Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fryzjerka787878787656

temat fryzjerski :D

Polecane posty

jestem byłą fryzjerką, ale możecie walić śmiało i pytać o coś związanego z włosami tymi na głowie of kors :D

łupieżowcem :P

Gość halllo ?O
Moje pytanie : czemu zdecydowana większość fryzjerek jak się WYRAŹNIE powie do nich, że chce, by np. podcięły włosy o 2 cm podcinają 3 razy tyle, bo " zniszczone były przecież " :O ?

Gość mojamojamojamojamoja
jak tam twoje dzieci i maz,,,klamczucho mialas byc moja pudernico

Gość pytajpytajpytaj
zapytaj czy ja mam cos z tego..

to zależy od tego czy faktycznie były zniszczone czy nie....bo już Ci wyjaśniam to błędne koło. dajmy na to masz włosy do łopatek ale na 5 cm są one zniszczone i porozdwajane...i to działa tak samo jak z paznokciami, jak masz paznokieć rozdwojony to musisz go wypiłować albo obciąć bo dalej pęknie i się rozwarstwi..tak samo jest z włosem, jak go będziesz raz na pół roku podcinać o 1 cm to ona i tak się będą wyruszać... miałam sporo takich kobitek które np zapuszczały włosy 3 lata podcinały je o 1 cm rocznie i się dziwiły że one są od 3 lat podobnej długości... ogólnie ja byłam znana z tego, ze mi się powiedziało 1 cm to było 1 cm chyba że w przypadkach właśnie takich jak opowiedziałam teraz, ale wszystko było uzgadniane z klientem, bez zgody klienta nigdy nie obcięła bym więcej po pierwsze : lubię długie włosy, po drugie wiem co to znaczy zapuszczać :D więc reasumując... też nie wiem czemu te zjebane fryzjerki obcinają po 10 cm końcówki :D

aha..no i fryzjerzy wyraźniej widzą, że włosy są zniszczone.. :)

To ja mam pytanie. Mam bardzo nudną fryzurę proste, długie za łopatki włosy, twarz lekko kwadratowa. Czy masz jakiś pomysł na fryzurę? Wiem pytanie banalne ale... A i kolor naturalny.

no pytanie banalne... :] nie da się doradzić fryzury na podstawie informacji zawartych w poście na forum :) jedyne co mogę Ci powiedzieć to musisz dążyć do zaokrąglenia fryzury...najlepiej trochę wycieniować jak masz sporo włosów... albo strzelić jakąś awangardę na głowie jak lubisz takie coś i praca Ci pozwala nosić bujne fryzury.. nie będzie nudno. przy kwadratowej twarzy ważne by było coś jakiś pazurek..jakaś grzywka cos co zaokrągli twarz..

Gość halllo ?O
Ok, dzięki za wyczerpującą wypowiedź :D Widzę, że jesteś jedną z tych normalnych fryzjerek ;)

Dzięki za odpowiedź. Wiesz mogę tylko po poście bo z wiadomych względów zdjęcia nie wrzucę.

tez tka uważam i nie rozumiem czemu połowa fryzjerek obcina na jedno kopyto i obcina po 10 cm... :/ może zazdroszczą... :] he he

Gość biriboomba
Ja też mam pytanie. Mam cienkie włosy, które strasznie się elektryzują. Tydzień temu byłam u fryzjera i skrócił mi o połowę i dalej to samo. Czym dobrze nawilżyc włosy?? Dodam, że odstawiłam odżywki z silikonami, bo je obciążały i potęgowały problem, teraz mam naftę kometyczą, tez nie działa, a myję włosy szamponem dla dzieci i co parę dni używam maski wax. Myślałam, że po ścięciu włosy będą lepsze, ale niestety dalej, cienkie przyklapnięte i elektryzujące się.

jak Ci się elektryzują to najlepiej używaj pianki do włosów, ja mam podobny problem.. oczywiście lekkiej odżywki na włosy skoro są przyklapnięte to broń boże nie używaj tego co je obciąży... tylko odzywka do codziennego stosowania... a jeśli Ci się elektryzują to nalej sobie kapkę dosłownie odrobinkę odzywki na rękę rozsmaruj tk jak krem do rąk i wetrzyj delikatnie we włosy oczywiście już suche włosy... ja tak nawet robiłam z balsamem do ciała :) powód elektryzowania się jest zapewne tego, że jest zima i jest suche powietrze, ogrzewanie w domu itp.. więc działaj z wcieraniem odżywki, możesz kupić jakieś serum do włosów czy coś na suche już i czekaj do wiosny bo w zimę mi tez się elektryzują zawsze :)