Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fluffypuffy

Serie sukien dla puszystych

Polecane posty

Gość fluffypuffy

Jeśli znacie jakieś jeszcze oprócz Sincerity+ to podajcie. btw: co sądzicie o tej sukni? jestem przy kości ale mam kształt X - będzie mi pasowała? http://www.sinceritybridal.com/sip/4541

Gość fluffypuffy
162 cm i 68 kg. Wszystko praktycznie idzie mi w cycki i tyłek.

O moja babcia krawcowa mówi,że dla kobiet przy kości, lekko puszystych taka suknia nie jest najlepsza bo za mocno podkeśla figurę i jej niedoskonałości. Zakłada się,że suknia dla puszystej nie powinna mieć odkrytych ramion i nie powinna być dopasowana w linii biust-biodra.

Gość fluffypuffy
ufam, iż uda mi się jeszcze troszkę schudnąć. Tak do 60 kg minimum. Jestem w trakcie zrzucania balastu.

Ej to Ty puszysta raczej nie jesteś:P Raczej taka hm - pulchniutka- w pozytywnym znaczeniu:)Wyglądasz tak jak ta kobieta na fotce?

Gość onka345..
pasowac bedzie,talia sie pokaze..biodra beda optycznie wezsze..bo dol jest szerszy..pytanie czy masz szerokie ramiona i krotka szyje?..to wtedy gora odslonieta to nie bardzo...i moga sie wylac motylki pod pachami..

Gość fluffypuffy
kurde, to co ta suknia robi w dziale plus? Choć fakt, ta modelka nie wygląda na przy kości.

Gość onka345..
jak masz waskie ramiona to jak najbardziej...a biust i biodra beda wygladac idealnie...!!

Jesli masz spory biust to moim zdaniem lepiej by sukienka miała ramiączka (nie takie cieniutkie paseczki ale trochę grubsze) - to utrzyma biust w ryzach i optycznie wysmukli ramiona.Odkryte ramionka to chyba dla szczupłych bardziej.

Gość fluffypuffy
och, dzięki..wolałabym jednak być szczuplejsza, dla zdrowia. Nie, raczej nie wyglądam jak ona. Tzn kształtem chyba jestem podobna. Fakt, duże cycki grożą bułami pod pachami

Gość fluffypuffy
nic no..będę próbować w salonie. Zobaczymy, jak to wyjdzie. W sumie dopóki się nie przymierzy, to nic nie wiadomo :) Dzięki za rady!

No dokładnie - musisz mierzyć!Bo na modelkach to wszystkie sukienki są super:P Znajdziesz taką w której będziesz pięknie wyglądać:) POWODZENIA!

Gość onka345..
kazda kobieta powinna miec czym oddychac i na czyms siedziec ..wazne tylko aby sie nic nie wylewalo poza tkanine..co do biustonosza dla duzego biustu polecam Gaie..sam mam duzy biust..idealnie trzymaja i zblizaja piersi przez co dekolt wyglada super a pod biustem robisz sie o rozmiar wezsza

Gość fluffypuffy
o, dzięki! zaraz sprawdzę tę firmę. Ja myślałam jakimś staniku Ewy Michalak.

Gość Tosia877
mam na sprzedaż suknię w rozmiarze 44 biała z akcentem złotego.gorset z naramkami,halka z kołem i spódnica. wysylam fotki na maila : marta.pis@interia.pl

Gość nie jestem styllistką
Mori Lee ma ładną serię dla puszystych - linia Julietta

Gość fluffypuffy
wpisalam na allegro "suknie dla puszystych" i własnie wyskoczyła mi babka, która szyje podróbki mori lee. Tzn. dopiero jak mi napisałaś, to się zorientowałam, że gdzieś już je widziałam

Tak ogólnie to nie polecam sukni gorsetowej jeżeli masz duży biust. Na ceremonii będzie ok, ale w tańcu zacznie sprawiać kłopoty. Wybierz lepiej coś na szerszych ramiączkach (lepiej utrzyma biust). Lepiej się dobrze bawić, niż myśleć czy za chwilę ci coś z dekoltu nie wyskoczy.

Gość suknie mori lee
Kurcze a ja szukałam właśnie gdzie można dostać suknie mori lee, bo u mnie w mieście salonu nie ma. Te aukcje na allegro są kuszące, ale ciekawe jaka jakość, jakie wykonanie. Jednak ceny bardzo przystępne.

Gość fluffypuffy
niby maja same oceny pozytywne, ale na Twoim miejscu bym spytala w jaki sposób gorset jest uszyty (gumy, paski silikonowe, etc. ) To ważne, zwłaszcza dla cycatych:) A tak to chyba jakość niezgorsza

Mi się sukienka podoba, ale nie wiem, czy się nadaje dla kogoś o puszystych kształtach. Przy dużym biuście przydałoby się jakieś dobre usztywnienie, aby się trzymało wszystko na miejscu, a nie wiem, czy w takim fasonie jest to możliwe. Chyba powinnaś pomierzyć w salonie fasony i zobaczyć, w czym Ci dobrze.

Gość monia monia
dziewczyno, skąd my mamy wiedzieć w jakim fasonie będzie Ci dobrze, skoro nie wiem jaką masz sylwetkę??? Sylwetka X to faktycznie duża podpowiedż - litości..... I co to w ogóle za sformułowanie - cycolinka???? w przedszkolu jesteś?

Gość fluffypuffy
ojej, bardzo przepraszam, że uraziłam Szanowną Madame. Mamy purystkę językową na forum - to się chwali. Już się poprawiam - dla biuściastych, z dużymi piersiami, etc. I zdaje się, że mój temat nie jest jedynym pt. "doradźcie w wyborze sukni", więc nie rozumiem skąd ten atak. Częstotliwość moich wypowiedzi w nim również jest znikoma. Ale ok. Problem uważam za zamknięty.

Gość lmdsfaaaaa