Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aagutka

nowy york co warto zobaczyć?

Polecane posty

O! to super, polecam hotel Bellagio. Na przeciwko fajne centrum hollywood planet wszedzie blisko i te pokazy fontann. Ja w przyszłym roku mam nadzieje, ze uda mi sie pojechać do stanów i zobaczyć wlasnie NY (z wycieczką) i ponownie LV (moze tm razem uda mi sie kogos namowić bo faktycznie tam należy się wyszaleć)

Gość gytdyt
czemu Miami cie rozczarowało?

Gość aagutka
wyniosłam obraz Miami z telewizji a tam nie czułam tej aury ,miałam idealne wyobrażenie letniego wypoczynku beztroski ,wydawało mi się wszystko to takie nijakie ,chyba wolę pierwszy lepszy deptak w Hiszpanii ,który tętni życiem hałasem i radością jedyna rzecz to kluby i dyskoteki ,do zwiedzania też tam są ograniczane możliwości ale to moja subiektywna ocena zastrzegam

Gość gdytutuu
pytam bo ja tam imprezowałam dzień i noc, palmy, laski wiecznie w szortach super ciuchy opaleni faceci drinki i balangi nad basenem, ale bylam ze znajomymi to moze dlatego

Gość aagutka
zakupy mnie nie rozczarowały :-) to fakt i tak jak piszesz fajnie pojechać ze znajomymi ,samemu niewypał ,dlatego drugi raz nie popełnię tego błędu i do LA jadę ze znajomymi może będzie lepiej

No, zakupy w US to raj :D Miami też kiedyś planuje - moje marzenie to przejechać się po KEy WEst wypozyczonym kabrio, wśród palm - jak na "Gliniarzu z Beverly Hills" . Do tego znaleźć studio tatuażu Miami Ink i chociaż żeby mi Nunez tam kropkę zrobił :D :D :D

Gość turystka---
jutro lece do NY i napiszcie co warto tam kupic?

Gość aagutka
byłam ale Nunez nie było :-( ,dlatego pewnie stchórzyłam ha ha ha a Key West super ,tylko o kabriolecie to ja blondynka nie pomyślałam

Gość aagutka
Turystko to ja czekam aż wrócisz i opiszesz jak był bardzo proszę nie wiem czego potrzebujesz ,ja w US stawiam na szmatki ,i elekroniczne gadżety fajne ciuchy po bardzo rozsądnych cenach

Turystka, ale o jakie zakupy Tobie chodzi? Aagutka a do Miami Ink pełno ludzi tak sobie wchodzi żeby tylko ich zobaczyć? Jak by nie było mojego Nuneza to bym chodziła tam codziennie i im głowę zawracała :D

Gość turystka---
myslalam o jeansach, torebkach, jakas ciekawa bizuterie markowe i nie za drogie :)

Gość aagutka
wiesz co ja byłam 2 lata temu i mogłam zapisać się na wykonanie tatuażu ostatniego dnia a byłam tam 3 tyg więc szału jako takiego nie było , a może miałam fuksa?

Gość aagutka
Turystko tego typu rzeczy masa jest ,ja lubię guess ,cc,będziesz zadowolona podono jest fajny outlet Premum na obrzeżach NY ,dojeżdz bezpośredni autobus wchodziłam na stronkę tez chcę tam pojechać

Gość aagutka
pariss a abercrombie & fitch? victoria secret? oj fantazja mnie ponosi ,już mogłabym też jutro jechać

Jeansy ja kupuję Levisy bo dobrze mi leżą w większości. Podobają mi się też Guessy ale żadne na mnie nie leżą tak jak bym chciała. Biżuterię możesz kupić w Macys. Ostatnio kupiłam sobie super zegarek z Michaela Korsa. Poza tym chyba ze 3 przywiozłam na zamówienie koleżankom z pracy. W Macys jest taka karta zniżkowa 10% jak pokażesz im paszport. Wtedy dostajesz pierwszego dnia taką kartę i za każdym razem jak coś tam kupisz to masz zniżkę. Ta karta jest ważna miesiąc. Poza tym pytaj o zniżki bo czasem panie ktore sprzedaja sa tak mile, ze daja jeszcze wieksza znizke niz te 10 %.

Gość aagutka
ja jeszcze wracam z co najmniej 4 parami okularów też mają super ceny w porównaniu do Polski ja lubię biżuterię Judith Ripka , orginalna

Abercrombie to nie moj styl :) a na Victorię nigdy juz nie mam czasu przymierzać, zawsze coś innego jest fajniejsze i muszę wybierać, ale moje koleżanki stamtąd wszystkie lubią VS.

