Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Robwalka

Zobaczcie co wyprawia Shizuka Hiou

Polecane posty

Shizuka Hiou niczego innego,a raczej innej twojej wypowiedzi się nie spodziewałam-to w jaki sposób mi odpowiedziałaś brzmi jak bajka,fikcja-nie potrafisz rzeczowo i konkretnie mi odpowiedzieć?co mają do tego ciężarne jako niby kurwy jak uważasz,co mają do tego twoje życzenia poronienia i śmierci-widać nie rozumiesz pytań

jak juz wspominalam jestem Wampirem, my ludzi nie lubimy bo to prymitywy. to co, mam sie cieszyc i zyczyc wszystkim zdrowian skoro i tak zniszczymy wasz swiat? zacznij myslec...

Gość lord stront+
Robwalka Dlaczego, dlaczego, dlaczego... Bo ona nienawidzi siebie samej. Ma niską samoocenę, co wręcz wprost wyraża, opisując, jak to daje się pomiatać swemu panu :O (bynajmniej to nie zabawa w bdsm, dojrzałej kobiety), swoje poczucie wyższości nad kasjerkami, sprzedawczyniami :D (śmiech na sali :D). Akty autoagresji, to dla niej za mało, więc siedzi w domku i wali podłymi słowami w ludzi, szczególnie tych, jak matki spodziewające się dziecka, które są wrażliwe, nawet przewrażliwione (co rozumiem) i zatroskane o swoje dziecko. Ona o tym wie, że to boli, więc gryzie jak wściekła. Złość, złość, złość, złość, złość... Gardzi innymi, tak jak gardzi samą sobą. Inni też nią gardzą, bo trudno ją lubić i szanować. Błędne koło, które tylko ona może przerwać, ale jej na to raczej nie stać, przynajmniej jeszcze nie teraz.

taka postawa to fachowo nazywajac ­­­­­­­­­­­ Dehumanizacja w psychologii to odmiana psychologicznego mechanizmu obronnego zwanego intelektualizacją. O ile klasyczna intelektualizacja przenosi w przestrzeń abstrakcyjną myśli i zdarzenia, o tyle dehumanizacja robi to samo z ludźmi. Inni ludzie przestają posiadać w świadomości danej jednostki cechy ludzkie, są uważani za przedmioty, zwierzęta, podludzi. Takie nastawienie może służyć jednostce do uzasadniania poniżania, wrogości bądź okrucieństwa wobec tych ludzi. Przykładem dehumanizacji było nazywanie Japończyków "żółtkami" przez żołnierzy amerykańskich: o wiele łatwiej bowiem strzelać do "żółtków" niż do ludzi. Dehumanizacja jest też charakterystyczna dla uprzedzeń: w oczach osób je przejawiających obniża wartość dyskryminowanej grupy. W słabszej wersji dehumanizacja jest bardzo rozpowszechniona. Można ją zaobserwować na przykład w urzędach, gdzie z jednej strony petenci są traktowani przez urzędników jako "przypadki do załatwienia", z drugiej strony urzędnicy są utożsamiani przez petentów z instytucją, którą reprezentują.

Shizuka Hiou pisałam wcześniej-z bajkowych stworzeń wole WILKOŁAKI te twoje wampiry to przeżytek nawet w reklamie kinder bueno bierze udział,wilkołak w żadnej reklamie nie bierze udziału

Gość lord stront+
yyughiuh Krótko i na temat. Dodam tylko, zupełnie poza tematem, że Japończycy podczas wojny, byli równie dobrzy w dehumanizacji, ale to już inna historia.

Gość lord stront+
Shizuka Hiou pisałam wcześniej-z bajkowych stworzeń wole WILKOŁAKI te twoje wampiry to przeżytek nawet w reklamie kinder bueno bierze udział,wilkołak w żadnej reklamie nie bierze udziału :D Proszę Cię, nie upadaj tak nisko. Toż to argument ośmioletniego dziecka :p

Wampiry to nie te postacie, ktore widac w waszych, ludzkich filmach. Macie zle wyobrazenie. Ale jak to stwierdzil moj brat, ludzka ignorancja wzniesie nas na wyzyny zwyciestwa. Poniewazx najniebezpieczniejszy wrog to ten, w ktorego sile sie nie wierzy. Dziekuje wam za to, poniewaz wojna bedzie krotka i prosta. A smierc zapewnimy krotka i bezbolesna. Na zgliszczach tego swiata zbudujemy cos dla siebie, rasy wyzszej choc nie jedynej, poniewaz mam kontakt z kolejna inna acz nizebyt grozna.

