Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myszorek24

"wywołane" bliżniaki

Polecane posty

witam :D znalazłam w internecie stronke co zrobić żeby mieć bliżniaki i tam było : - zmień strefe czasową - brać kwas foliowy i jod w tabletkach 2 mies. przed poczęciem - brać tabletki antykoncepcyjne i je odstwić skonsultowałam sie jeszcze z ginekologiem czy jest jakas szansa a on powiedziała ze tak coś mi tam wyliczył i powiedziała date kiedy najlepiej począć dziecko :) więc zrobiłam takjak wyżej napisane brałam tabletki i zarezerwowałam sobie wycieczke do australi w sierpniu a teraz czekam na moje dwie pociechy które mają sie urodzić w kwietniu ale pewnie zawitaja troche wcześniej :D pisze na tym forum bo sie zastanawiam czy któraś z was tez była jest w takiej sytuacji ze "wywołała" sobie blizniaki :)

Gość SZANSE SA ALE TO NIE JEST POWI
EDZIANE ZE BEDE ZDARZA SIE ALE NIE CZESTO

Gość amelkaaaa
ja bralam tak za pierwszym razem byla córka po dwóch latach okazalo sie tez ze zamiast blizniakow jest synek kolezanka tez tak prubowala i nie udalo sie to sie zdarza jak ktos napisalal ale rzadko

Gość rumianek dzbanek
:D No nie uwierzę, że według daty wyliczonej przez ginekologa powstały bliźniaki. No ale jak chciałaś i marzenie się spełniło, to tylko pogratulować strzału w 10 ;)

Gość rumianek dzbanek
Równie dobrze można by było zegarek przestawić ;) chyba? :P

Gość WhiteApple87
a jak dlugo bralas tabletki i kiedy odstawilas? na ile przed staraniami o ciaze?

Gość jagodowa jagoda
terz bedzie coraz wiecej blizniakoe sie rodzicow poprzez IVF czy IUI bo coraz wiecej ludzi ma problemy z nieplodnoscia juz co 5 para

Gość fgygyug
Po pierwsze, po cholerę? Jedno na wszelki wypadek a może że tak zabawniej? Po drugie, co to za idiotyczne manipulacje, w szczególności te z hormonami w środkach antykoncepcyjnych. Doprawdy, niektórzy nie powinni mieć dzieci bo wyraźnie nie dojrzeli. Mam nadzieję, autorko tematu, że długo nie zajdziesz w ciążę, prznajmniej póki nie dojrzejesz.

tabletki antykoncepcjne biore odkąd pamietam odstawiłam ok4 dni przed staraniami ale nie pamietam dokładnie a kwas foliowy i jod brałam 2 mies przed staraniami i brałam do 2 dni po staraniach chyba jakoś tak

Gość WhiteApple87
aha dzieki za odpowiedz. i gratulacje oczywiscie :)) tez chcialabym miec blizniaki ale nie biore tabletek. we wrzesniu lece do turcji tylko nie wiem czy nie jest za malo czasu zeby teraz zaczac brac tabletki :P

Gość nie no hahha
WhiteApple87 a po co chcesz brac tabletki ? skoro sie staracie hmmmm myslisz ze blizniaki bedziesz miec hahahahaahhahahaaha:O

Gość paranormalna26
Co ty za bzdury piszesz autorko? Jak odstawiasz tabletkiw trakcie brania opakowania to się możesz jedynie zaburzeń hormonalnych nabawić a nie ciąży! Jak chcesz w nią zajść jak tabletki hamują owulację i usypiają jajniki?

ja mam szanse na blizniaki hehehe kolezanka 3 lata temu nam przepowedziala ze bedzie sie leczyc i miala racje staramy sie 4 rok niedlugo podchodze na stymulowanym cyklu do iui bo tak jestesmy bez szans na ciaze

mi z odstawienia tabletek blizniaki nie wyszly. Kiedys tez mialam hopla na punkcie blizniat, ale dzis dziekuje Bogu, ze jednak nie wyszlo, bo z jednym mam urwanie glowy a jakbym miala x2 to chyba bym zawitala w szpitalu dla psychicznie chorych:D

