Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anitkaaa9900

Czy poswiecic sie dla tesciowej?!Nienawidze jej!

Polecane posty

Gość fanka anka
a co mówią lekarze??? jest szansa że będzie sama chodziła???

Gość xzx
pomysl ze sprzedaza domu jest ok..., tylko twoja mamusia chyba nie kumata zbytnio bo w przeciwnym razie wiedzialaby ze teraz sprzedac dom to wyczyn graniczacy z cudem...zanim do tego dojdzie moga uplynac lata..wiec podziekuj madreh mamusi za tak przemyslany pomysl...Boze,....

Gość aadinka11
Twoja mama mądra kobieto, a Ty się nie poddawaj to Twoje życie :) Jak sobie wychowali córkę tak mają, Ty im nie musisz udowadniać, że ejsteś godna ich syna itp... bzdura (tak mi się pomyślało, że mogą użyć takiego argumentu) no zatem rozmawiaj ale stanowczo na początku powiedz, że Ty odpadasz i koniec. Trzymam za Ciebie kciuki

Gość anitkaaa9900
Dom teściów jest na teściów.. Był ten temat poruszany co z domem, skoro jego siostrze kupują mieszkanie, ale teściowa powiedziala, że nie bedzie wybiegała tak daleko w przyszłośc, i że będzie miala przecież wnuki.. No tak nie wymaga, az takiej ciągłej opieki ale tak: teściu z męzem pracują po 9-10 godzin w firmie budowlanej, ja 8, mieszkamy kawałek od miasta, więc te dojazdy dodatkowo

Gość fanka anka
pytalam czy tesciowa pracowala???? tez jestem ciekawa na czym mialaby polegac Twoja opieka??

Gość anitkaaa9900
Dom teściów jest na teściów.. Był ten temat poruszany co z domem, skoro jego siostrze kupują mieszkanie, ale teściowa powiedziala, że nie bedzie wybiegała tak daleko w przyszłośc, i że będzie miala przecież wnuki.. No tak nie wymaga, az takiej ciągłej opieki ale tak: teściu z męzem pracują po 9-10 godzin w firmie budowlanej, ja 8, mieszkamy kawałek od miasta, więc te dojazdy dodatkowo

Gość Taka jedna Ala
aadinka11 dobrze prawisz - przyszlosci nie przewidzisz i choc zyczymy jak najlepiej to czasem zwiazki sie rozpadaja i potem dziewczyna zostanie z reka w nocniku (tesciowej).

Gość xzx
ja nie z siostra meza jest ok. tez kawal suki, w ogole rodzinka z kosmosu.. jestescie autorko wszyscy siebie warci

Gość fanka anka
pytalam czy tesciowa pracowala???? tez jestem ciekawa na czym mialaby polegac Twoja opieka??

Gość patriotka Gosia
to teraz teściowa powinna zacząć myśleć co z domem bo ta daleka przyszlość szybko przemieściła się w niedaleką:D i powinna dobrze się nad tym zastanowić na kogo może w obecnej sytuacji liczyć a na kogo nie:D

Gość Taka jedna Ala
Nie masz obowiazku nawet sie nad tym zasanawiac, nie daj sie w to wrobic. Swoja droga wspolczuje sytuacji, w ktorej sie znalazlas.

Gość lilililululu
Moja znajoma miała bardzo podobną sytuację ! Zajęła się znienawidzoną BYŁĄ teściową ( po rozwodzie z jej synem on się wyprowadził, a moja znajoma nie miała gdzie pójsc więc poszła do niej i zajmowała się nią w zamian za dach nad głową) , a jej córeczki i synowie ręce umyły. I co się stało? Teściowa była niedołężna i zmarła. Zaraz po tym były mąż tej znajomej sie tam wprowadził, jego dwie siostry i brat zagarnęły wszystko z tego mieszkania, tylko łóżka tam zostały!!! A teraz wielki były mąż marzy o tym aby sie tej mojej znajomej pozbyc z domu! Ale nie może jej wymeldowac więc jej uprzyksza życie żeby sama się wyniosła, ale ona nie na gdzie! Nie dośc że zmieniała pampersy, o życiu towarzyskim mogła zapomniec. Wstawała i w dzień i w noc, to ma teraz tyle z tego że tam jest zameldowana, NIC nie dostała w zamian. Teraz jej były mąż śmieje jej się w twarz i mówi że jej się nic nie należy!!!

Gość anitkaaa9900
No tak.. ale możnabyłoby póki co wynajac opiekunke i szukajac kupca na dom. Przepraszam ze tak malo pisze i nie odpisuje, ale między czasie gituje obiad tu u mamy, po 17 ma przyjechac tez maz

Gość lilililululu
Moja znajoma miała bardzo podobną sytuację ! Zajęła się znienawidzoną BYŁĄ teściową ( po rozwodzie z jej synem on się wyprowadził, a moja znajoma nie miała gdzie pójsc więc poszła do niej i zajmowała się nią w zamian za dach nad głową) , a jej córeczki i synowie ręce umyły. I co się stało? Teściowa była niedołężna i zmarła. Zaraz po tym były mąż tej znajomej sie tam wprowadził, jego dwie siostry i brat zagarnęły wszystko z tego mieszkania, tylko łóżka tam zostały!!! A teraz wielki były mąż marzy o tym aby sie tej mojej znajomej pozbyc z domu! Ale nie może jej wymeldowac więc jej uprzyksza życie żeby sama się wyniosła, ale ona nie na gdzie! Nie dośc że zmieniała pampersy, o życiu towarzyskim mogła zapomniec. Wstawała i w dzień i w noc, to ma teraz tyle z tego że tam jest zameldowana, NIC nie dostała w zamian. Teraz jej były mąż śmieje jej się w twarz i mówi że jej się nic nie należy!!!