Mi sie tylko raz udało wybrać fajne okulary bo zawsze coś mi nie pasuje, ale ten problem mam wszędzie i zawsze. Turystko zazdroszczę Tobie. Zjedz za mnie kilka donatów w dunkin donuts i kilka precelków z Wetzel Pretzel jesli sa w NY :D I pyszne pancake w IHOP - maja tez pyszne brownie...... Ja musze czekać 1,5 roku:(

ja jeszcze polece time square noca, widok manhattanu z brooklynu lub od strony new jersey tez noca, hard rock cafe na time square jesli ktos lubi rock i museum figur z wosku madame tussauds tez na time square, chyba ze ktos juz byl w museum madame tussauds w innym miejscu. w okolicy 34 street na brodway jest macys, ulice obok mall, i w obrebie kilku ulic jest gap, old navy, vs, forever21 itp. osobiscie akurat nie przepadam za tym mall-em przy 34. wole np. roosevelt mall w garden city na long island, wiecej sklepow w jednym miejscu po prostu. tak samo w lato mozna sie wybrac na plaze. plaza i park rozrywki na coney island na dolnym brooklynie albo np. long beach na long island (osobiscie wole ten na long beach bo jest parking i jakos mniej tloczne te plaze mi sie wydaja troche, ale jak metrem to latwiej na dolny brooklyn). tanie ceny elektronicznych sprzetow (glownie chyba aparaty ale trzeba sprawdzic na ich stronach) to w moge polecic b&h i adorama - obydwa na manhattanie, ale warto sprawdzic na ich stronach. udanego wyjazdu

a jeszcze jak ktos lubi parki rozrywki to six flags w new jersey. tyle ze kolejki sa dlugie, zwlaszcza w weekend i swieta, bardziej sie oplaca jechac w tygodniu. kingda ka krotka przejazdzka ale zoladek mialam gdzies w gardle ;)

Gość turystka----
ok. zjem za ciebie pare donatow :)

Gość turystka----
w Nowym Jorku bylam i wszystko zobaczylam :9 warto pojechac, zwiedzac i zakupy porobic, normalnie szalenstwo :) donatow tez sie najadlam :)

Fajnie, że wyjazd się udał :) Gdzie nocowałaś? Gdzie robiłaś zakupy? i co widziałaś? poopowiadaj trochę.

Gość turystka----
nocowalam w hotelu w dzielnicy Queens (chyba dobrze napisalam), mielismy tez sniadanie, ktore w ogole mi nie smakowalo. Wszystko na slodko. :( Za to pyszna herbata i kawa capuccino. :) a juz najlepsze dunkins donuty, pycha ... zakupy robilam w outlet garden w New Jersey. bylo duzo przecen zimowych ale i nie tylko, sama kupilam sobie dzinsy takie jakie chcialam, pasuje idelanie, marka LEE. bylismy tez w macys, byly fajne torebki, kupilam sobie trzy :) marki Goes i Tommy Hilfiger zakupy byly tez w forever 21, tam mielismy te karte na 10 % znizki. ludzi masa, przewaznie tursci i wszystko na zakupach, zwiedzilam duzo, brooklyn bridge, manhattan bridge, Word Trade Center, oczywiscie byle. Empire State Building itd.Nowy Jork noca Times Square, Brodway i przejazdzke pa miescie autobusami Sightseeing. a do hotelu albo w druga strone do miasta juz metrem. Caly czas trzeba bylo szukac SUBWAY, ktory w miescie masz na kazdym kroku. miasto ma swoja atmosfere. ale w malych sklepikach gdzie chcielismy pare drobnych pamiatek kupic oszukali nas na iok. 3 dolary. Niby nieduzo ale trzeba uwazac. Pozniej na ulicy kupilam sobie Hot Doga i tam chcial mnie znow oszukac na 10 dolarow. A wiec trzeba uwazac! zeby nie na wieksze sumy! W wiekszych domach towarowych jest ok. Mysla, ze jak obcokrajowcy to sie na niczym nie znaja :( Jak sobie jeszcze cos przypomne to dopisze.!

A nie mówiłam, że donaty w Dunkin donuts są najlepsze?;) Ostatnio rozmawiałam z moim nauczycielem od angielskiego i powiedział, ze też mu brakuje tej sieci w Polsce. Dużo zobaczyłaś, zazdroszczę ;) Nigdy nie widziałam w Stanach spodni Lee a też chciałabym mieć. Z guessa też mam jedną fajną torebeczkę a od Tommiego H. jestem uzależniona :p Ździwiona jestem że próbowali Was oszukać, mi nigdy przenigdy się to nie zdarzyło ani w Chicago ani w Las Vegas. Zbieram w takim razie na ten New York New York....zawsze mi się marzyło być tam w Sylwestra na Times Square i odśpiewać z Sinatrą NY http://www.youtube.com/watch?v=lvMDJ72TsG0 Fakt, Amerykanie są dosc specyficzni i myślą, że to oni wszystko wiedzą, wielu rzeczom się dziwią, są pewni siebie. jednak robienie zakupów w sieciówkach to przyjemność. Mają miłą obsługę. Raz tylko w macys mi się zdarzyła nieprzyjemna sytuacja.

Gość turystka----
zapomnialabym ze bylam tez w sklepie Victoria Secret :) sliczne szmatki ale i drogie :(