Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnostyczka 555

Nie będę chrzciła dziecka- jak byście zareagowali?

Polecane posty

Gość jestem z toba autorko
jestem z toba autorko, mam nadzieje, ze nie zwracasz uwagi na te glupoty, ktore tu ludzie wypisuja. rob to, co uwazasz za wlasciwe i nie przejmuj sie tym, co mowia inni. na pewno ciotki i sasiadki beda gadac, jesli jestes z malego miasteczka, ale co im do tego? to twoje dziecko i twoje prawo do wychowywania zgodnego z wlasnymi przekonaniami. nie chrzcij dziecka dla zasady, bo wszyscy tak robia - jak ktos bedzie skakal w ogien, to tez skoczysz, bo inni beda komentowac? no nie, dlatego nie baw sie w chrzest, jak dziecko podrosnie i bedzie chcialo dolaczyc do jakiegos kosciola, to wtedy to zrobi, bez problemu. jak nie, to przynajmniej nie bedzie mialo do ciebie pretensji ze jestes zaklamana, bo wcielilas je do wspolnoty, ktora sama krytykujesz i podwazasz jej zasady funkcjonowania

Gość marcia9651
masz zupełną rację,jeśli muzułmanie,buddyści czy wyznawcy innych religii nie chrzczą dzieci i jest to tolerowane to dlaczego twoja decyzja ma nie być.ja tak samo jak ty jestem ochrzczona i w dzieciństwie i młodości byłam zmuszana żeby chodzić do kościoła ale swojemu dziecku tego nie zrobię.jak dorośnie i uzna że chce być katolikiem to przecież w każdej chwili może być ochrzczony.trzymaj się...