Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam_o_rade

luteina w ciązy, tylko przez 2 tygodnie

Polecane posty

Gość pytam_o_rade

witam, nie mam żadnego zagrożenia ciąży, ale ze względu na wczesniejsze nieregularne cykle, lekarka zapisala mi 1 opakowanie luteiny - profilaktycznie. 1 opakowanie starcza na 2 tygodnie, zaczelam dzis brac, jestem w 6 tygodniu ciazy, a wiec w 8 skonczy mi sie lek, czy takie odstawienie nie ma jakis groznych konsekwencji?> czy ktos mial podobna sytuacje, ona uwaza, ze nie, ale mam male obawy

Gość pytam_o_rade
prosze niech ktos sie wypowie, na forum medycznym ktos pisal ze kuracji nie przerywa sie do 14 tyg, dlaczego ja mam brac tylko przez 2 tygodnie, czym grozi odstawienie??

Gość njbklkbu
poronieniem

Gość geeeeeee.......
Nie nakrecaj sie :O Sama piszesz ze nie masz zadnego zagrozenia i przypuszczam ze lekarka ci dla swietego spokoju (twojego;) ) ta lutine przepisala.... bo teraz taka "moda" i jak lekarz nie przepisze czegokolwiek to znaczy ze konowal i koniecznie trzeba go zmienic.

Gość pytam_o_rade
czeme wiec lekarz zalecił taka dawke?? czy nikt nie mial podobnie??

Gość pytam_o_rade
no dobrze, tylko czy jesli ja odstawie po 2 tygodniach to bezpieczne bo inni biora do 16 tygodnia, troche sie martwie

Gość geeeeeee.......
Przeciez pisze wyraznie ze dla swietego spokoju Ci przepisala :P.... zebys sie lepiej poczula, majac swiadomosc ez "o Ciebie dba" :D Nie panikuj, kobieto, zdrowa jestes, zagrozenia nie ma, po co sie upierasz zeby sie prochami szprycowac ??? W dzisiejszych czasach jak juz lekarz na wizycie ze 3 recept nie wypisze to podejrzanie na niego patrzycie :O Wrzuccie na luz i cieszczie sie tym okresem !! :)

Gość geeeeeee.......
Inni biora do 16-go tygodnia bo MAJA ZAGROZENIE !!!! Zrozum kobieto, ze Ty tego lekarstwa nie potrzebujesz WOGOLE !!!

a nie lepiej zapytać jednak lekarza? każda ciąża jest inna. ja napiszę że będzie ok a kolejna osoba że problemy. i co wtedy zrobisz? entliczek pentliczek?

Gość pytam_o_rade
ja nie chciałam tego brać i uwierz mi, że najchetniej bym to odstawiła już dziś, jednak ona sie uprała, bo wczesniej przed zajesciem w ciąże, mialam bardzo nieregularne cykle. Pytam was o rade bo martwie sie jedynie, ze jak za szybko odstawie to moze to zagrozic w jakis sposob ciazy. Jak juz wspomnialam wszyscy pisza ze jak juz zaczeli to nie konczyli przed 16 tygodniem, ehhh i badz tu madry :(

Gość pytam_o_rade
zielona mama, tak pytałam ja, ona uważa, że 2 tygodnie starczy, no ale przekopałam internet i chyba nie ma takiego drugiego przypadku, zeby tak szybko odstawić ten przysmak, ehh moze najlepiej w ogole nie czytac co ludzie pisza, dzieki dziewczyny poprostu sie martwie bo nie chce zaszkodzić dziecku

kochana...dziecku najbardziej zaszkodzisz nabijając sobie głowę głupotami! też miałam nieregulowane a w ciążę zaszłam dzięki "wspomagaczom" ale luteniny nie brałam. jeżeli z jakiegoś powodu nie masz zaufania do swojej lekarki po prostu skonsultuj się z innym specjalistom. ciąża to zbyt poważna sprawa by nakręcać się lub uspokajać na podstawie wiadomości z netu...