Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cisowianka0991

Pierwszy raz

Polecane posty

Gość Nie mieszkam juz w POlsce
medycyna jest po to zeby pomagac....:D Skoro czytasz to prosze poczytaj wiecej.

to właśnie lekarze nie chcą robić znieczulenia, nawet jak kobieta chce. chyba, że się to wcześniej załatwi kopertą. a znieczulenie nie ma żadnego wpływu na dziecko. tylko w Polsce jest taki sprzeciw dla znieczuleń. w innych krajach je robią rutynowo. w Polsce rutynowo za to nacina się krocze, a za granicą jest poród z ochroną krocza. w Polsce lekarzowi wygodniej jak położy kobietę, potem natnie i jest koniec, a to, że można byłoby jej oszczędzić większej blizny i cierpienia to już go nie obchodzi. Polska to ciemnogród względem innych, bardziej rozwiniętych krajów.

Ja nie miałam żadnego uczucia rozrywania czy pękania. Ani bólu. Jeśli masz takie boleści, może masz wyjątkowo grubą błonę dziewiczą i jest problem z przebiciem. Rzadkie to przypadki, ale się zdarzają. W takiej sytuacji błonę można przeciąć u ginekologa.

Gość różowa róża bez kolców
ja miałam podobny problem i rzeczywiście lidokaina mnie uratowała. niestety prób było baaardzo dużo, można powiedzieć ze to nie były miesiące, prawie lata. ani alkohol, ani romantyzmy nie pomogły. kupiłam lidokaine i udało się :). nie było fajerwerków, bolało, ale do wytrzymania. wcześniej czułam i ból fizyczny i miałam blokadę fizyczną. ale udało się, w końcu :)