Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 78841111

Dlaczego ludzie kupują ubrania za 300-400 zł skoro to zwykłe szmaty?

Polecane posty

Gość 78841111

Wytlumaczy mi to ktos? Tu chodzi o swiadomosc posiadania metki ? Kiedys ,nie tak dawno ,będac nastolatką rowniez kupowalam drogie ubrania, wyciągalam kase od rodzicow, ciotek ,wujków etc ale teraz widze ze niczym sie one nie roznią od tanszych marek. Czesto te tanie jest bardziej wytrzymale niz drogie. Placic za kurtke poliestrową 300 zl ,za buty 500 , za sweter 400 a potem i tak do śmieci trafi bo kolory wyblakną , rozciągnie sie etc Mam w swojej szafie tylko jedną drogą rzecz, kurtke skorzaną z prawdziwej doskonalej skory za 1600 zł. Reszta to 5-max 150 zl a u was?

Gość ja pertole no oo
sama sobie odpowiedzialas :D - metka - kupując drogo wydaje ci sie ,ze jakosc jest zajebista i dokonalas dobrego zakupu - drogie sklepy są bardziej //elitarne// czujesz sie lepiej ,nie uwazasz sie za plebs drogie nie zawsze znaczy dobrej jakosci ,zwlaszcza ze wiekszosc ubrań robi sie w Chinach, obok tandety dla wietnamczykow szyją w tych samych fabrykach ubrania dla znanych sieci

ja jesli kupuję cos drogiego to głównie dlatego że okreslony model/fason/kolor/krój nie są dostepne w tańszych wersjach, ew akurat TA rzecz leży na mnie idealnie i nie chcę nic innego :P mam świadomość, że wiele z tych ubrań nie jest warte swoich cen, ale nie żałuję na swój wygląd - sprawia mi to przyjemność po prostu i dopóki nie głoduję, nie będę się jakoś szczególnie ograniczać... wolę mieć jedną wymarzoną kieckę za 300 zł niż kilka tańszych, które nie spełniają w 100% moich oczekiwań. tak to wygląda z mojej perspektywy.