Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

abcd123

Czerwone gardło u dwulatka

Polecane posty

Witam drogie mamy. Prosze was o pomoc bo nie wiem co mogę podać mojej dwuletniej córce na czerwone gardło. Wieczorem zaczęła mówić jakby bolało ją gardło więc sprawsziłam i ma bardzo czerwone. Do tego zaczyna się chyba katar bo wydaje mi się że ma trochę przytkany nos. Gorączki nie ma ale widzę że to dopiero się rozwija bo cały dzień nic jej nie było dopiero jakieś 2 h zauważyłam że coś się dzieje. Proszę o odpowiedź bo to pierwszy ma coś z gardłem i niestety nie mam w tym doświadczenia.

ja mogę ci polecić tantum verde w sprayu, synek dostawal jak mial niespelna rok wiec na pewno możesz spokojnie bez obaw psikać. my dawkowanie mielismy takie 3 x dziennie jedno psiknięcie.

Gość pewnie ma zapalenie
gardła. Idź do lekarza bo może się rozwinąć na oskrzela

do lekarza trzeba sie wybrac, ale na pewno chodzi koleżance o to ze chce jeszcze dzsiaj zaaplikowac cos na gardlo dziewczynce.

Podaj jej na noc Nurofen etc. żeby spokojnie przespała noc, podziała przeciwzapalnie i przeciwbólowo, a jutro najlepiej do lekarza żeby ją obejrzał.

Myślałam że tantum verde jest dla starszych dzieci ale w takim razie muszę jej psiknąć. Do lekarza niestety muszę jechać 20 km i to na pogotowie do szpitala więc jak narazie wstrzymam sie bo może to będzie tylko przeziębienie a tam jest zawsze dużo ludzi więc może złapać jeszcze coś gorszego. Jak zacznie się pogarszać to na pewno pojadę

nie wiem co jest na ulotce, wiec jeśli nie jesteś pewna to nie dawaj, ja dawalam swojeu dziecku poniewaz tak nam kazal doktor..

Gość pewnie ma zapalenie
samym tantum verde na pewno jej nie wyleczysz...nie masz czegoś takiego jak pomoc doraźna? w poniedziałek w przychodni też będzie dużo ludzi...dzieci...

Gość Martuśka 83
Dopuki nie skontaktujesz się z lekarzem polecam Hasco Sept w sprayu. Synek w razie potrzeby bez problemu to przyjmuje

Ja tez podaje mojemu 2-latkowi hasco-sept, ale pewnie jutro podjechalabym z dzieckiem na izbe przyjec.