Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zababababbaawwy

czym bawią sie wasz 1,5roczne dzieci???????/

Polecane posty

Gość zababababbaawwy

czym bawią sie waszed 1,5roczne dzieci? mają jakies ulubione zabawki?? corka ma duuuzo tego a mam wrazenie ze nic sie jej nie podoba, moze macie jakiesc pomysly co zajmuje dziecko na dluzszy czas?:) macie cos ciekawego?

Gość .P A U L I N A .
moja tez ma 1,5 roku i obecnie zabawki sa tylko na 5 minut. powyrzuca z pudeł i to tyle. Za to bawi sie zupełnie zwyczajnymi przedmiotami codziennego uzytku typu: garnki, miski, łyżki drewnianie ( wsypuje klocki do garnka miesza łyzka i karmi misia albo lale), bawi sie moimi lakierami do paznokci a ze mam ich 96 sztuk to jest co ukladac i przekladac. Rysuje, tzn na razie stawia kreski :) uwielbia awic sie moja bizuterią, uklada ja w pudełeczkach, nosi tez moje torebki i sprawdza co mam w kieszeniach. U nas to róznie czasami zajmie sie tym czasami czyms innym. 2 razy w tygodniu jeździmy do centrum rozrywki na 2 godziny wtedy mała sie wyszaleje i uwielbia jezdzic wielkimi samochodami. 2 razy w tyg tez wpada do nas sasiadka z synkiem albo my idziemy do nich. Mały tez ma 1,5 roku i dzieiciaki sie bawią. Takze staram sie urozmaicac czas dla dziecka i zeby miala kontakt z dziecmi bo na codzien jest z nianią.

Moja córka też coraz mniej interesuje się samymi zabawkami, znacznie bardziej wciągają ją rzeczy codziennego użytku, zwłaszcza jeśli coś podpatrzy u kogoś - np. jeśli widzi że się czeszę, od razu chce grzebień, etc. Ale jeśli chodzi o zabawki - przede wszystkim puzzle drewniane, zarówno takie gdzie się wkłada np. zwierzątka w odpowiednie miejsce, jak i takie normalne, gdzie się układa jakiś obrazek. Uwielbia też kostkę coś jak tutaj: http://sklep.educol.pl/3102-large/kostka-ksztaltow.jpg Tylko nie układa jej jak jest złożona, tylko rozkłada sobie ścianki na podłodze i przypasowuje kształty widząc wszystkie ścianki. Bardzo też lubi bawić się klockami, zwłaszcza jak ktoś układa z nią - zarówno drewnianymi jak i takimi coś a la duplo. Poza tym w ruchu są też zabawki kształtujące motorykę dużą, czyli autko (polecam big bobbiego: http://www.bigtoysusa.com/ProductImages/Big_1303.jpg) albo bujaczek. Lubi też rysować.