Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robić :(

bede miała bliżniaki !

Polecane posty

mam 25 lat i pracuje w przedszkolu bardzo lubie dzieci ale nie wiem jak zajmowac sie niemowlakami a co dopiero dwójką razem z mężem zarabiamy 3400 zł wynajmujemy mieszkanie 2 pokojowe płacimy za niemiesięcznie 500 zł nie mówiąc o opłatach prąd i wgl razem na rachunki wychodzi przeszło 1000 zł z kosztami wynajmu oczywiście troche sie boje ze nie zdołam utrzymac tego dziecka nie wiem ile kosztuje zagospodarowanie pokoiku dla dziecka ubranka i ta cała wyprawka nie wiem co robić jestem w 7 miesiącu ciąży i pisze do was zebyscie mi napisały ile to wszystko kosztuje i wgl

Gość rumianek dzbanek
WGL to zależy, co i gdzie chcesz kupować (sklepy, allegro). Nikt ci nie napisze szczegółowego cennika, bo to zależy np.od tego, czy chcesz mieć ubranka i inne rzeczy nowe, czy używane. Co do opieki nad dzieckiem, no to cóż... nikt nie dostaje instrukcji obsługi do ręki ;) Teraz to już nie ma co gdybać, czy i za co utrzymasz dziecko (dziecko, czy dzieci w końcu?).

Gość Jo-------anna
To zależy. Wyprawkę- wózek,łóżeczko,wanienkę, przewijak, jakieś kosmetyki, ubranka można kupić już za 1500 zł. Alemożna i wydać 10 000. U nas jest taki fajny sklep,rzeczy używane,ale wózeczki jak nowe, za 200 zł,łóżeczka za 150 z pościelą,materacykiem itp.

dzieki za odpowiedzi

Gość rumianek dzbanek
Wejdź sobie na Allegro i popatrz, jakie są ceny albo idź do najbliższego sklepu z akcesoriami dla dzieci i zacznij liczyć.

Gość Jo-------anna
na allegro można fajne,tanie rzeczy wylicytować.

Gość berbbbla
Piszesz, ze bedziesz miala blizniaki a pozniej, ze boisz sie, ze nie utrzymasz "tego dziecka".

wiem przejęzyczyłam sie

Gość mama babelkow
Ja mam blizniaki dwoch chlopcow wlasnie skonczyli 4 mce. Wyprawke w duzej mierze kupilam uzywana troche na alllegro troche w dobrych SH nie mam wielkich wymagan nie potrzebowalam lozeczek za kilkaset zl kupilam dwa biale normalne lozeczka wozek koszt ok 2000zl i drugi kupilam uzywany na all za 300zl(tak zeby w razie czego miec drugi na zmiane) pieluchy kupuje i pampersy i inne(dokladnie Babydream z rossmana) chusteczki kupuje w ilosciach prawie hurtowych kosmetyki wtedy kiedy trzeba ubranka tez wtedy kiedy trzeba albo jak sie trafi fajna oferta ale nie kupuje na wyrost tylko raczej na biezaco.

Gość mama babelkow
3 mce karmilam piersia potem przeszlam na mm niestety te drozsze i pelne"cudow" mleka im nie pasowaly za rada pediatry kupilam najtansze (tez babydream z rossmana-robione przez Humane)i to byl strzal w 10 mleko jest swietne smakuje im jest mniej slodkie niz nasze polskie mleka np bebilon kupy sa regularne brzuszki sa zdrowe a ja przy tym zaoszczedzilam na cos innego.Teraz chlopcy juz jedza obiadki ktore sama im gotuje na parze (mam starsze dzieci i im tez gotowalam) kupuje warzywa od gospodarza a na wiosne zabieram sie za wlasny warzywniak:) Niedawno wyprowadzilismy sie na wies wiec dostep do swiezych sprawdzonych produktow nie stanowi zadnego problemu. kupuje soczki i owoce w sloiczkach bop teraz zima niewiele mozna wyczarowac samemu.