Gość stuku_puku
fgygyug masz rację, ja też się załamałam tą wypowiedzią... mam nadzieję, że te bliźnięta to dziewczynki, bo autorka wyraźnie nie doczytała o wpływie żeńskich hormonów na męskie płody i o tym ile po odstawieniu hormonów trzeba się wstrzymać z zajściem w ciążę. nie wspomnę o powikłaniach ciąży bliźniaczej. a to wszystko na własne życzenie autorki- bo to pewnie szpanersko mieć bliżnięta, wszyscy się tak fajnie patrzą na wózek z dwójką dzieci, a jeszcze jak by były takie same to już wogóle....ah i oh...

jesteście chore forum jest po to zeby sie nawzajem krytykowac czy wspierac. pytałam co o tym myślicie? czy jest ktoś w takiej samej sytuacji ? ;/

Gość mlk
autorko a twoje bliźniaki to są jedno czy dwujajowe?

Gość fgygyug
W czym wspierać? W głupocie? Przed zajściem w ciążę pilnowałam się bardzo żeby nie było to zbyt wczesne w stosunku do odstawienia tabletek, ze względu na dobro dziecka. A tu celowo wymyślać coś odwrotnego? Gdy czytam to zastanawiam się nad stanem umysłowym czy emocjonalnym autorki tematu i naprawdę uważam że kwestię dziecka powinna sobie porządnie przemyśleć a póki co, kupić pluszaka (a nawet dwa, niechby nawet w takich samych ubrankach). Stuku_puku, dziękuję za twoją pozytywną uwagę bo trochę głupio było mi krytykować ale przecież naprawdę te spojrzenie na dziecko jest postawione na głowie.

no chyba raczej dwujajowe, na jednojajowe żadne takie "sztuczki" nie mają siły zadziałać ;)

Gość mlk
no właśnie dlatego pytam. Bo moze autorka uznała że i na jednojajowe bliźniaki takie sposoby działają. ale widze że autorka się zmyła więc się nie dowiem.

Gość ergrg
najprostszy sposob na bliznieta to in vitro i chyba nawet tanszy niz wyjazd do australii :D gratuluje ciazy i ciesz sie ciaza bo ptem bedzie ciezko. wiem o czym mowie bo mam bliznieta.

wiesz, ja jestem w ciąży z bliźniakami pomimo tego że ani u mnie w rodzinie nie bylo nigdy bliźniaków ani w rodzinie męża. Strefy czasowej nie zmieniłam, kwasu foliowego i jodu nie zażywałam. Tabletki anty owszem przestałam brać (4 miesiące przed ciąża) ale moja ginekolog i ginekolog- przyjaciel rodziny stwierdzili że tabletki nie mają żadnego wpływu na ciąże mnogą. Nawet te które odstawiane są chwile przed...

Ja tez nie mamblizniat w rodzinie i nigdy nie mialam nie bralam pigulek juz 1,5 roku przed zajsciem w ciaze nie bralam kwasu foliowego bo mialam zakaz od ginekologa(pol roku wczesniej mialam ciaze zasniadowa i po takiej ciazy nie wolno brac folianow) nie zmienialam strefy czasowej a chlopcy maja teraz 4 miesiace:D to bylo pelne zaskoczenie!

ergrg- nie myslalam ze bedzie az tak pod gorke;) a co do szpanerstwa z blizniakami to gapienie sie ludzi jest zenujace i te teksty"o boze" az raz nie wytrzymalam i powiedzialam Ze boga to przy tym nie bylo napewno:D ludzie sa nienormalni naprawde.lansowac tez sie nie ma z czym bo tak naprawde dla blizniat jest malo szpanerskich gadzetow np wozek to jest albo czolg albo tramwaj masakra!

przepraszam cię WhiteApple87 tabletki antykoncepcyjne przestałam brac w czerwcu a w sierpniu zaczełam sie starac bliżniaki sa dwujajowe

Gość tez bym chciałaaa
macie jeszcze jakieś sposoby zwiększające szanse na ciąże mnogę?

Gość dididitku
stymulacja cylku, wtedy jest wiecej jajeczek...

Gość tez bym chciałaaa
clo?clostilbegyt ?ale bez recepty sie nie dostanie, poza tym bez monitoringu troche strach, a legalnie lekarz chyba sie nie podejmie takij stymulacji, czy może podejmie?