Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniaaa88

czy któraś z was zmieniala mleko Enfamil 1 na Hipp 2???

Polecane posty

Gość moniaaa88

czy kontynuowała po 6-tym miesiacu Enfamil 2.?

Ja próbowałam zmienić ale juz na "dwójce" - z Enfamil 2 na HIPP Combiotic 2 - ale nie przeszło. Synek nie chcial tego pić - upijał z 20 - 30 ml i odpychał butelkę. Sama też czułam podczas robienia tego mleka, ze juz w zapachu i w konsystencji jest zupełnie inne niz Enfamil. Nie pasowało mi też to, ze do rozpuszczenia HIPPa potrzebna jest cieplejsza woda (chyba 40oC), a Enfamil można rozpuszczać nawet w wodzie o pokojowej temperaturze, co mi pasuje gdy muszę mu zrobić mlekao jak jestem poza domem, a nie mam możliwości podgrzania wody. Poza tym jak synek nie chciał pić HIPPa, to zaczęłam mu je podawać z kaszką bezmleczna, ale z HIPPem zawsze mi sie robiły kluchy w jaszczem a z Enfamilem nie. A dlaczego chcesz zmieniać? Jeśli dziecko dobrze pije i nic mu nie jest to nie ma sensu zmieniać. Ja testowałam HIPPa tylko dlatego, ze wziełam udział w programie HIPPa i dostałam 3 puszki za darmo do testowania, więc pomyślałam, ze mogę spróbować skoro to mleko jest takie ekologiczne. Ale, ze u maly nie zaakceptował, to zostaliśmy przy Enfamilu.

Gość Ja u swojej córci od początku
kupuję Hipp i jest do niego przyzwyczajona. Mnie nigdy nie robią się grudki ale ja zawsze przygotowuję mleko na wodzie o 40 stopniach tak jak pisze w na pudełku i nie przyszłoby mi do głowy podawać letniej czyli prawie zimnej wody bo moje dziecko nawet by takiego chłodnego nie wypiło. nie mieszkam w pl ale tu to mleko uchodzi za najzdrowsze tyle że jak dzieciak od początku pił jakieś inne to faktycznie smak może jak w każdym innym mleku sie różnić i przeszkadzać. Hipp ma najbardziej mleczny zapach i smak od wszystkich pozostłych bo bardziej naturalny . Uważam jednak że jak dziecku nie smakuje to nie ma sensu zmieniać bo maluchy bardzo szybko przyzwyczjają się do smaków które serwowało im sie na początku.

Gość moniaaa88
niedługo przejdziemy na mleko "dwójkę" i chyba rzeczywiście zostaniemy przy Enfamilu. Ja chciałam spróbować HIPP ze względu na cenę puszki i na pochlebne opinie koleżanek. Ale skoro mojemu dziecku pasuje Enfamil, to nie będę na nim oszczędzać.

Gość moniaaa88
aaaa i jeszcze jedno - hipp 2 jest do 10 mc-ca a od 10 m-ca jest hipp 3. Enfamil 2. jest zdaje się do 12 m-ca. czy dziecko 6 m ma takie same potrzeby żywieniowe co dziecko 12 m? oczywiście mam na myśli sklad mleka

Gość fghhjuytg
Ja zmieniałam mleko mieszając np 1/3 nowego i 2/3 starego... a potem pół na pół... aż zmieniłam całkowicie... smak wtedy nie jest tak wyraźnie zmieniony dla dziecka :) Mojej chciałam dać Hipp 2, ale stanęło na Bebilonie. Najbardziej jej smakuje.

Gość fghhjuytg
Ja zmieniałam mleko mieszając np 1/3 nowego i 2/3 starego... a potem pół na pół... aż zmieniłam całkowicie... smak wtedy nie jest tak wyraźnie zmieniony dla dziecka :) Mojej chciałam dać Hipp 2, ale stanęło na Bebilonie. Najbardziej jej smakuje.

Gość moniaaa88
mam kilka próbek różnych mlek ("dwójek"), czy mogę małemu dawać raz np. hipp, raz bebilon, raz bebiko i obserwować, które mu podchodzi? w jakich odstępac h czasu podawać różne mleka?

moja się przyzwyczaiła do enfamil , w grudniu skończyła 3 latka i dalej chce te mleko pić po kolacji, kupiłam jej bebiko ze wzgledu na niższą cenę , ale gdzie tam ! Powiedziała że to mleko jest oszukane i wstrętne i ona chce swoje .

my przeszliśmy z Enfamilu na Bebiko bez żadnych problemów - zrobiłam, podałam, wypił ze smakiem :)

Gość moniaaa88
up :))