Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaola12311

WRZÓD ROGÓWKI U PSA !!!!!

Polecane posty

Gość kaola12311
daję :) Oczko super! :) Oby tak dalej, nie zapeszając pochwalę się, że może niedługo zwalczymy dziadostwo :)

Gość niewiele mogę pomóc
oooooo to super !!!! może właśnie zmiana strategii zadziałała nadal trzymam kciuki za pełne wyleczenie

Gość kaola12311
Na oczku nie widzę już tego ''dziurko-zadrapania'' :D pozostała blizna taka biała , nie wielka. Za tydzień wizyta u profesora :) Pewnie dostaniemy leki na wygojenie blizny, bo mówił że kiedy pozbędziemy się wrzoda , to nadejdzie czas na pozbywanie się blizny :) Tak masło maślane..., ale jestem bardzo zadowolona :) Oczko wygląda normalnie, poza tą niewielką blizną przynajmniej tak mi się wydaje, bo patrząc w google widziałam większe, a więc jestem dobrej myśli :) Dziękuję bardzo za wsparcie duchowe ;*

Gość kaola12311
Może komuś kiedyś ten topik posłuży jako pomoc :) A więc wymienię leki, które u nas zdziałały cuda, a więc tak: Floxal , tropicamidium 1% oraz jak oczko się podgoiło sterydy ((1)PRZY WRZODZIE ROGÓWKI STERYDY NIE WCHODZĄ W GRĘ!!!) ale profesor najwyraźniej stwierdził,że już czas i dostaliśmy Dexamethason (1) dlaczego nie wchodzą w grę? Oczko może wyglądać na wygojone , a tak naprawdę wrzód pozostanie lub może dojść do wypłynięcia gałki ocznej O każdej próbie leczenia na własną rękę powinniśmy poinformować lekarza prowadzącego,bo on się zna na tym najlepiej :)

Gość argo
Polecam lekarza Jacka Garncarza. Przychodnia Wet.ul Grupy AK ,,Pólnoc'' 2 lok.U10

mojemu psu wypadło oko po tym , jak inny pies na niego wyskoczył . weterynarz wsadził mu oko i zaszył powięke . po 2 dniach zaczęła lecieć mu ropa i oko się czerwieniło . pojechałam do specjalistki od psów i powiedziala mi , ze psu pękła rogówka . Wet powiedziała , ze nic nie da sie poradzić - trzeba usunąć oko operacyjnie . na razie zażywa antybiotyki by wyleczyć wrzód , a potem operacja . Nie wiele mogę zrobić dla mojego bąbelka . nie ważne jak będzie wyglądał . ważne , że będzie ze mną . to jest najważniejsze . zycze aby twój piesek wyszedł z tego bez żadnych większych problemów .

Gość Siwia
Mam podobna sytuacje , moj psiak tez ma wrzoda na rogowce po zażywaniu kropel i mascie Cerneregel czy jakos tak nic nie dalo Pani weterynarz powiedziala ze wrzod poszedł w oko :/// bardzo sie zdenerwowałam , zadzwoniłam do lecznicy dr Garncarza, i kazano mi kupic na receptę Atropine do oka podawac oraz vigamox i ze po 3-4 dniach powinno byc lepiej a jesli nie to wtedy mam jechać do lecznicy. Jestem załamana tym faktem mam nadzieje ze to pomorze w cierpieniach mjego psiaka, tym bardziej ze zasłuzył sobie na godna starosc bo ma juz 16 latek!!

Gość Piotrek_1979
Kaola jak zakończyła się Twoja historia? Wszystko jest ok? Ja własnie zacząłem przechodzić to co Ty kilka lat temu