Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lambda

Problem ze współlokatorką - raczej babski problem

Polecane posty

Gość bezczelność na maksa
Lambda zrób to ,zrób. to dla twojego dobra (zdrowotnego również, czy też zwłaszcza). A jeśli ona się obrazi to będzie świadczyło tylko o niej i o tym jaką osobą jest naprawdę, a wtedy będziesz miała pewność, że to co wcześniej wyczyniała było w pełni świadome z jej strony.

Gość sappla
Ja na Twoim miejscu bym jej powiedziła, ze widzisz, że ubywa Twoich kosmetyków z których nie korzystasz i wiesz, że ona ich używa - czyli masz dowody. Powiedz jej, że sobie nie życzysz tego, nie pozwalaj sobie wchodzić na głowę. A inne rzeczy np. z lodówki też ubywają?? czy tylko "pożycza" sobie kosmetyków ?

Nie wiem zcego oczekiwalam, moze chcicalam sie wyzalic po porstu no i uslyszec czy to ja przesadzam czy ona ... Serio, jestem asertywna i to czasami bardzo, ale jesli chodzi o nia to mam jakas slabosc, bo ona jest taka cicha, malo kontaktowa ... ciezko to opisac, ale jest specyficzna, a wlasnie tak jak ktos napisal nie chcę wyjsc na zolze jak jej wszystko wygarne. Ze juz nie wspomne, ze do tej pory dostalam tylko polowe kaujci ;/

Gość iyhyu
lambda wez mnie, wez mnie lubie porzadek, malo mowie, i czesto bym siedziala w swoim pokoju :D

Gość fąfafine
ja np jestem asertywna i potrafię zdobyć sie na odwage nawet jesli ta rozmowa ma być nieprzyjemna powiedziałabym jej słuchaj : bardzo cie lubie ale musimy porozmawiać bo pare rzeczy mi nieodpowiada i musimy to uzgodnic żeby nie było nieporozumień i nie chcę żebyś sie na mnie obraziła , chcę żaby każda z nas miała swoje kosmetyki i nie uzywała nieswoich i bardzo cię prosze o to bo domyslam sie że korzystasz z moich pozwól mi jeszcze powiedzieć : sprawa zmywarki bla bla.... itd , sprawa kieliszków ....bla bla wiesz, jest mi cięzko finansowo i nie mogę tak wszystko kupować, detergentów itd i rozmowa się rozwija tak ma wyglądać

Gość zaczarowany olowek1000
jak to nie masz dowodow? To co krasnale czy inne skrzaty lesne przychodza w nocy i podbieraja ci kosnetyki? No prosze cie. Jakas pipa z ciebie. Wybacz, ale taka prawda. Zamiast powiedziec dziewczynie raz a pozadnie zeby nie uzywala Twoich rzeczy to ty sie boisz bo sie wam stosunki popsuja. To co wolisz co chwile leczyc jakiegos syfa bo obawiasz sie, ze panna sie obrazi? Ile ty masz lat dziewczyno, ze boisz sie postawic sprawe jasno?

Sprawa jest prosta. Albo z nią rozmawiasz, albo wyrzucasz ją z mieszkania. Jesteś tak miękka, że nawet mi cie nie żal. Na takich słabych ludziach się żeruje. Matko pasożytów, twoje zdrowie podupada przez tą dziewczynę, a ty nadal pierdolisz, jaka to ona jest miła :O Jakby mnie ktoś czymś zaraził, to by wyleciał z mieszania w godzinę. Nie masz szacunku do siebie ani swoich pieniędzy, a pieniądze to praca. Skoro ty nie masz do tego szacunku, to dlaczego ona ma mieć?

Gość zaczarowany olowek1000
i jeszcze kaucja:o

Pancerna Kołdora jak zwykle ostra i dosadna, ale bardzo realistyczna :) gdybyś był/a psychologiem to bym się ciebie bała, ale jednocześnie darzyła szacunkiem :)

fąfafine - masz racje, dzięki :)) porozmawiam z nia jeszcze dzis!!!!!!! dosyc tego

chociaż strach nie wyklucza szacunku ;)

Powiem wam, ze kiedys nawet mialam wszystko spisane na kartce, ale nie chcialam jej hurtem wylewac zali ...

później możesz (ale nie musisz) zdać nam z tej rozmowy relacje ;) powodzenia

ok, napisze jak poszło :) a najchetniej dałabym jej to do przeczytania, zeby zrozumialam poziom mojej frustracji :)

Gość fąfafine
czekamy :)