Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskakaakakak

śliwka uczuli ?

Polecane posty

Gość ciekawskakaakakak

podaję synowi w tej chwili łososia z cukinią i ziemniakiem dziś dostał 3 łyżeczki a jutro 6 i pojutrze 15 łyżeczek i potem cąły słoiczek i właśnie w ten dzień chciałabym podać suszoną śliwkę z gerbera czy śliwka należy do tych co może uczulić tak wiem może wszystko uczulić al enie iwem czy trzeba tak uważać ?

Gość efrtbh5y5
bardziej drobnopestkowe uczulają ale... uczulić może wszystko! śliwka jest ciężkostrawna świeża. taka z kompotu czy ze słoiczka jest ok

Gość ciekawskakaakakak
dzięki a może podać wczęsnij coś innego zamiast śliwkę ? chciałabym to troszkę przyspieszyć bo jestem z jedzeniem do tłu ;/ diś 3 jutro 6 15 cały słoiczek i jakis nowy owoc potem owoc przez 4 dni i jakaś nowy obiadek ? czy tak będzie ok ? czy 4 dni wprowadzania nowości to za krótko ?

Gość efrtbh5y5
wiesz co ja dawałam na początku jabłko z owoców. nie wiem ile Twoje dziecko ma miesięcy. Ja nigdy nie bawilam się w jakieś stopniowe przywzyczajanie do danego produktu. takie bezpieczne owoce to jabłka na pewno jeśli to ma być pierwszy owoc...

Gość ciekawskakaakakak
jabłko to już dawno jadł :) ma ponad 6 mieisęcy wcale się nie bawiłaś w takie stopniowe podawanie ? tzn od razu podawałaś cąły słoiczek ? też o tym myślę ale trochę się boję

Gość efrtbh5y5
nie dawałam słoiczków tylko sama robiłam deserki najczęściej kaszka manna z owocem. Od razu dawałam całą porcję malin czy banana itd. Być może robiłam źle a miałam szczęście że nic się nie stało

Gość chlochloe
Po sliwce moze miec zatwardzenie (ale nie musi). U nas banan dzialal podobnie, dlatego mala dostawala banana raz na tydzien. TEz gotuje obiadki i deserki, najpierw podaje pol porcji i jak jej smakuje to gotuje wieksza ilosc i zamrazam. Ale nie bawilam sie w podawanie 3 lyzeczek. Moze moj blad, ale mala wszystkozerna jest i toleruje tez wszystko jak na razie 'Pozdrawiam

po sliwce zatwardzenie??? pierwsze slysze... sliwki sie raczej podaje przy zaparciach zeby rozluznic stolec...

Gość gość
Pewnie,ze sliwka rozluznia,a czy uczyla,chyba tak,moj ma krostki.na rekach i.nogach po niej chyba,takie szorstkie nie duzo

Gość Migea
Tak, śliwka jest produktem alergennym, podobnie jak podawany przez Ciebie łosoś, jest najbardziej alergenną rybą. Poczytaj o produktach alergennych na http://www.latopic.pl/resources/poradnik/Latopic-poradnik-dla-rodzicow-dzieci-z-alergia-pokarmowa-i-atopowym-zapaleniem-skory-0216.pdf Znajdziesz to pod hasłem Produkty zawierające najsilniejsze alergeny.