Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneczka2010

moje 14 miesięczne dziecko dużo pije

Polecane posty

Gość aneczka2010

moja córa potrafi przez cały dzień wypic nawet 4 butle picia,czy ktoś miał taką sytuację?

Gość Ganta
Alkoholiczka.

Gość aneczka2010
zabawne,ale pytam serio

Gość Ganta
Alkoholiczka, serio odpowiadam. Nie szukaj problemu tam, gdzie go nie ma. Lubi pić, to nic złego. Ważne, żeby piła zdrowe rzeczy. Nerki pracują, oczyszczają się. Organizm jest zdrowszy.

Gość hjgj
może to objaw cukrzycy?

Gość aneczka2010
soki owocowe najczęściej,czasem herbatka dla dzieci

słodzone? Jak tak to źle, jak nie to może być - jeśli to takie gęste soki to rozcieńczaj z wodą - herbatki niesłodzone ok - ale jak pisano wyżej - badanie pod kierunkiem cukru możesz zrobić, choć mój młody też lubiał pić dużo - ważne żeby to zdrowe było i nie zapychało. Jeśli je normalnie posiłki to OK

mój mały tez ma 14 a właściwie dziś 15 skończył i wypija 3-5 butelek picia na dobe :) głównie herbatki owocowe, ale też soki rozcieńczane z woda i sama wode :) widać dzieci w tym wieku lubią pić a poza tym jest sezon grzewczy więc w domu sucho i pić się chce popatrz po sobie na bank pijesz teraz więcej niz np we wrześniu czy październiku :)

Gość a do tego sporo siusia?
bo jak nie i dużo śpi to sprawdź poziom cukru, u dziecka moich znajomych takie nadmierne pragnienie to był poczatek cukrzycy :(

nie martw się, mój też bardzo dużo pije, około 2 litry dziennie. i jeszcze więcej siusia, pieluchy do zmiany po max godzinie. i jest zdrowy. dziecko powinno wypić około 100 ml na 1 kg masy ciała. postaraj się dawać coś zdrowego. mój pije kompoty albo domowe soki, wode, rumianek.

Gość Autorko nie ma w tym nic
dziwnego zwłaszcza że już 12 miesięczne dziecko powinno wypić litr płynów dziennie co jest czasem jednak ciężkie do spełnienia (tak powiedział mi lekarz) a moja 12 miesięczna córcia wypija 1,5 litra albo lekko więcej. Wypija 4 lub 5 butelek po 300 ml

Gość Autorko nie ma w tym nic
Moja pije wodę mineralną (owocową) Hipp rozcieńczoną pół na pół ze zwykłą wodą przegotowaną bo samej wody niestety nie tknie.

Gość Ja też podaję wody Hipp ale
jak pytałam koleżanki w pl czy mają te wody to mówi że pierwsze słyszy a to super sprawa bo są bez cukru i już odpowiednio rozcieńczone naturalny sok plus woda mienralna .

Gość olkaaaaaaaaaaaaaaaaaaa12345678
a co to znaczy 4 butle picia? jaka objetos maja te butle?

Gość olkaaaaaaaaaaaaaaaaaaa12345678
objętość*

Gość ffftgnyjjtgre
moje dziecko 11 miesieczne wypia maxymalnie 600 ml na dzien (czyli 3 butle mleka i jedna butla herbatki) a wazy z 10 kilo :O jakim cudem mialoby wipic 2 litry płynów? pozatym jest zupka słoiczkowa,i zaleznie albo mus owocowy maly,albo maly jogurt.

Gość Mój synek wypija
5 butli po 300 ml i w tym są dwa mleka i trzy herbatki owocowe (syn ma 11 miesięcy). Dodatkowo zjada soczyste owoce takie jak kiwi czy kawałek pomarańczy. U nas w domku temp sięga 24 stopni w największym pokoju (dziennym) więc napewno to też ma wpływ poza tym on wogóle teraz więcej pije a mniej jada ale to normalne dla tego okresu jak powiedziała mi pediatra, powiedziała tez że taka ilość płynów to bardzo dobrze a jak maluch pije sporo mniej to trzeba dawac więcej soczystych owoców, warzyw i więcej wody w posiłkach w postaci sosów na przykład.

Gość kjfjncvjdfh
moja waży 9,5 kg i wypija litr a czasem więcej.

Gość kjfjncvjdfh
ma 12 miesięcy:)