Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnnaB

Do zagranicznych Mam.

Polecane posty

Gość AnnnaB

Czy Aptamil jest dobrym mlekiem mm?jesli nie,ktore byscie polecily?Cow&gate?Nan???

Gość pitulinka
nan.

Gość b.e.a.t.a
Corka pije Aptamil - wybralam to, bo z poczatku podawalam tylko wieczorem jako dodatek do karmienia piersia, a aptamil podobno ma najbardziej zblizony smak do kobiecego mleka. Cow and gate to jedna z tanszych mieszanek, co niekoniecznie znaczy ze gorsza.

Gość tez mama
podobno aptamil to odpowiednik bebilonu, przynajmniej tak poinformowała mnie lekarka w polsce... sama podaje je mojej małej i nie zamieniłabym na inne:)

Gość AnnnaB
Wlasnie lekarka polecila mi Aptamil,natomiast jedna z tutejszych mam-NAN..i teraz nie wiem ktore byloby lepsze?dziecko karmie jeszcze piersia,nie chce calkowicie przejsc na mm,tylko dokarmiac.

Gość b.e.a.t.a
Do karmienia mieszanego to chyba najczesciej polecaja Aptamil. Moja corka nie narzeka, najwyrazniej smakuje jej.

lekarka polecała aptamil - niby najlepsze mleko. ale ja wybrałam cow&gate bo to jest dokladnie to samo mleko co bebiko w polsce. wiec jak jechalismy do polski to nie trzeba bylo taszczyc mleka tylko na miejscu kupic bebiko i to bylo to samo.

Gość Lodowata Lady
Aptamil to oczywiscie odpowiednik Bebilonu,ale nigdy nie zgodze sie z tym ze cow&gate jet odpowiednikiem polskiego bebika,reklamy moze sa i te same ale mleko jest rozne,nawet smakuje inaczej bebiko jest o wiele slodsze,skladem tez sie rozni radze porownac.

zanim zauwazyłam jakiekolwiek reklamy, stwierdziłam ze cow&gate to bebiko wlasnie dlatego, ze identycznie smakuje;) (w porównaniu do innych, ktorych córcia probowala gdy okazalo sie, ze nie moge karmic piersia)

Gość Aptamil jest bardzo dobre
ale równie dobre jest mleko Hipp , potem byłaby Nestle Beba czyli polskie Nestle Nan i chyba tyle. Humana jest też świetnym niemieckim mlekiem z długa tradycją . Ja w każdym razie stawiam na firmę milupa i jej Aptami oraz markę Hipp .

Gość Aptamil jest bardzo dobre
U mnie numeracja mleka jest następująca najpierw jest mleko PRE dla noworodków i niemowląt do 6 miesiąca oraz mleko 1 dla niemowląt do 6 miesiąca które jest bardziej sycące, potem jest mleko 2 dla dzieci od 6 do 10 mies a potem 3 dla dzieci od 10go do 12 miesiąca a potem to już mleko Junior dla dzieci od dwóch lat , potem dla 3 latków i te wszystkie numeracje tyczą się mleka Aptamil.

Gość kolorowa kartka papieru
Raczej nie kazde mleko-nie kazdy produkt w UK ma swój odpowiednik w Polsce.To ze APTAMIL to ODPOWIEDNIK BEBILONu,to fakt-bo APTAMIL jest w wielu krajach,ale nie sadze zeby COW&GATE bylo odpowiednikiem BEBIKA albo czegokolwiek innego,nawet opakowanie jest inne,no i BEBIKO jest strasznie slodkie,pewnie dlatego dzieci lubia to mleko,a COW&GATE smakiem przypomina APTAMIL. SSWOJEGO MLEKA NIE PROBOWALAM WIEC NIE POROWNAM SMAKOW :)

Gość z tego co czytalam to
ja nie wiem jak jest ze smakiem , natomiast jesli chodzi o sklad to podobno Aptamil jest najbardziej zblizony . Przewertowalam wiele angielskich stron i forow i wlasnie podobno Apt jest najlzejsze i najlepsze . Ale byly tez osoby , ktore zachwalaly tez inne mleka, tak ze byc moze jednemu C&G czy Sma bedzie sluzylo , a drugiemu nie.

