Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lukas bank

Co powiedziec! Od dwoch miesiecy jestem matka i nie wiem jak to wytlumaczyc

Polecane posty

Gość lukas bank

mama juz wie ale ojciec dalej nie wie kto jest ojcem mojego dziecka, ojcem moje synka to facet ktory jest bliskim przyjacielem mojego taty. Jak postapic w tej sytuacji, mam 18 lat. Ojciec powiedzial mi ze nie jestem niczemu winna ale chce bym tylko podala mu nazwisko ojca. Boje sie tego:( przeciez on go zabije jak sie dowie.

Gość Freelancerka
Jak do tego doszło? Za twoją zgodą?

Gość lukas bank
Tak! ale mam o tyle dobrze ze ojciec o nic mnie nie obwinia, spokojnie przyjal wiadomosc o ciazy ale domaga sie tylko wyjawienia prawdy. Mama wie o wszystkim ale ja sie mimo wszystko boje o ojca swojego syna.

Gość Freelancerka
Myślę, że sam powinien go o tym poinformować. Faceci takie sprawy załatwiają sami. Nawet choćby przy wódce..

wiesz, to zależy jaki jest ojciec Twojego dziecka. Bo jesli to ułożony facet, który podchodzi 'poważnie' do życia to czego się boisz. Wydaje mi się że rodzice powinni wiedzieć by w razie problemów pomóc. Może nie będzie tak źle, ja swojego też się bałam choć jestem 5 lat starsza od Ciebie i wcale nie potrzebnie bo ojciec zachowuję się teraz jak najbardziej w porządku.

Gość lukas bank
Tylko ze jak ojciec dowie sie ze to jest jego kolega i jak on sie wtedy zachowal to naprawde on wtedy nie bedzie reczyl za siebie, ojciec dziecka wie o dziecku ale ostatnio urwal on z nami kontakt.

nie dziwię się - w koncu ojciec ma sie dowiedziec że jgo kolega pykał jego córkę gówniarę i jeszcze zrobił jej dziecko i zwiał...lepiej chyba nie mów kto jest ojcem, bo twój tatus jeszcze jakieś mordestwo w afekcie popełni a mama wie? i jak to przyjęła?

Gość z nami???
to ty juz urodzilas? czy jestes dopiero w ciazy bo sie pogubilam. matka sie zostaje w chwili przyjscia na swiat dziecka

Gość lukas bank
Rodzice oboje bardzo dobrze i spokojnie to przyjeli. Mamie powiedzialam od razu kto jest ojcem, tacie jeszcze nie i prosilam mame by sama o tym tacie powiedziala ale ona chce bym sama to zrobila. Ojciec mojego dziecka bardzo zle sie zachowal gdy bylam w ciazy, dzisiaj wieczorem powiem o tym ojcu. Sprobuje.

Gość lukas bank
od 2 mscy jestem juz matka

Gość teraz ja!
Powiedz. Ojciec twojego dziecka nie zasługuje na to, by go chronić. A przy tym są jeszcze sprawy do załatwienia: urzędowe ustalenie ojcostwa, ponoszenie przez ojca kosztów wychowania dziecka.

Gość lukas bank
Ojciec juz wrocil do domu, zamierzam mu teraz o tym powiedziec.

Gość matka absolwentki prawa
Słusznie. Mów śmiało i nie chroń nieodpowiedzialnego faceta.