nie dziwie sie, ze nie wierzysz. ludzie maja ograniczone mozgi, nie wszystko sa w stanie nawet pojac. dlatego ich niszcze. moj jeden eks nie zyje, a drugi mimo bogactw i calkiem przystojnego wygladu jest sam. uwazasz, ze to przypadek? dopoki mam pierscionek od niego w mojej mocy bedzie sam :) taka zabawa.

powinniśmy się bać? nigdy nie widzialem ani n ie spotkalem wampira wiec czemu mialbym sie bac?

Shizuka Hiou -moj jeden eks nie zyje, a drugi mimo bogactw i calkiem przystojnego wygladu jest sam.JAKĄ TY MASZ BUJNĄ FANTAZJĘ,A TEN NIBY PRZYSTOJNY TO KTO?TEN A.....

poniewaz Wampiry nie materializuja sie w tym swiecie i nie przedstawiaja sie. u siebie mamy zupelnie inne postacie. ja i kilku moich braci zostalismy wyslani w tymczasowe ciala ludzkie aby wykonac misje. Japonia to dopiero poczatek, kropla w morzu krwi ktora przejemy. juz wkrotce nastapia czasy konca, schylku ludzkosci i wszystko stanie sie inne.

Kwazar mial ksywke. Adrian S... moj drugi, zareczylismy sie po pol roku. bardzo mnie skrzywdzil, dlatego bede sie nim bawic. i tak mimo, ze nie widzialam go juz tyle lat w walentynki pisal do mojego ziemskiego brata o namiar do mnie. o mnie nie mozna zapomniec, gdy juz raz sie mnie sprobowalo.

jak narkotyk... moze... pokolenia... wiesz, trudno mi to sprecyzowac jak i mase innych rzeczy. u nas nie istnieje takie pojecie czasu jak tutaj. nie zapytam sie naszemu Panu przeciez ktorego i o jakiej godzinie planuje zaglade. ja tylko wyczuwam niepokoj natury a to znak. ludzie sa slepi na znaki.

Gość lord stront+
Ja wiem, że nie wierzysz. Widocznie, źle Ciebie odebrałem :D Lubię może ze dwa, trzy filmy o wampirach, które pochodzą jeszcze sprzed tej całej mody na nie. Między innymi ten: http://www.youtube.com/watch?v=ZeYpGsEdEZU Film jest taki melancholijny, nastrojowy i groteskowy. I muzyka idealnie współtworząca nastrój.

co za bajki,dziewczyno pisz książki dla dzieci,masz tyle lat i wierzysz w takie bzdety?

Gość Mortycja Ewerdark
Noxa smiejesz się a sama zmierzch czytasz tepa kłamiliwa dzido :D na fejsbuczku masz a ku ku!!!!

Gość ale ludzie wy jestescie
noxelia ma slaba a własciwie juz chora psychike i niskie poczucie wartosci ludzie ja kiedys skrzywdzili przez co chce wierzyc w ta historie ze jest wampirem i ze ma nad nimi wladze i ich zniszczy , a wy zadajecie pytania jakbyscie byli w 5 klasie podstawowki :O

lord stront+co do filmów to nie oglądam takich chłamów z wampirami albo wilkołakami-wolę takie o psychopatach,ale tylko takie gdzie wydarzyło się to na prawdę

nie wierze, wiem, czuje, jestem. po prostu lubie czytac, jakies pozycje wybrac trzeba :) a lubie cos nastrojowego... dzialajacego na wyobraznie. ten fil dobry, jednak wciaz o "ludzkich wampirach" uczlowieczonych.

Gość Mortycja Ewerdark
jesteś chora, weź zacznij brac leki, moze ci pomoze WAMPIRÓW NIE MA TAK SAMO JAK ZOM BI I YETI!!! ANKA OPAMIETAJ SIE

ludzie ja na dzisiaj się żegnam-koleżanka odbiegła od tematu,nie odpowiedziała na moje pytania i teraz będzie was zanudzać wampiryzmem