Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudo_0987

Jak czyścić butelki?

Polecane posty

Gość pseudo_0987

Czy będzie bezpiecznie dla zdrowia dziecka jeżeli będe myła butelki w płynie do naczyć czy może jest jakiś specjalny, "delikatniejszy" preparat do mycia butelek?

Gość bonnitta
Będziesz musiała wielokrotnie płukać. Szczotka i parzenie się sprawdza.

Gość chyba zwariuje z niewyspania
ja myje zwyklym plynem ale plucze i plucze i plucze... :D do butelek mam oddzielna gabke.Co jakis czas sterylizuje ale juz coraz rzadziej. Na jakims topiku wyczytalam, ze dziewczyny uzywaja plynu do naczyn z rossmanna- jest podobno bezzapachowy, domol chyba sie nazywa o ile sie nie myle

Gość mama na etacie
no nie wiem czy wystarczy w mleku jest tluszcz szczegolnie w mleku kobiecym i zostawia osad niestety.Sa plyny do niemowlecych butelek np NUK a ja kupilam plyn DOMOL EKO z rossmana i jest rewelacyjny nie ma zapachu i nie pieni sie tak mocno jak normalne plyny.Potem sterylizuje ale tylko raz dziennie.Mam wczesniaka w domu wiec staram sie dbac ale nie przesadzac.

mylam normalnie plynem do mycia naczyn, jak dzieci mialy kilka m-cy to butelki wedrowaly do zmywarki; nie sterylizowalam;

Gość mamamamamama00
zwykłym ludwikiem albo fairy.

Gość mama na etacie
no mnie przeszkadza zapach po fairy jak uzywalam nakladek do karmienia piersia to mylam je mydlem i strasznie lapaly zapach i tak samo smoczki silikonowe.Domol przebil wszystko:) teraz uzywam go do zmywania wszystkiego a do butelek mam oczywiscie osobna gabke:)