Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anitkaaa9900

Czy poswiecic sie dla tesciowej?!Nienawidze jej!

Polecane posty

Gość anitkaaa9900
Już był wyżej poruszany temat opiekunki, ale też byłby sam problem nei tylko z pieniazkiami ale z dojazdami jej tutaj, bowiem mieszkamy 25 km od miasta, jest to kawalek, wiec trzeba brac tez pod uwage dodatkowe koszty. Lekarz powiedział " trzeba miec nadzieje" eh

Gość dokładnie to samo pomyślałam
eeee tam idiotyczna prowokacja, a łykacie jak pelikany sugerujecie sprzedaż domu, opiekinki ? przecież tak jak pisałam, po zawale nikt nie jest obłożnie chory to raz, dwa: teściowa ma męża i córkę do opieki trzy: mieszkając tam, synowa powinna mieć obowiązki w domu a ona wam ciemnoty wciska, teraz jak skapowała że ludzie nie są tępi i coś wiedzą o zawale od razu zmieniła chorobę na udar..... taaaa jasne masz się opiekować teściową o którą się wykłócasz a nawet nei wiesz na co chora jest

Gość wwrrr
''od ktorej nigdy nic nei dostalam'' Mieszkasz u niej, a to nie jest nic.

Gość anitkaaa9900
lela*** W Zyiu sie na to nei zgadzaj! wiem z wlasnego doswiadczenia, i nejlepiej od razu porusz ten temat ze swoim, że nie zamierzasz tam mieszkac

Gość lela***
Wiesz co? Jesli faktycznie życie/rodzina/mąż itd. zmusiłoby Cię do opieki nad teściową to WYMAGAJ od teścia, siostry męża by Ci0 płaci pensję lub płacili za dochodzącą opiekunkę bo inaczej się wykończysz, tak siedząc z nią cały czas. Współczuję Ci bardzo :(

Gość Szka
Przepraszam doczytałam dopiero po dodaniu posta. Idź do pomocy społecznej, jeżeli macie problemy finansowe. Wiem, że tam są opiekunki środowiskowe, podobno trzeba im płacić ale są to znacznie mniejsze kwoty. Są też domy dziennego pobytu dla osób starszych, chorych. Dysponują własnymi środkami transportu. Opłata za nie jest też zależna od dochodów

Gość anitkaaa9900
wwrrr No bo nic nie dostalam a co, do nawet nei przepisany na meza, wszytsko placilismy po pol, i od razu byla mowa, że bedziemy mieskzlai tam tymczasowo. I tak to ja caly czas sprzatalam, bpo ona jezdzila sobie do coreczki, gotowala dla nas i czesto tescia, bo ona nie miala czasu

Gość mylitllepony^^
powiem ci ze ja bym nawet za 5 tysiecy juz nie poszla do takiej pracy wiec zrob wszytsko zeby znalesc inne wyjscie opiekunka to dobre wyjscie jak sie zrzucicie to dacie rade nie musi siedziec24 na dobe wystarczy pomoc w coagu dnia mycie itd a w nocy sie bedziecie zmieniac- zreszta w nocy wiesz pielucha i tak naprawde bez daramatu do rana sie dotrwa.

jeszcze Ci sie nie znudziła ta prowokacja ?

Gość wwrrr
Czyli charytatywnie tam mieszkalas? Trzeba bylo wynajac, ale niech zgadne, nie oplacaloby sie? :)

Gość lela***
Opiekunki (darmowe) przychodzą na 2 godziny dziennie. U nas płaci za nie Urząd Miasta. Przysługują każdemu obywatelowi miasta. Ośrodki opiki dużo kosztują, zabierają z renty/emerytury 80% kasy, resztę powinna dopłacać rodzina. Ale przecież nie pójdzie dobrowolnie do ośrodka osoba, która ma swój dom i ma się nią kto opiekować.

Gość dgdgsdsgdgsdgs
o to sie kloce ze swoim chlopakiem,ze nie pojde na wioche do jego rodzicow!!!!! kloce sie chociaz sa jeszcze zdrowi. reszta poszla udawac wielkomiastowych i zostawili nas z problemem-ale ja mam swoje mieszkanie u rodzicow.

Gość jam oto tu
NIE ZGADZAJ SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE ZGADZAJ SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!! Ma córkę, ma męża więc jakim cholera prawem wogóle wymagają od Ciebie poświęcenia???? "Wątrobaa nie mięso, synowa to nie córka" AMEN!!