z tym odpowiednikiem to jest roznie , byc moze mleko to samo ,ten sam koncern ( pod inna nazwa) ale gdzie indziej produkowane i smak juz bedzie inny . Sloiczki C&G to Bobovita , a sloiczki/obiadki zupelnie inne i inne menu :-D

Oczywiscie ze to zalezy od dziecka,ja przetestowalam na swoim wszystkie te mleka i rowniez uwazam,ze Aptamil jest najlepsze,ale kolezanka bardziej chwali sobie SMA

do kolorowa kartka papieru - bebiko to raczej C&G zwroc uwage na to serce na opakowaniu . Opakowania moga sie nieznacznie roznic podobnie jak zawartosc , ale to raczej bebiko.

Gość ruda z LONDYNU
z tego co czytalam to A skad wiesz ze sloiczki C&G to bobovita? tego nie wiedzialam

Gość b.e.a.t.a
Tak na dobra sprawe wszystkie mieszanki maja sklad zblizony do kobiecego mleka, bo na tym sie bazuje przy produkcji. W smaku aptamil jest dobry, ale nie wiem czy mi sie smak zmienil po latach czy wiecej witamin dodaja do tych mieszanek - mianowicie zapach ma taki "sztuczny" i tak samo posmak - czuc ze to nie jest naturalne mleko, natomiast jak robilam mleko dla starszej corki (dawno temu, prawie 17 lat :) ) nie czulam tego. A tak nawiasem mowiac, czytala ktoras z was sklad tych mieszanek? przeciez to sama chemia + troche przetworzonego mleka...

Jakie serce? :)

przyjzyj sie dokladnie opakowaniom , nakretkom.Spojrz na wieczko ,identyczne nakretki z obrazkami np listek przy dniach warzywnych , kurczak -z kurczakiem ,wolowina z wolowina . Identyczne nakretki ,identyczne obrazki ,kolory .

***przyjrzyj. Ja wprowadzilam Aptamil za namowa HV ,zeby dodawac do kaszek , bo wczesniej podawalam kaszki juz z mlekiem + piers . Teraz tez rozne kupuja , bo czasami robie na aptamilu , a czasami mam juz gotowe z mlekiem i jeszcze karmie piersia

Gość ruda z LONDYNU
Bede musiala sie przyjrzec ,a myslalam ze bobovita to typowo polska firma :P to dlaczego kaszek nie ma z bobovitu u nas mogli by wprowadzic.

widocznie juz jest wykupiona przez inny koncern . Ja sie zorientowalam , bo mialam w domu obiadki z C&G i Bobovity, na 100% musi byc wchlonieta. Zreszta to samo jest z Wedlem czy ( chyba)Goplana , niby polskie, a ...poczytaj co pisze na opakowaniu .

Gość mama z irlandii
ja dawałam sma gold bo po aptamilu synek bardzo płakał i byliśmy na pogotowiu i kazała zmienić

Gość Mama 4 dzieci
Ja stawiam przy aptamil poniewasz moj synek ma dwa miesace i choruje na reflux podawalam mu aptamil anti reflux i bylo wszystko ok lecz kturegos dnia skonczylo mu sie mleko i nigdzie nie moglam dostac aptamila i bylam zmuszona kupic cow&gate anti reflux (bo miszkam na obrzezu londynu i nie mam dostepu do sklepow jest tylo mala asda i mala apteka) i dostal biegunki lecz kazde malenstwo jest inne☺

Gość Mama 4 dzieci
Ja stawiam przy aptamil poniewasz moj synek ma dwa miesace i choruje na reflux podawalam mu aptamil anti reflux i bylo wszystko ok lecz kturegos dnia skonczylo mu sie mleko i nigdzie nie moglam dostac aptamila i bylam zmuszona kupic cow&gate anti reflux (bo miszkam na obrzezu londynu i nie mam dostepu do sklepow jest tylo mala asda i mala apteka) i dostal biegunki lecz kazde malenstwo jest inne☺