Gość lilililululu
sorry dwa razy mi się wkleiło

Gość rewrwtrtewwwtr
pod żadnym pozorem sie nie zgadzaj : -nawet jakbys chciala niej zaplusowac to i tak córeczka bedzie najlepsza -nie daj boże rozwiedziecie sie z mężem i co wtedy?? nie bedziesz miala ani pracy,ani doswiadczenia niczego.

Gość jakaś sciema to jest
kto po zawale jest obłoznie chory i nie wtsaje z łożka, chciazby nei wiem jak był rozległy Mamy XXI wiek, wykonuje sie angioplastykę naczyń (kazdemu!!!!) i człowiek żyje normalnie, fakt musi sie oszczedzać ale na pewno nie na tyle żeby trzeba było non stop z nim przebywać Moja mama jest po zawale, po dwóch angioplastykach, pracuje zawodowo, zyje normalnie Znam jeszcze kilka osób...to samo Ktos tu kogoś wkręca... Moja mam po przyjsciu ze szpitala (po 3 tygodnioach) nawet w łozku już nie leżała)

Gość anitkaaa9900
Tesciowa nie pracowala, tzn tylko dorywczo czasem gdzies w sklepie

Gość fanka anka
a z tesciowa da sie dogadać??? to spytajcie sie jej jak wyobraza sobie przyszłość. Mysle ze sprzedaz domu to dobry pomysl. Ciezko im bedzie kiedys jak juz sie wyprowadzicie ogarnąc dom.

Gość jakaś sciema to jest
a kiedy miała ten zawał???? I co? Lezy w łóżku??? A co mówią lekarze, że ma lezęć a Wy macie koło niej wszystko robić???? Bo wierzyć mi sie nie chce...

Gość anitkaaa9900
Przepraszamm dopiero doczytuje wszytstkie komentrzaze, nie zawał, tylko udar

Gość aadinka11
Dokładnie życzymy jak najlepiej, ale po pierwsze nie każdy życzy dobrze ;) a po drugie... to jest świeży związek... choć są związki, które się rozpadają po 20 i więcej latach. Ja bym nie ryzykowała, a te argumenty czyjeś "że autorka młoda i jeszcze będzie miała czas wrócić na studia" - co to ma być? i chwała jej za to, że młoda i mądra, że się nie dała od razu wciągnąc w opiekę. Wiem jak ciężko o pracę i jak za młodu się nie nabierze doświadczenia to później zostaną marne prace... takie życie- każdy musi dbać przede wszystkim o siebie szczególnie w młodym wieku. Później jest po prostu za późno - takie są dzisiejsze realia świata pracy! Wniosek: nie daj się wykorzystać.

Gość lilililululu
A wielka rodzina twojego męża nie może załatwic opiekunki? Może twój mąż i jego rodzeństwo składaliby się na opiekunkę ( bo tania nie jest) ?

Gość Taka jedna Ala
kobieta nawet w najlepszym zwiazku powinna byc niezalezna finansowo ;)

Gość mylitllepony^^
ja sie zajmowalam 2 lata matka po udarze... caloodobowo powiem ci jedno tragedia- nie rzespane nocy pieluchy fanaberie zywieniowe co 5 min cos innego, noi problem wlasnie z pecherzem siku co 10 min itd oczywisciepo roku zaczela chodzi to juz zapomniala ze siedzialam non stopi jestem wyrodna corka a pozniej jeszce ci nic nie dadzai zostaniesz bez zawodu bez dachu nad glowa itd....

Gość Szka
Do Autorki Moim zdaniem powinniście zatrudnić opiekunka. Nikt nie będzie musiał rezygnować z dotychczasowego życia, opieka będzie solidna, w końcu są osoby do tego przeszkolone Na pensje dla opiekuna możecie składać się wszyscy razem wtedy nie będzie ona tak odczuwalna. Myślę, że to jedyne sensowne wyjście.

Gość lilililululu
Myślę właśnie tak samo :)

Gość anitkaaa9900
mylitllepony^^ Wlaśnie nie chciałabym znaleśc sie w takiej sytuacji, dlatego od razu stanowczo powiedziałam nie, ale wymusili na mnie, abym powiedziala, że się zastanowie, choc od razu powiedzialam, że nie mają na co liczyc

Gość lela***
Moi teściowie też mi wróżą taką przyszłość :-0 Pozostałym dzieciom pokupywali mieszkania w stolicy, a od nas chcą byśmy się do nich przeprowadzili na wieś (ja mam swoje mieszkanie w mieście obok i pracę), pomagali im w gospodarstwie, a na starość nimi opiekowali. I mówią to wsprost, że to nasz (mój!) obowiązek! I jeszcze powinniśmy być wdzięczni za możliwość mieszkania z nimi w starym domu w 2- pokojach :-0 Tesciowa już wymyśla, że jest stara i niebawem umrze (ma 56 lat, męża i jest w pełni sił) :-0 NIE ZGADZAJ SIĘ!! Jesli się zgodzisz staniesz się zgorzkniałą. stłamszoną dziewczyną z pretensjami do męża, losu i całego światą, że dałaś się do tego zmusić.

Gość fanka anka
mysle ze tesc twoj tez niezle wymyslil ty bedziesz sie zajmowala jego zona a on nie bedzie musial za to placic, bo na opiekunke mmusialby wydac troche grosza. Pewnie jego coreczka to zaproponowala