Gość zielona_budka:)
Ja bym pomogła tesciowej, fakt moze była zgryźliwa, ale teraz masz szansę pokazac jej, ze mimo wszystko umiesz byc dla niej dobra.. Nigdy jednak bym nie zrezygnowała ze swojego zycia i planów dla niej.. To jest obca osoba, ma córke wiec ma sie kto nia zajac. W ogole dziwne, ze jej corka kazała Tobie sie zajac matka! Co z tego, ze u niej mieszkacie, ale jak sama mowisz placiliscie za wszystko, a poza tym to ona jest jej córka wiec dla mnie to smieszne, ze zwala odpowiedzialnośc na kogoś innego. Dotała kase od niej na mieszkanie, wiec nawet w ramach wdziewcznosci mogłaby sie nie opiekowac .. :O

Gość Szka
mi chodzi o dzienny dom opieki. Rano się przyjeżdża popołudniu wraca do domu. A opłaty warto sprawdzić może się opłacać, bo są uzależnione od dochodów

opiekunke zalatwcie i po problemie, a przy okazji to czy ty planujesz byc zawsze mloda i zdrowa???? moze tez bedziesz potrzebowala łaske od synowej.

Nie daj sobą manipulować . Niech sobie mowia co chcą . Masz swoje życie i możesz sobie o nim decydować. Jak jej córka jest taka madra niech sama wypierdala na wies do matki.. bo jak to wyglada zostawic matke sama na starosc .. :O Niech sie obrazaja itd, masz swoje zycie i juz..

Gość kjhgff
Cała rodzinka się cieszy, że znależli jelenia od czarnej roboty :) a najbardziej pewnie siostrunia:)

Gość Szka
a babcia mojej koleżanki za to że przychodziła do niej opiekunka środowiskowa miała pobierane pieniądze z renty. Moze dużo zależy tutaj od gminy czy miasta

już pisałam że to prowo to raz, a dwa naprawdę wierzycie w to że jej mąż, teść i szwagierka sugerowaliby komuś by w dzisiejszych czasach rzucał pracę i opiekował się osobą chorą ? jeżeli już jest ktoś kto bardziej sie nadaje do tej roli to szwagierka, bo jest córką, ma pod opieką dziecko, więc tak czy siak może zrezygnować z pracy i zajmować się obojgiem sugerowanie by młoda dizewczyna, dopieor zaczynająca pracę miała z niej rezygnować na czas nieokreślony by zajmować się teściową jest po prostu idiotyczny

---> moherowa beretka inaczej sprawa by wygladała,gdyby miała tylko synową i nikogo wiecej do opieki. wtedy ok, ja tez byłabym za tym, by pomogła tesciowej, ale skoro ma córkę to o co chodzi? :O

ale z pracy zawodowej nie rezygnuj, są opiekunki, praca jest najwazniejsza bo to ci daje pieniądze i chlebek. tylko nie palaj taką nienawiscia do tesciowej.

jak dostaniecie opiekunke z OS to bardzo duzo placic nie bedziecie, zalezy jakie tesciowie mają dochody, no i ile godzin tej opieki bedzie w granicach 300-400 zl powinniscie sie zmiescic. a tesciowa jest leząca czy chodzi po mieszkaniu? czasem wystarczy 2-3 godziny dziennie zeby opiekunka zrobila zakupy posprzątala jej pokoj przyządzila posilek.

Gość kdaldja
nie rezygnuje. to bylaby glupota nie z tej ziemi. opiekunka, sprzedaz domu, dyzury z calej rodziny i juz. nie piszesz czy ta kobieta umie isc sama do ubikacji czy umie sama zjesc. a nawet jesli tych rzeczy nie umie to opiekunka i jeszcze raz opiekunka. masz prace, uczylas sie, i teraz chcesz to poswiecic. badz niezalezna i pracuj, a nie siedz na garnuszku u kogos. pomagaj ale nie kosztem siebie. pod zadnym pozorem nie rzucaj dobrej pracy!!!

ludzie, nie widzicie że ten temat to prowokacja ? 5 dorosłych, pracujących osób i nei stać ich na opiekunkę na kilka godzin ? i jedyna opcja to to że synowa rzuci pracę i będzie się dożywotnio zajmować teściówką ?! tia, a autorka tematu na poczatku pomyliła choroby, nawet nei uściśliła w jakim stanie jest teściowa, nie wspomniała kiedy teściowa wróciła ze szpitala i jak do tej pory sią nią opiekowali pół postu opisuje sytuację finansową i ich związek a ani słowa o chorobie i stanie teściowej, jej leczeniu, rehabilitacji

Gość szwagierka niech
sie zaopiekuje a jej mieszkanie wynajac...

od razu sie zorientowałam że prowo bo nikt by nie rezygnował z pracy dla opieki gdy jest tyle osób w rodzinie