejsze (teraz jest na nutramigenie) ale poki co nic to nie daję. za 2 tyg do kontroli i bedziemy dzialać dalej. nie wiem co onamoże innego wymyślić. chyba jakieś badania.może małajest chora... mam nadzieję, że nie

Na nutramigenie jest ze względu na alergie? No i czy od początku jest na nutramigenie i czy zawsze jadła mało czy może od niedawna? Polecam SINLAC jest od 4 miesiąca, dla niejadków i alergików :)

Gość xdxd
moja sie urodzila niespelna 2 kg a teraz ma 7 miesiecy i wazy 5689, je roznie raz lepiej raz gorzej ale widac ze dziecku niczego nie brak... jest drobniutka ale i ma faldki.... nie panikuj poprostu kazde dziecko jest inne... wiek 5-6 miesiecy to intensywny rowzoj i dziecko wiecej sie rusza dlatego mniej przybiera bo zużywa energie na kopniaki, machanie raczkami, obroty na i z brzuszka... ja bym sie nie martwila i powolutku wprowadzala nowosci bo moze ktorys owoc zaskoczy... u nas niedobre sa jablka ale morele super... zupki z dynia pycha inne okropne i pluje... rybka blee indyk mniam...

"ma 5 m-cy, waga urodzeniowa 2960,teraz waży 5750" ... Jak dla mnie to przybiera normalnie.... kolosem nie jest, to fakt, ame moja tez taka drobinka byla (i nadal jest) a ma sie dobrze :) Sa dzieci drobne i sa "paczusie", Twoje najwyrazniej do tych pierwszysch nalezy i tego nie zmienisz, chyba ze go po prostu"utuczysz" ... ale to nie ma sensu. Dzieko powinno w wieku 6 miesiecy podwoic wage urodzeniowa a w wieku roku potroic ... wiec wg wagi urodzeniowej jest ok :)

Gość werfwerfw
Lej mu mleko przez smoczek z nacięciem krzyżakowym. Dziecku może się spodobać że nie musi się męczyć i będzie po prostu piło więcej. Możesz dodać trochę Sinlaca do mleka. Zadziała jak odżywka.

Gość malo je
dzieki za dobre slowo dziewczyny, troche mnie pocieszylyscie :) a co to ten sinlac, napiszcie cos wiecej.

Gość Niewidoczny dla innych
Sinlac robi się na wodzie. NIE MOŻNA robić na mleku czy dodawać do mleka, wszystko pisze na opakowaniu i na stronie Nestle !

Gość oj tam,oj tam
ale silnacu nie podaje sie z mlekiem a jedynie na wodzie.zrobione na mleku obciaza nerki i moze powodowac ich dysfunkcje.

Gość aiha
to jak to sie daje, jako kaszke czy napoj?

Gość Niewidoczny dla innych
Jako kaszke na wodzie. Na opakowaniu wszystko pisze.

Gość mama tusi
Witam. Ja mam bardzo podobny problem. Natala ma 7 miesięcy i waży zaledwie 6300. Nie chce jeść ani pić, przez 4 miesiące jadła tylko na śpiocha. Leczymy się w centrum zdrowia dziecka w Warszawie.Ma zaburzenia karmienia (prawdopodobnie anoreksja). Ostatnio zjada 300ml na dobę. Myślimy nad założeniem sondy. Jako matka poległam nie umiem jej nakarmić, wszystkie badania specjalistyczne ma ok, jest stworzona do jedzenia a nie chce, jestem załamana. Czy ktoś zna sposób? Przechodziliśmy terapie z neurologopedą po 2 tyg. w domu znów się zaczęło coś psuć. Czekamy znów na hospitalizację w czd.

Gość fdgfdgdfg
Ja od początku jak zaczęłam karmić mm dostałam obsesji na pkt. spisywania godzin karmień i ilości wypitego mleka, moje dziecko także niewiele piło, zawsze poniżej normy, teraz ma 15mieś. i waży ok. 9,5kg wygląda normalnie, tylko mi bardziej przypomina z budowy takiego 10mieś. niemowlaka :) apetyt może jeszcze wrócić zapewniam, moje dziecko nigdy nie lubiło mleka, teraz pije 1-2 razy dziennie po 100-150ml więc masz porównanie, ale kanapki, twarożki, obiad itd. je bardzo chętnie, warzywa i mięso pochłania w dużych ilościach jak jej smakuje. Ja też się psychicznie nawycierpiałam.. były okresy, że piło po 200-300ml a powinno 600-700. Aha i pić do dzisiaj nie lubi.. czasami przez cały dzień nic nie ruszy i jedynym płynem jest mleko 100-200ml, innego dnia wypije 150ml herbaty. Różnie to bywa.

Gość Bez paniki ! Jestem mamą
wczesniaka miał wage 2 kg ...i ja dopiero przeszłam koszmar .Ale trafiłam na NORMALNEGO lekarza i uspokoił mnie ...Do roku czasu dziecko powinno potroić swoją wagę urodzeniową.Bedzie dobrze ! A twoje dziecko w wieku 6 m-cy powinno miec tak około 6kg !wiec...? Półroczniak podwaja mase urodzeniową a roczniak potraja! 🖐️

Gość mama tusi
dodam że problem tkwi w tym, że nie chce jeść niczego ani zupki, ani owoców. Do 6 miesięcy dużo wymiotowała, stwierdzili że sama je wywołuje. Teraz na szczęście nie wymiotuje, ale przyczyna tkwi w jej psychice. Mogę pogodzić się z tym że je mało i mało waży, ale co będzie dalej. Lekarze twierdzą że sonda a później gastrostomia. Mam starszego syna różnie było z jedzeniem ale teraz chłop jak dąb i wcina wszystko. Gdzie popełniłam błąd?

Gość fdgfdgd
Moje dziecko nie potroiło wagi mając rok, tak samo nie podwoiło jak miało pół roku ;) urodziło się z wagą 3,6kg